Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Σεπτεμβρίου 2017

Μια αιγυπτιακή ομάδα στην Τούμπα (1966)


Σαν σήμερα στις 4/9/1966, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα, 
την αιγυπτιακή Μαχάλα Ελ Κούμπρα (Ghazl El Mahalla SC), σε φιλική αναμέτρηση...


Ασφαλώς το όνομα της ομάδας δεν λέει απολύτως τίποτε στους περισσότερους από αυτούς που θα διαβάσουν το κείμενο. Είναι από αυτά τα ματς που χάνονται στο βάθος του χρόνου. Είναι όμως σελίδες της ΠΑΟΚτσήδικης ιστορίας και γι' αυτό είμαστε εδώ, για να τις ανασύρουμε στην επιφάνεια.

Ενημερωτικά η Μαχάλα Ελ-Κούμπρα είναι μια βιομηχανική περιοχή στο Δέλτα του Νείλου, όπου κρατικές βιομηχανίες, με κύρια δραστηριότητα την υφαντουργία, απασχολούν εργάτες από την ευρύτερη περιοχή και από αυτήν πήρε το όνομα η ομάδα που είχε σαν έδρα της την περιοχή (μέσα από τις ασπρόμαυρες ιστορίες μαθαίνουμε και Γεωγραφία!)

Να σημειωθεί πως η Μαχάλα ήταν η πρώτη αιγυπτιακή ομάδα που επισκεπτόταν τη Θεσσαλονίκη!

Δέκα χιλιάδες οπαδοί του Δικεφάλου βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα στην Τούμπα και είδαν την ομάδα να επικρατεί με 3-1, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη, μετά από ένα ανούσιο (από πλευράς ΠΑΟΚ) πρώτο 45λεπτο που τελείωσε 0-0. 
 
Αντίθετα οι Αιγύπτιοι ήταν πολύ καλοί σε αυτό το διάστημα, αλλά δεν πέτυχαν γκολ. Είχαν στη σύνθεσή τους έναν εκπληκτικό παίκτη, τον δαιμόνιο αριστερό εξτρέμ, Αχμέτ (κορυφαίος του γηπέδου), που έβαλε τα πολύ δύσκολα στους αμυντικούς μας!

Οι πολλές αλλαγές του Νίκου Πάγκαλου στο ημίχρονο, άλλαξαν άρδην την εικόνα του ΠΑΟΚ προς το καλύτερο, Η ομάδα απέκτησε ρυθμό και ζωντάνια και αυτό δεν άργησε να αποτυπωθεί και στο σκορ!

Το 1-0 το σημείωσε ο Αφεντουλίδης στο 47' και ο Κοντογιώργος διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ στο 75'. Στο 80' η Μαχάλα μείωσε με τον Αχμέτ, για να έρθει τρία λεπτά αργότερα (83') ο Κοντογιώργος να σημειώσει το τελικό 3-1...

Στο 86', ο ρέφερι που άκουγε στο όνομα Καραγκούνης, ανακάλυψε πέναλτι σε βάρος του ΠΑΟΚ, το εκτέλεσε ο Χαλίλ, όμως ο Σαβουλίδης απέκρουσε!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Μουρατίδης, Κοντογιώργος, Αφεντουλίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Μουσελεμίδης (46' Σαββουλίδης), Μήτρακας, Φουντουκίδης, Μουρατίδης, Μακρής (46' Τάτσης), Νικολαΐδης, Λέανδρος (46' Μαχαιρίδης), Χαραλαμπίδης (46' Μαρβάκης), Γιακουμής (46' Κοντογιώργος), Βασιλειάδης, Αφεντουλίδης.

Μαχάλα Ελ Κούμπρα: Μπεσίτζ, Μαραμπί, Κονσέν, Σιαγκί, Γκάμπερ, Γιάχα, Χαμπάμπα, Χαλίλ, Ζόγκλοτς, Αζούζ, Αχμέτ. 

 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4