Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Σεπτεμβρίου 2017

Σκόρπισε την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (1971)

Σαν σήμερα, στις 3/9/1971, πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα παιχνίδια του μεγάλου τουρνουά που διοργανώθηκε στην Τούμπα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ και ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Χιλής, Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Universidad Católica) την οποία διέλυσε με 4-0...

Μπροστά σε 50.000 θεατές (δεν έπεφτε καρφίτσα στο γήπεδο, ενώ έμεινε κόσμος και απ' έξω!), στο πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε στις 19:30, η Νασιονάλ Μοντεβιδέο κέρδισε εύκολα τον Παναθηναϊκό με 3-1 σε ένα ματς στο οποίο θαυμάστηκε η ομάδα της Ουρουγουάης που διέθετε έξι διεθνείς παίκτες...

Ακολούθησε ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, την πρωταθλήτρια της Χιλής... 

Ο Δικέφαλος του Λες Σάνον, έπαιξε μπαλάρα και πέτυχε τη μεγαλύτερη ως τότε διεθνή νίκη της ιστορίας του, επικρατώντας με το ηχηρό 4-0.

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν εκείνο το παιχνίδι, είδαν έναν ΠΑΟΚ καλομονταρισμένο, δεμένο σαν ομάδα, αγωνιστικό και πανέτοιμο για το πρωτάθλημα.
Η ομάδα μας επιτίθετο κατά κύματα, αναγκάζοντας τους Χιλιανούς σε ρόλο κομπάρσου! Μιλάμε για μια εκπληκτική απόδοση, επακόλουθο της οποίας ήταν η μεγάλη σε έκταση νίκη. 

Δεν υπήρξε παίκτης που να υστέρησε, όλοι έδωσαν το 100% και δικαιολογημένα αποθεώθηκαν από τον κόσμο που είχε στήσει το δικό του πάρτι στις εξέδρες.

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 19'. Ο Γούναρης σέντραρε από τα δεξιά και ο Κούδας με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (αρχική εικόνα).
Στο 46' επέλαση του Κούδα (έπαιξε έξω δεξιά σε εκείνο το ματς), γύρισμα στον Κούλη Αποστολίδη, ο οποίος με τη σειρά του την έστρωσε στον Ασλανίδη και αυτός με βολίδα στα δίχτυα του εμβρόντητου Τρεβιάνα.

Στο 59', ο Κούδας εκτέλεσε κόρνερ και ο Αποστολίδης με εξαιρετική κεφαλιά ανάγκασε τον άνθρωπο του γηπέδου που άλλαζε χειροκίνητα τα καρτελάκια με το σκορ, στα δεξιά και αριστερά του ρολογιού που υπήρχε στη θύρα 5, να φέρει στη θέση του "2" τον αριθμό "3"...
 
Το 4-0 διαμορφώθηκε στο 74' και πάλι από τον Αποστολίδη (χατ τρικ), με πλασέ ύστερα από συνδυασμό με τον Μαντζουράκη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης (84' Λάζος), Κούδας, Σαράφης, Αποστολίδης, Μαντζουράκης, Ασλανίδης.

Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα: Τρεβιάνα, Βιζεροέλ, Ντάνιελ Ντιάζ, Μαλεντονάττο, Ματιέζ (46' Σαλίνας), Αρμάντο Ντιάζ (65' Μασιέλ), Σαρνάρι, Ρόχας, Καρβάλιο, Κρισόστο (63' Λίβινγκστον).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4