Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Μαρτίου 2018

Επιστροφή στις νίκες μετά από δύο μήνες! (1960)

Σαν σήμερα στις 13/3/1960, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναιγιάλειο, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1959-1960...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του μπροστά σε 2.500 θεατές (2.140 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν στην επανάληψη οι Λέανδρος και Κιουρτζής.

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή επέστρεψε στις επιτυχίες από τις … 17/1 όταν είχε πάρει διπλό από τον Ηρακλή (1-2 στην … Τούμπα!). Το σκορ στο ματς με τον Παναιγιάλειο το άνοιξε στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Λέανδρος μετά από σέντρα ακριβείας του Σαλούστο, για να γίνει το 2-0 στο 69’ με δυνατό σουτ του Κιουρτζή που δεν μπόρεσε να το σταματήσει ο Βουλόγκας.

Δευτερόλεπτα πριν το 1-0, ο Λέανδρος βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Παναιγιάλειου, όμως ο τελευταίος απέκρουσε το σουτ του επιθετικού μας, ενώ στο 79΄η βολίδα του Χαβανίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, έσκασε στο έδαφος (πιθανότατα μέσα από τη γραμμή), όμως ο Μοναστηριώτης είπε παίζετε…

Λέανδρος, Σαλούστο, Γιαννέλος, Χασιώτης, Κεμανίδης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση. Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αλέκος Μοναστηριώτης, που δεν απέφυγε τα λάθη σε βάρος μας!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Κερμενίδης, Ραπτόπουλος, Γιαννέλος, Λέανδρος, Κιουρτζής, Χαβανίδης, Σαλούστο, Νικολαΐδης.

Παναιγιάλειος: Βουλόγκας, Γρηγοριάδης, Καρακατσάνης, Σταμπέλος, Ζευγώλης, Μαργαρίτης, Αγγελίνας, Κορνιλάκης, Σοφιανός, Χαλκιάς, Ραδίτσας.

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1959–60 ήταν το πρώτο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας, ύστερα από διαβουλεύσεις πολλών μηνών. Ξεκίνησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου του 1959 με τη συμμετοχή 16 ομάδων, βάσει της κατάταξής τους την προηγούμενη περίοδο.

* Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 7η θέση, έχοντας 10 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες, με 59 βαθμούς και τέρματα 32-32. Ο ΠΑΟΚ έδωσε στις 31/7/1960 αγώνα μπαράζ με τον συμπολίτη στο Χαριλάου, το σκορ έμεινε στο 0-0 και η ομάδα μας τερμάτισε 7η, αφήνοντας τον Άρη στην 8η θέση, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων!

* Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη σεζόν, χωρίς πάντως να πετύχει κάτι ιδιαίτερο!

*Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε πάρει διπλό στο Αίγιο από τον Παναιγιάλειο με 2-3, σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, λεπτομέρειες του οποίου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4