Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαρτίου 2018

Πέταξε βαθμούς στο Περιστέρι στο 88΄ (2011)

Σαν σήμερα στις 20/3/2011, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Περιστέρι κεκλεισμένων των θυρών, τον Ατρόμητο, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2010-2011...

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, αν και ο "Δικέφαλος" ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 88ο λεπτό, όταν δέχτηκε την ισοφάριση, πληρώνοντας την χαλάρωση που ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής μετά το 65΄...

Η ομάδα δε βοηθήθηκε σε καμία περίπτωση από τον πάγκο και δεν μπόρεσε να κλειδώσει ένα παιχνίδι που έμοιαζε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού! 

Μεγάλη η συμμετοχή στους χαμένους σημερινούς βαθμούς, είχε ασφαλώς ο τεχνικός της ομάδας Μάκης Χάβος, αφού ουσιαστικά η αλλαγή του Ελ Ζαρ -που ήταν πολύ καλός - έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να κάνουν παιχνίδι από τα δεξιά και να αρχίσουν να πιστεύουν ότι μπορεί να πάρουν κάτι από ένα παιχνίδι το οποίο έδειχναν να έχουν ψιλοπαρατήσει. 

Αντίθετα έμεινε και στα 94 λεπτά στο γήπεδο ο Ίβιτς ο οποίος περπατούσε και δεν βοήθησε καθόλου στην ανάπτυξή του. 

Ο "Δικέφαλος" είχε πλέον να πάρει διπλό δύο μήνες -από το 0-3 στο Βόλο- και εκείνη τη μέρα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να τα καταφέρει.
Στο 13΄οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Σφακιανάκη μετά από πάσα του Μπρίτο και ενώ ο ΠΑΟΚ μέχρι εκείνη τη στιγμή κυριαρχούσε στο γήπεδο έχοντας ολοκληρωτική κατοχή της μπάλας. 
Το γκολ δεν επηρέασε τους παίκτες μας που πέτυχαν να ισοφαρίσουν στο 19΄με τον Λίνο (είχε προηγηθεί χαμένο πέναλτι του Βιεϊρίνια).
Η συνέχεια ανήκε στο ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να τρυπήσει την άμυνα των γηπεδούχων κυρίως από τα πλάγια με τον πολύ καλό σήμερα Ελ Ζαρ, σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που ήταν μια ταχύτητα πίσω και δύσκολα έφερνε την μπάλα στην περιοχή μας. 

Το μόνο που πέτυχαν οι παίκτες του ήταν να ισορροπήσουν το παιχνίδι μετά το 35΄αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έγιναν απειλητικοί για τον Χαλκιά. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε και δυνατά και στο 51΄πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μαροκινό, που αφού έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου ξεχύθηκε στην περιοχή του Ατρομήτου πέρασε τον Ιτάνζ που είχε βγει από τα δοκάρια του και σε κενή εστία έγραψε το 1-2. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ελ Ζαρ στη σεζόν.
Η ψυχολογία πλέον ήταν ξεκάθαρα υπέρ μας, οι παίκτες του Δώνη (Ατρόμητος) έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν και όλα θα μπορούσαν να τελειώσουν στο 65΄αν το σουτ του Αρίας έβρισκε δίχτυα αντί για το δοκάρι....

Κάπου εκεί όμως η ομάδα έδειξε μια χαλάρωση -οπισθοχώρησε ξεκάθαρα- και το σκηνικό άλλαξε. Σε αυτό βοήθησε και ο Χάβος που έδειχνε να πελαγοδρομεί φωνάζοντας πότε τον έναν και πότε τον άλλον παίκτη από όσους έκαναν προθέρμανση, για να γίνει αλλαγή. 
Τελικά έβγαλε τον Ελ Ζαρ (κανένας δεν κατάλαβε το γιατί), αφήνοντας στο γήπεδο τόσο τον πολύ κουρασμένο Ίβιτς (είχε ξεμείνει τελείως από δυνάμεις), όσο και τον Βιεϊρίνια που επίσης δεν ήταν σε καλή μέρα.
Πλέον ο Ατρόμητος πίεζε από παντού και τελικά πέτυχε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο 88΄με τον Σφακιανάκη. 

Nωρίτερα οι γηπεδούχοι έχασαν μια δυο καλές ευκαιρίες με τον Σαγκανόφσκι που είχε και δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ, χτυπώντας ουσιαστικά το καμπανάκι της απειλής, αλλά κανείς δεν το άκουσε!!!

Χάθηκε εκείνη την ημέρα όχι μόνο το τρίποντο της νίκης αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για να ανέβει η ομάδα ψυχολογικά μετά το στραπάτσο της προηγούμενης Τετάρτης (16/3/2011, ήττα 0-1 στο κύπελλο μέσα στην Τούμπα από την ΑΕΚ).

Οι ξεχασμένοι Αρίας και Ελ Ζαρ ήταν οι καλύτεροι παίκτες του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι κάτι που σηκώνει πολλή κουβέντα για τους λόγους που δεν χρησιμοποιούνταν από το προπονητικό team στα τελευταία παιχνίδια...

Ο ΠΑΟΚ με εκείνη την ισοπαλία έφτασε στους 41 βαθμούς, ισοβάθμησε με το Βόλο και άφησε την Καβάλα τρεις βαθμούς πίσω.
Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Σαρμιέντο (70' Σαγκανόφσκι), Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς (55' Δάρλας), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Καμαρά, Μπρίτο (87' Σαμπού).

ΠΑΟΚ : Χαλκιάς, Λίνο, Ετό, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Αρίας, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ (78' Φωτάκης), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (72' Αθανασιάδης).
O σκόρερ του δεύτερου τέρματος, Ελ Ζαρ, μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο του Περιστερίου μετά το ισόπαλο 2-2 με τον Ατρόμητό.

Τι είπε ο Μαροκινός:

Για το παιχνίδι και το γκολ που πέτυχε, σχολίασε: "Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το σκορ. Χάρηκα για το πρώτο μου γκολ, όμως, δεν μπορώ να χαρώ το γκολ όσο θα ήθελα γιατί η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη και είμαι απογοητευμένος".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πετύχει και άλλο τέρμα που θα του έδινε τη νίκη: "Είμαστε όλοι απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα, γιατί πιστεύω ότι μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλο γκολ και να πάρουμε τη νίκη".

Για τη συνέχεια: "Έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε ανάσες για την τελική ευθεία, με τη διακοπή που έρχεται. Θέλουμε νίκες στο τέλος του πρωταθλήματος για να μπούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στα play offs".
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Μάκης Χάβος, με τις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου, στάθηκε στο γεγονός πως η απώλεια συγκέντρωσης της ομάδας μετά το 1-2 ήταν αυτή που κόστισε την απώλεια των δύο βαθμών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
"Βγήκαμε μπροστά δημιουργήσαμε προϋποθέσεις ακόμα και μετά το 1-2. Και ο αντίπαλος όμως βρήκε χώρους. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση στο τέλος και δεχτήκαμε την ισοφάριση".

Για το γεγονός ότι και τα 2 γκολ προήλθαν από τη δεξιά πτέρυγα, υποστήριξε: "Tο έχουμε δουλέψει και είχαμε μιλήσει γι' αυτό το θέμα. Όταν χάνεται η αυτοσυγκέντρωση, δημιουργείται πρόβλημα. Δεν ήταν θέμα μόνο του Έττο. Όταν δέχεσαι ένα γκολ φταίει όλη η ομάδα και όχι ατομικά ένας παίκτης".

Για τις χαμένες ευκαιρίες να καθαρίσει η ομάδα τη νίκη μετά το 1-2, ανέφερε: "Δημιουργήσαμε φάσεις αλλά συμβόλαιο με τον γκολ δεν υπάρχει. Ήταν εύκολο νομίζω να κάνουμε το 1-3 αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε και αυτό το πληρώσαμε στο τέλος".

Τέλος, για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, είπε: "Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι κακό. Είμαστε στενοχωρημένοι από τον αποκλεισμό στο κύπελλο, αλλά σήμερα τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και αυτό το είδε όλη η Ελλάδα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4