Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαρτίου 2018

Διπλό στη Λεωφόρο επί του Αιγάλεω! (1964)

Σαν σήμερα στις 21/3/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αιγάλεω σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, σε παιχνίδι που έγινε στη Λεωφόρο, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.733 τα εισιτήρια), πήρε το διπλό, επικρατώντας της αθηναϊκής ομάδας με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 54' ο Κούλης Αποστολίδης με κεφαλιά.

Η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα δίκαια. Ο ΠΑΟΚ απέναντι σε έναν αντίπαλο που χαροπάλευε για να αποφύγει τον υποβιβασμό, ήταν καλύτερος, παρά το γεγονός ότι από το 18' ως τη λήξη του ημιχρόνου αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού του Λέανδρου μετά από κτύπημα του Εξωμανίδη. 

Ο παίκτης μας σε μια εποχή κατά την οποίαν δεν επιτρεπόταν οι αλλαγές να επανήλθε στο γήπεδο στην επανάληψη, ήταν όμως ωσεί παρών, καθώς αδυνατούσε ακόμη και να περπατήσει!

Το γκολ που έδωσε στην ομάδα μας τη νίκη, ξεκίνησε από ταχύτατο μπάσιμο του Παπαδόπουλου, σέντρα την κατάλληλη στιγμή, και ο Αποστολίδης με εξαιρετικής ακρίβειας κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντουντούμη, γράφοντας το 0-1, με το σκορ να μην αλλάζει ως το τελευταίο σφύριγμα του Ελβετού διαιτητή, Ότμαρ Χούμπερ . 

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Λιτόπουλος, ενώ διακρίθηκαν και οι Μαμόπουλος, Αποστολίδης.
 
Για το Αιγάλεω εκείνη η ήττα ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή, καθώς παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, σε μια σεζόν στο τέλος της οποίας … υποβιβάστηκε!
Οι συνθέσεις:

Αιγάλεω: Ντουντούμης Παν., Ντουντούμης Γ., Καραβοκυράκος, Μπαλλαρίνης, Μαρκόπουλος, Τεπελένης, Τσάγκος, Εξωμανίδης, Ροκίδης, Θεοδωρίδης, Ενεπεκίδης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μαμόπουλος, Λιτόπουλος, Μακρής, Δούκας, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Παπαδόπουλος, Μουρατίδης, Αποστολίδης, Νικολαΐδης.

Η βαθμολογία ...
* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ!

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς στις 27/11.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι στην 8η θέση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4