Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Σεπτεμβρίου 2017

Διέλυσε την Καβάλα με 4-1 στο Χαριλάου (1978)

Σαν σήμερα στις 3/9/1978, ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Καβάλα με 4-1 στο Χαριλάου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, της περιόδου 1978-1979...
Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της συνοικίας, μιας και η Τούμπα ήταν ακατάλληλη εξαιτίας του φονικού σεισμού της 20ης Ιουλίου, που άφησε έντονα τα σημάδια του στο ιστορικό μας γήπεδο!

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα και αν οι παίκτες του -ειδικά ο Άγγελος Αναστασιάδης- ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεων, το σκορ θα έπαιρνε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις...
Μπροστά σε περισσότερους από 10.000 θεατές (κόπηκαν 8.336 εισιτήρια), μόλις στο 2' ο Κούδας με προσωπική ενέργεια "έσπασε" το τείχος των αμυντικών παικτών της Καβάλας και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κοϊβέρογλου. 
Ακολούθησε ένας καταιγισμός ευκαιριών από τον Αναστασιάδη (3', 4' και 8'), ένα κάθετο δοκάρι από τον Ιωσηφίδη στο 26', με αποτέλεσμα οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το ισχνό 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Στο 61' ο Κούδας έδωσε μπαλιά πάρε - βάλε στον Παναγιώτη Κερμανίδη που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει από κοντά το 2-0 (αρχική εικόνα), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Εσπινόζα ξανάβαλε την Καβάλα στο ματς, μειώνοντας σε 2-1 με συρτό σουτ. 

Ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη χάρη σε τέρματα που πέτυχαν ο Κερμανίδης στο 77' με σουτ βολέ και ο Κωστίκος στο 80' με γυριστή κεφαλιά.

Κορυφαίος του Δικεφάλου σε εκείνο το ματς, ο Γιώργος Κούδας, ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η απόδοση των Δαμανάκη, Αλαβάντα. Κορυφαίος της Καβάλας, ο τερματοφύλακάς της.
Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται ο Κούδας να διεκδικεί την μπάλα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Γκουερίνο (83' Σίγγας), Κούδας, Αλαβάντας.

Καβάλα: Κοϊβέρογλου, Ομηρίδης, Παπαβασιλείου (46' Ιωάννου), Μάνα, Ρήγας, Λιόλιος, Χρυσαφίδης, Βακιρτζής, Εσπινόζα, Παπαδόπουλος Καλαϊτζίδης.

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

* Το παρόν στο παιχνίδι έδωσαν και οι κατάσκοποι της ελβετικής Σερβέτ, προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, ο προπονητής της, Πάσμαντι και ένας σύμβουλος της ομάδας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4