Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Μαρτίου 2018

Νίκη με πολύ σασπένς επί του Αιγάλεω! (1966)

Σαν σήμερα στις 13/3/1966, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα το Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος με τον Μίλε Κος στον πάγκο του μπροστά σε 5.000 θεατές (3.961 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 4-2, μετά από ένα ισόπαλο πρώτο ημίχρονο με σκορ 2-2…

Πολύς εκνευρισμός στον κόσμο της ομάδας μετά το τελευταίο σφύριγμα του Βαμβακόπουλου, καθώς υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του προπονητή Μίλε Κος, αλλά και εναντίον της διοίκησης που συνέχιζε να τον στηρίζει, την ώρα που η ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών έδειχνε λίγα πράγματα… 

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα της εποχής, ο Κος απουσίαζε όλη την εβδομάδα (!), αφήνοντας τον βοηθό του να προπονεί την ομάδα, κάτι που μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε από τους οπαδούς του Δικεφάλου!

Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός άφησε εκτός ενδεκάδας σε εκείνο το ματς τους Λέανδρο – Νικολαΐδη, δύο από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας εκείνη την εποχή, ενώ κατέβασε μια αλλοπρόσαλλη ενδεκάδα για λόγους που μόνο αυτός ήξερε!

Το σκορ άνοιξε στο 4' ο Πανόπουλος με κεφαλιά, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 13' με κεφαλιά του Θεοφανίδη, δύο λεπτά αργότερα (15') ο Αφεντουλίδης με νέα κεφαλιά μετά από σέντρα του Κούδα, έκανε την ανατροπή σημειώνοντας το 2-1, όμως στο 38’ η αθηναϊκή ομάδα ισοφάρισε σε 2-2 με τον Αδίκογλου. 

Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει στο 74' όταν ο Θεοφανίδης σημείωσε το 3-2, για να έρθει στο 77’ ο Χαραλαμπίδης να πετύχει το τελικό 4-2. 

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 34 βαθμούς και συνέχισε να παραμένει στην 5η θέση, σε μια αγωνιστική στην οποίαν συνέβησαν απίθανα πράγματα στη Νέα Σμύρνη στο ματς Πανιωνίου - Ολυμπιακού. 

Πιο συγκεκριμένα: Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο σκορ, ισοφαρίστηκε με αμφισβητούμενο γκολ (τι πρωτότυπο!), στη συνέχεια ο Δανός ρέφερι της αναμέτρησης απέβαλε δύο παίκτες του Πανιωνίου (Μαυρίδης - Σκρέκης) και στο 85ο λεπτό εντελώς ξαφνικά διέκοψε το ματς υπέρ του … Ολυμπιακού, ο οποίος στο τέλος της σεζόν σήκωσε άλλο ένα περήφανο πρωτάθλημα! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Βασιλειάδης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης και  Αφεντουλίδης και οι καλύτεροι του Αιγάλεω ο τερματοφύλακας Φακής και οι Μαρκόπουλος, Πανόπουλος.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Καζίας, Μήτρακας, Μουρατίδης, Μακρής, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Κούδας, Κοντογιώργος, Θεοφανίδης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Αιγάλεω: Φακής, Κανελλόπουλος, Μητρόπουλος, Γρίμας, Μακρής, Τσιαμπουρής, Αναστόπουλος, Πανόπουλος, Αργυρίου, Μαρκόπουλος, Αδίκογλου.

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνονται οι Χαραλαμπίδης – Μακρής σε μια μονομαχία τους.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4