Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Μαρτίου 2018

Ισόπαλος στη Λάρισα περιμένοντας τα play offs! (2009)

Σαν σήμερα στις 14/3/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009...

Σε ένα εχθρικό γήπεδο όπου ακούστηκαν πολλά υβριστικά αλλά και αντεθνικά συνθήματα, όπου κάποια στιγμή έβρεχε κροτίδες από τους οπαδούς της ομάδας των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και πήρε εύκολα το βαθμό της ισοπαλίας μένοντας αήττητος για 9 παιχνίδια και έχοντας δεχτεί σ' αυτά μόλις ένα γκολ το οποίο δεν μας έκοψε μάλιστα βαθμούς (με Πανιώνιο).
O ΠΑΟΚ έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα χάρη κυρίως χάρη στην πολύ καλή παρουσία των χαφ του. Οι ρεζέρβες της ομάδας έδειξαν χαρακτήρα και ανταπεξήλθαν στο παιχνίδι κλείνοντας παράλληλα πολλά στόματα που τις τελευταίες μέρες μιλούσαν για περίεργα σενάρια…

Ο Σάντος έκανε την έκπληξη και τελικά χρησιμοποίησε τον Ηλιάδη ως βασικό, ξεκούρασε τον Βερόν όπως αναμενόταν, αλλά όχι τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος ήταν και ο μόνος επιθετικός στο γνωστό 4-5-1, με τρία αμυντικά χαφ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για την ομάδα μας η οποία έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Μπαλάφα - Ηλιάδη - Σορλέν που αγωνίζονταν στον άξονα, πήρε το κέντρο σχετικά εύκολα.

Με τον Βιεϊρίνια πολύ ορεξάτο από αριστερά έχοντας για βοήθεια και τους Λίνο - Σορλέν ο ΠΑΟΚ άλλαζε σωστά τη μπάλα και μετά από ωραία ενέργεια του Πορτογάλου στο 13', ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του, με τον Βιεϊρίνια που μπήκε στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε τελικά να βρει τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος περιμένε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια ο Μουσλίμοβιτς νικώντας τον Μπουκουβάλα, δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά από πλάγια θέση, ενώ στο 39΄ ο Λάκης συνέκλινε από τα δεξιά και έξω από την περιοχή έκανε το σουτ το οποίο όμως σταμάτησε στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Κοτσόλη και έτσι έκλεισε το ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο και παράλληλα αρκετή ηρεμία στο παιχνίδι του.

Στην επανάληψη ήταν η σειρά του Σορλέν να σημαδέψει το δοκάρι του Κοτσόλη σε μία σέντρα σουτ στο 54', ενώ στο 62' ο Μουσλίμοβιτς θα χάσει ανεπανάληπτο τετ-α-τετ καθώς μόνος του απέναντι στον Κοτσόλη κατάφερε ουσιαστικά να μην σουτάρει και να νικηθεί από τον Κοτσόλη.
Ο Χούτος μπήκε στη θέση του Μουσλίμοβιτς ο οποίος γι' ακόμη ένα παιχνίδι πάλεψε αλλά δεν είχε την ουσία στην τελική προσπάθεια, όμως το σκηνικό δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται σωστά και τη Λάρισα η οποία "καιγόταν" για τη νίκη να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τον ΠΑΟΚ να μην κυνηγάει ιδιαίτερα το γκολ.

Στο 84' θα περάσει ο Μπακαγιόκο στη θέση του Ηλιάδη αλλά πλην κάποιων φάουλ που κέρδισε δεν κατάφερε να δημιουργήσει τίποτα ιδιαίτερο. 

Στις καθυστερήσεις θα έρθει η απάντηση στα δοκάρια από τη Λάρισα, με τον Πάρα να κάνει ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή και να σημαδεύει το δοκάρι που είχε πετύχει και ο Λάκης στο πρώτο ημίχρονο.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Κοτσόλης, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Σαρμιέντο (46΄ Γκουέλα), Πάρα, Ιγκλέσιας, Μετίν (70’ Ίλιτς), Φωτάκης, Ζουράφσκι.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Μπαλάφας, Ηλιάδης (83΄ Μπακαγιόκο), Λάκης (90΄Κωνσταντινίδης), Σορλέν, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (66΄Χούτος).

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος:
"Είχαμε δύο σουτ τα οποία κατέληξαν στο δοκάρι και τουλάχιστον μία κλασική ευκαιρία με τον Μουσλίμοβιτς. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Στο δε τελευταίο λεπτό, η Λάρισα είχε επίσης ένα δοκάρι, θεωρώ όμως ότι θα ήταν άδικο να έχανε η ομάδα μου βάσει της απόδοσής της και του πώς κύλησε το παιχνίδι. 

Θεωρώ ότι η ομάδα απέδωσε καλά, δεν πήραμε τη νίκη, αλλά δεχόμαστε το αποτέλεσμα, αν και θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι αν έπρεπε να κερδίσει μια ομάδα, βάσει απόδοσης αυτή θα έπρεπε να είναι ο ΠΑΟΚ. 

Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν σε αυτά που τους είχαμε ζητήσει να κάνουν, στο πλάνο και στην τακτική που είχαμε ως ομάδα. Από εκεί και πέρα, το ότι τους χρησιμοποιήσαμε σημαίνει ότι πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και ξέραμε ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4