Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν βγήκε ο Κούδας, γίναμε άλλη ομάδα (1983)

Σαν σήμερα στις 4/9/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν φιλοξενούμενος στο Χαριλάου τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μπροστά σε 17.000 θεατές (15.616 τα εισιτήρια), στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984...

Μετά το μοιρασμένο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κούδα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και στο 24' ο ηγέτης του Δικεφάλου, πήρε την μπάλα στο κέντρο, είδε τον Σίγγα που έμπαινε από τα αριστερά, αυτός προχώρησε και με ένα ξερό ευθύβολο σουτ νίκησε τον Συμεούνοβιτς ανοίγοντας το σκορ!
Ένδεκα λεπτά αργότερα (35') και πάλι ο Κούδας έβγαλε την ασίστ, αυτή τη φορά στον Κωστίκο, που πλάσαρε εύστοχα τον Συμεούνοβιτς γράφοντας το 0-2. 

Στο 49' ο Δαμανάκης έκανε σέντρα από τα αριστερά, πετάχτηκε ο Αλεξανδρίδης και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι αλλά στη συνέχεια, ο ίδιος παίκτης ακολουθώντας την φάση, με νέα κεφαλιά έγραψε το 0-3.

Από αυτό το σημείο και μετά φάνηκε η απουσία του Κούδα ο οποίος είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο παραχωρώντας τη θέση του στον Τσουρέλα, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να καλύψει το μεγάλο κενό!
Οι τυπικά γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κοιλιά που έκανε το κέντρο της ομάδας και αρχικά μείωσαν στο 60' με τον Χατζηελευθερίου (εκτέθηκε η άμυνάς μας που πήγε να παίξει το τεχνικό οφ σάιτ), ενώ στο 68' ο Φούρτουλα ανέτρεψε τον Τσαλκιτζή, ο Κάννος σφύριξε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χατζηελευθερίου...

Η αντεπίθεση του Απόλλωνα δεν είχε συνέχεια, ο Δικέφαλος, σοβαρεύτηκε και έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού ως το τέλος, φτάνοντας έτσι στη νίκη! 

Kορυφαίοι της ομάδας του Παλ Τσερνάι: Κούδας, Αλεξανδρίδης (τραυματίστηκε στο 73' και έγινε αλλαγή), Κωστίκος, Δαμανάκης, Σκαρτάδος.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Καλαμαριάς: Συμεούνοβιτς, Χ"ιωαννίδης (46' Αλεξίου), Σιαπανίδης, Τομπουλίδης, Παράσχος, Μπουρδαμής, Βαζάκας, Κότσαλος, Κουτάς, Χ"ελευθερίου, Παναγής (46' Τσαλκιτζής).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Αποστολίδης Θ., Σίγγας, Αλεξανδρίδης (73' Τρίμχολντ), Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας (46' Τσουρέλας), Κωστίκος.
* Στην παραπάνω εικόνα διακρίνονται όλοι οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1983-1984.

* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

* Εκείνη η σεζόν ήταν η τελευταία για τους Γιώργο Κούδα - Μλάντεν Φούρτουλα - Νέτο Γκουερίνο!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4