Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Ιμπραήμ Χασάν στην Μικτή Κόσμου (1990)

Σαν σήμερα στις 2/9/1990, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον νεοαποκτηθέντα (τότε), μουντιαλικό Αιγύπτιο αμυντικό του ΠΑΟΚ Ιμπραήμ Χασάν...

Ο διεθνής με την, Εθνική ομάδα της Αιγύπτου παίκτης του Δικεφάλου, βρέθηκε στην επιλογή της Μικτής Κόσμου, μετά από κλήση του Φραντς Μπεκενμπάουερ, εκλέκτορα τότε της Μικτής! Σίγουρα ήταν μια ιδιαίτερη τιμή για τον παίκτη, αλλά και για τον ΠΑΟΚ... 

Μεταξύ των 20 ποδοσφαιριστών που διάλεξε ο Γερμανός τεχνικός, ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Χιγκίτα, ο Γκούλιτ, ο Βαν Μπάστεν, ο Μπουρουσάγα, ο Ράικαρντ, ο Ματέους, ο Κλίσμαν και μια πλειάδα άλλων παικταράδων της εποχής!

Ο αγώνας της Μικτής εναντίον της Βραζιλίας, ήταν προγραμματισμένος για τα τέλη Οκτωβρίου στο Ολύμπικο της Ρώμης και θα γινόταν για να τιμηθεί η συμπλήρωση των 50 χρόνων του τεράστιου Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (Πελέ)

Ο Ιμπραήμ Χασάν (όπως και ο δίδυμος αδερφός του Χοσάμ) γεννήθηκε στις 10/8/1966, και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Αλ Αχλί, σαν δεξιός μπακ. Βρέθηκε στα ιταλικά γήπεδα στο μουντιάλ του 1990 με την Αίγυπτο. 

Έπαιξε και στα τρία ματς της Εθνικής της χώρας του, στα οποία η Αίγυπτος πήρε 1-1 από την Ολλανδία, 0-0 από την Ιρλανδία, αλλά στο τελευταίο ματς του ομίλου έχασε πολύ δύσκολα 1-0 από την Αγγλία και αποκλείστηκε!

Το καλοκαίρι του 1990 έγιναν και οι δύο κάτοικοι Τούμπας, αλλά η παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη κράτησε μόνον για έναν χρόνο! 

Στο διάστημα αυτό, ο Ιμπραήμ αγωνίστηκε σε 24 ματς σημειώνοντας 4 γκολ. Επόμενος σταθμός της καριέρας του, το 1991, η ελβετική Ξαμάξ και στη συνέχεια μαζί με τον αδερφό του επέστρεψαν στη χώρα τους για λογαριασμό της Αλ Αχλί.

Ακολούθως έπαιξαν (πάντα μαζί "πακέτο") στην Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στη Ζαμάλεκ και στην Ελ Μασρί. Ο Ιμπραήμ σταμάτησε να αγωνίζεται το 2006, όμως ο Χοσάμ συνέχισε ως τα 42 του!

Ο Ιμπραήμ Χασάν κατέγραψε 125 διεθνείς συμμετοχές, σημειώνοντας 12 γκολ αν και αμυντικός!

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται ο Ιμπραήμ με το αδερφό του Χοσάμ, έχοντας στη μέση τον Μαγκντί Τολμπά!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4