Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Σεπτεμβρίου 2017

Φιλική ισοπαλία με τους Kickers (1973)

Σαν σήμερα στις 4/9/1973, ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον, ξεκινούσε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, τα φιλικά παιχνίδια στην (τότε) Δυτική Γερμανία, με πρώτο αντίπαλο την ομάδα Kickers του Offenbach...

Μπροστά σε 20.000 θεατές (!), ανάμεσα τους πάρα πολλοί Έλληνες μετανάστες, ο Δικέφαλος ικανοποίησε με την απόδοσή του και αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2, παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ.

Ήταν τα χρόνια που εκείνη η ομαδάρα μας, έφτανε σταδιακά στο απόγειό της, γοητεύοντας με το πληθωρικό παιχνίδι της σε όποιο γήπεδο και αν αγωνιζόταν. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού πολλοί Έλληνες φίλαθλοι πήγαν και έδωσαν συγχαρητήρια στους παίκτες και στον προπονητή για την εικόνα που παρουσίασαν στο γήπεδο!

Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ στο 5' με τον Κόντεντς, για να ισοφαρίσει στο 19' ο Αχιλλέας Ασλανίδης. Οι γηπεδούχοι πήραν νέο προβάδισμα στο πρώτο λεπτό της επανάληψης με τον Μπιν, για να ισοφαρίσει και πάλι ο Ασλανίδης, δύο λεπτά αργότερα!
Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ματς, ο ΠΑΟΚ ήταν συνέχεια στην επίθεση, αλλά η συμπαγής άμυνα των Γερμανών κράτησε τελικά το 2-2.

Λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα οι Κούδας, Σαράφης, Τερζανίδης, επέστρεψαν στην Ελλάδα για να ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής που επρόκειτο να δώσει παιχνίδι στη Γαλλία.

Παρών στο γήπεδο και ο βοηθός προπονητή της Λέγκια, την οποία επρόκειτο να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ για τον α΄ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα θορυβημένος από τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, δηλώνοντας πως η ελληνική ομάδα παίζει πολύ ομαδικά και με εξαιρετικό ρυθμό! Λίγες εβδομάδες αργότερα ο ΠΑΟΚ (και ο Δημήτρης Παρίδης ειδικότερα), έγινε ο εφιάλτης του!

Οι συνθέσεις:

Kickers: Χέλμστραντ, Γκάγιερ, Σμιντράντερ, Βάις, Σμιλτς, Μπλέσμετ, Φίκερμπεγκ (21' Μπιν), Ρίτσεν, Κόντεντς, Κοπενφόφεν, Χέλντιν.

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Παρίδης, Κούδας, Αποστολίδης, Ασλανίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4