Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Μαρτίου 2018

Άσφαιρος και ... άτολμος! (2015)

Σαν σήμερα στις 14/3/2015, ο ΠΑΟΚ στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης, για την 28η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2014-2015...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παράταξε τον Δικέφαλο με 4-3-3, έχοντας τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Ρατς - Βίτορ - Κόστα - Σκόνδρα, στη μεσαία γραμμή Νομπόα – Γκολάσα – Κάτσε και πιο μπροστά τους Περέιρα – Αθανασιάδη – Μακ.

Στην άδεια Τούμπα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και είχαν κατοχή μπάλας στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να παίζει ιδιαίτερα μαζεμένα. 

Ο Δικέφαλος απείλησε με αξιώσεις στο 10' όταν ο Ζησόπουλος πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μακ και στη συνέχεια της φάσης κεφαλιά του Βίτορ μετά από κόρνερ του Περέιρα, πέρασε μόλις άουτ...

Στο 16' ο Μακ μπήκε από τα αριστερά, το σουτ που επιχείρησε το κόντραρε ο Λούι. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ «μαζεύτηκε», ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας σε ένα παιχνίδι με πολλά λάθη που δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό. 

Υπήρχαν στιγμές στο πρώτο ημίχρονο που ο τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟΚ θύμιζε αγώνα εκτός έδρας, καθώς ο Δικέφαλος έπαιζε με αντεπιθέσεις και πολύ σφιχτή άμυνα, η οποία λειτουργούσε όμως πολύ καλά αφού οι Αρκάδες στο πρώτο μισό της αναμέτρησης δεν απείλησαν!

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν ότι δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα στη μεσαία γραμμή και φυσικά δεν έβγαζε επιθέσεις αφού η μπάλα έφευγε από την άμυνά μας κακήν κακώς. 

Οι αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές ήταν άνισες, οι χαφ συνέκλιναν προς την άμυνα και έμενε κενό στο κομμάτι προς την επίθεση. Οι ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που θα ξεχαστεί πολύ εύκολα...

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ με τον Μακ που βγήκε μόνος με τον Θεοδωρόπουλο, όμως το σουτ του Σλοβάκου το απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αστέρα.
Στο 57' πέρασε στο ματς ο Σαλπιγγίδης στη θέση του Περέιρα και στο επόμενο λεπτό ο νεοεισελθών παίκτης του ΠΑΟΚ φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή με τον Τριτσώνη να μη δίνει τίποτε... 

Ο Σαλπιγγίδης, με την είσοδό του, πήγε στα δεξιά και ο Κλάους πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στο πρώτο έπαιζε στα πλάγια.

Ο Δικέφαλος ήταν πιο επιθετικός στην επανάληψη σε σχέση με το πρώτο μισό του αγώνα, ήταν αυτός που έκανε παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται σε αντεπιθέσεις. Στο 62' κεφαλιά του Αθανασιάδη πέρασε άουτ.

Ο Αναστασιάδης στο 65' γύρισε το σύστημα της ομάδας σε 4-4-2 με τον Μακ να παίζει δίπλα στον Αθανασιάδη.

Ο Τριτσώνης χαρίστηκε δύο φορές την κίτρινη στον Γκοϊάν για χτυπήματα σε Κλάους και Μακ, αμφότερες οι φάσεις ήταν καθαρές. Στο 75' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη και τον Κλάους να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Μακ, ειδικά ο πρώτος λειτούργησε σαν αμυντικός.

Στο 79' ο Κάτσε είδε 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στη σέντρα, ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, και την ίδια στιγμή ο Τζιόλης μπήκε στη θέση του Μακ.

Ο Αναστασιάδης έκλεισε τις αλλαγές του με τον Κίτσιου στη θέση του Γκολάσα στο 87' και 3 λεπτά αργότερα ο Νομπόα έπιασε το μακρινό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.'

Για ένα ακόμη ματς ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, ο κατήφορος της ομάδας συνεχίζεται και δείχνει μη αναστρέψιμη. Και όλα αυτά, ενώ πριν 2 μήνες η ομάδα ήταν πρώτη και πήγαινε για τίτλο!!!

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Μακ, Γκολάσα (87' Κίτσιου), Κάτσε, Νομπόα, Περέιρα (56' Σαλπιγγίδης), Μακ (80' Τζιόλης), Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Λούι, Μουνάφο (90'+2' Κουρμπέλης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε (77' Πάρα), Γιαννώτας (70' Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες.
Ο Άγγελος Αναστασιάδης στις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου, επεσήμανε πως πως έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές, την ώρα που υπάρχει μία γενική απαξίωση στην ομάδα

Αρχικά είπε: 
"Σήμερα είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα. Ο αντίπαλος δεν έχει τελική προσπάθεια, ο τερματοφύλακάς μας δεν έπιασε την μπάλα και εμείς είχαμε πέντε κλασικές. Αλλά αν δεν βάλεις γκολ δεν θα κερδίσεις Μία ποιοτική ομάδα όπως ο Αστέρας δεν μας έκανε φάση και αυτό είναι θετικό. 
 
Τα παιδιά προσπάθησαν σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Είναι άδικο αυτό που έγινε, μπορούσαμε να κερδίσουμε. 
 
Αν λάβουμε υπόψιν, ότι στα τελευταία λεπτά, που αρχίσαμε με πλαγιοκοπήσεις να δημιουργούμε προβλήματα στον αντίπαλο, μείναμε με δέκα παίκτες, μπορούμε να πούμε ότι μας επηρέασε η αποβολή. 
 
Δεν γνωρίζω αν είναι πέναλτι του Σαλπιγγίδη, αυτός επιμένει ότι είναι, εγώ δεν τον είδα. Είναι κρίμα. Μας δοκιμάζει πολύ, ελπίζω να μας τα δώσει στο τέλος".

Σε ερώτηση για το αν οι κακές επιλογές στις τελικές προσπάθειες είναι θέμα άγχους και αν επηρέασε η απουσία του κόσμου, απάντησε: "Αν μπορούσαμε να σκοράρουμε θα είχαμε λιγότερο ψυχολογικό βάρος. Φυσικά, το ότι ο κόσμος δεν ήταν εδώ για να βοηθήσει την ομάδα αλλά και να πιέσει τον αντίπαλο, έπαιξε τον ρόλο του. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές".

Για τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό αλλά και την πίεση που δέχεται η ομάδα, σχολίασε: "Είχαμε τρία παιχνίδια τώρα που είπαμε να τα κερδίσουμε, αλλά εκείνο που θέλαμε περισσότερο ήταν να ηρεμήσει και η κατάσταση που υπάρχει. Το βάρος είναι μεγάλο. Εμείς μέσα σε δύο μήνες καταφέραμε εκεί που ήμασταν όλοι Θεοί, να είμαστε οι χειρότεροι.
 
Υπάρχει μία γενική απαξίωση στην ομάδα. 'Ολοι είμαστε άχρηστοι. Αυτή είναι η διαφορά μας με τις άλλες ομάδες. Το είχα ξαναπεί. 'Οπου υπάρχει μουρμούρα, υπάρχει και ταλαιπωρία. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι συνεχίζεται αυτή η ταλαιπωρία".

Και συνέχισε: "Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά γιατί δουλεύουν πολύ και από την στιγμή που δεν μπορούμε να βάλουμε εύκολα γκολ, πιστεύω ότι δεν μας τα δίνει από πάνω. Ο λόγος που δεν μας τα δίνει είναι η κατάσταση στην ομάδα. 
 
Όταν λοιδωρούμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν είναι εύκολο να παίξεις έτσι. Βέβαια αυτή είναι η Ελλάδα. Είναι θετικό το ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Να περιμένουμε μέχρι το τέλος να δούμε και τότε θα μας κρίνετε".

Αν με διαδοχικές νίκες θα αλλάξει το κλίμα, δήλωσε: "Το κλίμα δεν γυρίζει εύκολα. Εγώ μιλάω για το κλίμα το δικό μας. Θέλω να πάρουν τα παιδιά μια ανάσα. Αύριο στην προπόνηση τα κεφάλια θα είναι κατεβασμένα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν μπορεί να το καταλάβει κανείς. 
 
Συμπεριφέρεστε σαν να στεναχωριέστε μόνο εσείς. Στενοχωριόμαστε και εμείς. Πιο πολύ εμείς θέλουμε τις νίκες. Τώρα η ομάδα είναι εδώ που είναι και είναι φυσιολογικό για τα ελληνικά δεδομένα αυτό που αντιμετωπίζει".

------------------------------------------------------------

O Ράζβαν Ρατς σε δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού μετά την λήξη του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, τόνισε πως η ομάδα αμύνθηκε πολύ καλά και απειλήθηκε ελάχιστα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Αυτό που θα πω δεν θα είναι αντικειμενικό. Παίξαμε καλή άμυνα, απειληθήκαμε ελάχιστα και είχαμε ευκαιρίες για τη νίκη. Το 0-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα μας και τους βαθμούς που έπρεπε να πάρουμε. 
 
Δεν πρέπει να δεχόμαστε γκολ και αυτό πρέπει να βγαίνει αυτόματα, στα τελευταία παιχνίδια είχαμε προβλήματα στην άμυνα και σήμερα αυτό δεν συνέβη αλλά έπρεπε να σκοράρουμε».
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναφέρθηκε στην φάση που ζήτησε πέναλτι, τονίζοντας πως σίγουρα υπήρξε επαφή και μπορούσε να δοθεί από τον Τριτσώνη...

Αναλυτικά τα όσα είπε κατά την αποχώρησή του από την Τούμπα:

Για τη φάση που ζήτησε πέναλτι: "Υπάρχει επαφή σίγουρα. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι στην προκειμένη φάση δεν μπορώ να σταθώ όρθιος για να συνεχίσω, γιατί αυτό ήθελα να κάνω. Η εικόνα μπορεί να μιλήσει και να βγουν συμπεράσματα. Εγώ θεωρώ πως ήταν πέναλτι".

Όσο για το παιχνίδι: "Νομίζω ότι ήμασταν άτυχοι σήμερα. Ημασταν καλύτεροι από τον Αστέρα και θα έπρεπε να κερδίσουμε γιατί είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε".

Για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα σχολίασε: "Περνάμε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια γιατί η συνέχεια είναι δύσκολη. Σήμερα δεν ήρθε το γκολ και για να γίνει αυτό πολλά έπαιξαν ρόλο. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά γιατί η ομάδα ήταν καλύτερη από προηγούμενες φορές".

Τέλος αναφερόμενος στην απουσία του κόσμου, τόνισε: "Ασφαλώς είναι δυσάρεστο να παίζεις χωρίς κόσμο. Δεν ξέρω τι μέτρα μπορούν να ληφθούν. Εμείς θέλουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Ο κόσμος είναι αυτός που μάς δίνει δύναμη. Ας ελπίσουμε ότι το μέτρο θα λειτουργήσει θετικά για το καλό του ποδοσφαίρου μας".
Ο Κριστιάν Νομπόα, αφού παρέλαβε το βραβείο του MVP της αναμέτρησης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Τούμπας, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Αναλυτικά ο μέσος από το Εκουαδόρ σχολίασε.

Για την αναμέτρηση:
"Κρατάω μόνο την έλλειψη γκολ. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή και οργανωμένη ομάδα, είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ".

Για το αν βελτιώθηκε η ομάδα σε σχέση με την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Ναι είναι σημαντικό. Βελτιωθήκαμε σε αυτό. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει φάσεις και να μας απειλήσει. Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και τα τέσσερα γκολ είναι σημαντικό ότι βελτιωθήκαμε, αν και δεν μπορέσαμε από την πλευρά μας να πετύχουμε κάποιο γκολ".

Για τις συζητήσεις που έγιναν στην ομάδα μετά την Λεωφόρο: "Συζητήσαμε αρκετά. Ο προπονητής μας έδωσε οδηγίες στην άμυνα. Φάνηκαν νομίζω οι αλλαγές σήμερα σε αυτό το παιχνίδι".

Για το βραβείο του και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:
"Είμαι στο 100% από φυσική κατάσταση αλλά αυτό το βραβείο και τα γκολ είναι δευτερευούσης σημασίας αν η ομάδα δεν κερδίζει".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4