Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Σεπτεμβρίου 2017

Κακή εμφάνιση και ήττα στο Περιστέρι (2012)

Σαν σήμερα στις 3/9/2012, ένας πολύ κακός ΠΑΟΚ, γνώρισε την ήττα με 1-0 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, τη 2η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2012-2013...

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Δικέφαλος προβλημάτισε ιδιαίτερα με την κακή του απόδοση και έσπειρε την απογοήτευση στον κόσμο. Η ομάδα δεν δημιούργησε ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία... Η μόνη δικαιολογία που υπήρχε ήταν αυτή των απουσιών...

Ο Γιώργος Δώνης, επέλεξε να ξεκινήσει με ρόμβο έχοντας στην αρχική 11άδα τους: Γλύκο, Αποστολόπουλο δεξί μπακ, Σταφυλίδη στο κέντρο της άμυνας τους Κουμάλο και Βιβιάν. Στη βάση του ρόμβου ο Φωτάκης, δεξιά ο Λόρενς και αριστερά ο Κάτσε. Στην κορυφή του ρόμβου έπαιξε ο Πέλκας και επιθετικό δίδυμο οι Γεωργιάδης και Αθανασιάδης.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε με κατοχή της μπάλας να παγώσει το παιχνίδι και ως ένα βαθμό στο πρώτο ημίχρονο τα κατάφερε, αφού οι Περιστεριώτες δεν έφταναν με αξιώσεις στην εστία του Γλύκου και όσες φορές τα κατάφεραν, οφειλόταν σε λάθη της ομάδας μας, κάποια εκ των οποίων ήταν ... αβίαστα. Στο ίδιο διάστημα ο Δικέφαλος απείλησε μόνο με κάποια μακρινά σουτ που όμως απείχαν πολύ ... από τον στόχο!

Η καλύτερη φάση του 45λεπτου σημειώθηκε στο 36' -και αυτή από το πουθενά- όταν από γύρισμα του Καραμάνου και κόντρες σε αμυντικούς μας, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, πιέζοντας ψηλά αλλά ο ΠΑΟΚ μετά το 65' ισορρόπησε το παιχνίδι και έδειχνε πως το ελέγχει. Παρόλα αυτά η ομάδα και πάλι δεν μπορούσε να βγει στην επίθεση. 

Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Φωτάκη στο 72' που πέρασε άουτ και ανησύχησε τον Ιτάνζ, δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια.

Και φτάσαμε στο 78', όταν η ομάδα του Μπάγεβιτς σκόραρε με τον Λαζαρίδη, ένα γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση. Η αντίδραση των παικτών μας ήταν υποτονική, οι αλλαγές δε βοήθησαν σε καμία περίπτωση και έτσι ήρθε η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα. 

Μια ήττα που έκανε ακόμα πιο βαρύ το κλίμα στην ομάδα μετά από τον αποκλεισμό της προηγούμενης Πέμπτης, στα Play-off του Europa League από την Ραπίντ Βιέννης και προσγείωσε ανώμαλα "πολλούς"...
* Στο παραπάνω video, προσέξτε τον πανηγυρισμό του Σκόνδρα στο 2:05. Ενός παίκτη, που τον επόμενο χρόνο ήρθε στον ΠΑΟΚ για 4 χρόνια...

Με εξαίρεση τους Σταφυλίδη (κατά πρώτο λόγο) και Βιβιάν οι υπόλοιποι ήταν κατώτεροι του αναμενομένου. Επόμενος αντίπαλος -μετά τη διακοπή- ο Αστέρας σε ματς που θα γινόταν στην Τούμπα και στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα είχε επιπλέον στη σύνθεσή του από τους απόντες μόνο τον Λάζαρ.

Παρά την απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης, ο κόσμος βρήκε τον τρόπο και βρέθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου, αλλά έφυγε με την απογοήτευση και τον έντονο προβληματισμό από την εικόνα της ομάδας.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Ιτάνζ. Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας, Επστάιν (93' Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος (67' Κούτσι), Καραμάνος και Μπέλιτς (87' Καραγκούνης).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Κουμάλο, Βιβιάν, Κάτσε (82' Λίνο), Λόρενς, Φωτάκης, Γεωργιάδης (56' Γιάννου), Πέλκας (70' Ρομπέρ) και Αθανασιάδης.

............................................

Στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού στο Περιστέρι, ο Γιώργος Δώνης στάθηκε στην έλλειψη προσωπικότητας που υπάρχει στην ομάδα μετά τις απουσίες των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ...

"Είναι γνώριμο περιβάλλον, είδα οικεία πρόσωπα και ήταν ευχάριστο ότι ο κόσμος μου συμπεριφέρθηκε καλά και ικανοποιήθηκα από την συμπεριφορά. Ότι αφορά το αποτέλεσμα είναι κακό για εμάς αλλά νομίζω ότι πλέον ότι μετά από κάποια επίσημα ματς πρέπει να γίνουμε ρεαλιστές. 

Να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα μέσα στην ομάδα αξιολογώντας την κατάσταση γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσεις σε ποιο σημείο είσαι και τι πρέπει να κάνεις. Παρότι είναι λίγα τα επίσημα παιχνίδια, έχω καταλάβει ότι με τις απουσίες κάποιων παικτών υπάρχει έλλειψη προσωπικότητας στην ομάδα. 

Το δεύτερο είναι ότι βλέπουμε μια ομάδα που έχει πλάνο και το έχει αφομοιώσει στην προετοιμασία και εκεί οι παίκτες συμπεριφέρονταν καλά. 

Τώρα αποδεικνύεται πως κάποιοι παίκτες δεν αντέχουν κάτω από καθεστώς πίεσης και στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάζεται μια ομάδα χωρίς πλάνο και αυτό είναι ανησυχητικό. Πρέπει να αξιολογήσουμε σωστά την κατάσταση και πρέπει να βρούμε την λύση για να προχωρήσει η ομάδα".

.............................................

Ο Αποστολόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το ματς στο Περιστέρι, αναφέρθηκε στη φάση του γκολ, τονίζοντας παράλληλα ότι ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Europa League επηρέασε την ομάδα...

Μιλώντας για το παιχνίδι είπε: "Στο σημερινό ματς είχαμε εμείς κατοχή της μπάλας από την αρχή. Δεν κάναμε όμως κάποια καλή φάση. Επιπλέον σε ένα στημένο δεχτήκαμε το γκολ και ήρθε η ήττα".

Σε ερώτηση αν επηρέασε ο αποκλεισμός από το Europa League, απάντησε: "Ημασταν σίγουρα επηρεασμένοι από τον αποκλεισμό. Δε μπορέσαμε να απειλήσουμε τον Ατρόμητο σήμερα. Να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή, να δουλέψουμε και να κερδίσουμε τον Αστέρα Τρίπολης".

Όσο για τις απουσίες του ΠΑΟΚ επεσήμανε: "Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχει αντικαταστάτες στις θέσεις όλων των παικτών. Έπαιξαν ρόλο οι απουσίες αλλά δεν έφταιγε μόνο αυτό στην ήττα μας".

Τέλος μιλώντας για το παιχνίδι με τον Αστέρα που ακολουθεί τόνισε: "Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να παρουσιαστούμε δυνατοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν έχουμε την Ευρώπη φέτος, έχουμε μόνο το πρωτάθλημα και εκεί θα πρέπει να τα δώσουμε όλα".

...........................................

Ο Απόστολος Γιάννου, μιλώντας για την κακή εικόνα της ομάδας, τόνισε πως ο Δικέφαλος στο παιχνίδι στο Περιστέρι δεν ήταν πράγματι σε καλή μέρα και το πλήρωσε...

Σε ερώτηση πως είδε το παιχνίδι απάντησε: "Δεν ήμασταν καλοί για ακόμα μία φορά. Ο Ατρόμητος είχε πιο πολλές ευκαιρίες. Είχαμε κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απειλήσαμε. Θα δούμε μέσα στην εβδομάδα ποια ήταν τα λάθη μας και τι πρέπει να βελτιώσουμε για τη συνέχεια".

Αναφερόμενος στις απουσίες είπε: "Οι απουσίες παίζουν σίγουρα μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας μας, αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία. Αν και μπήκαμε όπως έπρεπε στο ματς, στη συνέχεια δεν παίξαμε όσο καλά μπορούσαμε".

Όσο για την αιτία της κακής εικόνας του ΠΑΟΚ, πρόσθεσε: "Θα ξεκουραστούμε 10 μέρες, να συγκεντρωθούμε και να δούμε ποια είναι τα λάθη μας και τι είναι αυτό που δε μας βοηθάει να παίζουμε καλά. Δικαιολογίες δεν ψάχνουμε. Δεν ήμασταν σε καλή μέρα και το πληρώσαμε".

Τέλος σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν κάνει ευκαιρίες είπε: "Αυτό είναι το σημαντικό. Δεν είχαμε ευκαιρίες. Χάσαμε με άσχημο τρόπο ήμασταν ακίνδυνοι τελείως και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό".

.............................................

Προβληματισμένος και σαφώς απογοητευμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Λίαμ Λόρενς λέγοντας πως η ομάδα οφείλει στην διακοπή να βελτιωθεί...

«Αυτό που δεν πήγε καλά, ήταν το γκολ. Δεν σκοράραμε και δεν κερδίσαμε. Είναι στα... πόδια μας να βελτιωθούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Για τις απουσίες και αν επηρέασαν: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες και δεν μου αρέσει να μιλάω με δικαιολογίες, αλλά σίγουρα επηρεαστήκαμε αφού έλειπαν βασικοί ποδοσφαιριστές».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4