Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Σεπτεμβρίου 2017

Η ισοπαλία με τη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο (1971)

Σαν σήμερα στις 7/9/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι, σε τουρνουά που έγινε στην Τούμπα, τη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο...

Τέτοιες μέρες του μακρινού 1971, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά με την συμμετοχή της Νασιονάλ του Μοντεβιδέο, της Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα και του Παναθηναϊκού...

Είχαμε ανεβάσει κείμενα από την άφιξη των ομάδων στην πόλη καθώς και την πρώτη μέρα του τουρνουά που συγκέντρωσε στην Τούμπα, δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Ο ΠΑΟΚ μετά το εκκωφαντικό 4-0 επί της πρωταθλήτριας Χιλής, Ουνοβερσιτάτα Κατόλικα, αντιμετώπισε σαν σήμερα στις 7/9/1971 την Νασιονάλ του Μοντεβιδέο.

Μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, η οποία είχε ισοπεδώσει στο πρώτο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό με 3-0. Όσοι βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στην Τούμπα, απόλαυσαν κυριολεκτικά ποδόσφαιρο! 

Ένας πολύ μεγάλος ΠΑΟΚ, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, που θαυμάστηκε για τον ρυθμό της και το λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο της!

Δύο ομάδες που έπαιξαν παρόμοιο στιλ παιχνιδιού, με ευκίνητες επιθέσεις, θεαματικές πάσες, συνεχή ανεβοκατεβάσματα της μπάλας και κυρίως με επιθέσεις που εκδηλωνόταν κατά μέτωπο.
20.000 ήταν οι τυχεροί φίλοι του ΠΑΟΚ που είδαν αυτό το αξέχαστο παιχνίδι. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 16ο λεπτό. Εναλλαγή Σαράφη - Ασλανίδη, με τον τελευταίο να σουτάρει αμαρκάριστος, αλλά ο Μάνκα μπλόκαρε.

Στο 22' η κεφαλιά του Αρτίμε σταμάτησε στο δοκάρι του Σαββουλίδη και στο επόμενο λεπτό, σλάλομ του Κούδα από τα δεξιά, γύρισμα στον Αποστολίδη, με τον τελευταίο να αστοχεί χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Στο 32' έγινε το 0-1 με τον Μοράλες, που εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της άμυνάς μας να καθαρίσει τη φάση. 

Στο 53' ο Αποστολίδης με εξαιρετική ατομική προσπάθεια βγήκε τετ α τετ με τον Μάνκα, όμως στη γραμμή της μεγάλης περιοχής ανατράπηκε πριν τελειώσει τη φάση, ενώ το φάουλ πέρασε χωρίς συνέχεια.

Και φτάσαμε στο 77'. Σέντρα του Ασλανίδη, κοντρόλ και άμεση εκτέλεση από τον Αποστολίδη και 1-1... 
H στιγμή που ο Αποστολίδης με εξαιρετικό σουτ ισοφαρίζει...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Κούδας, Σαράφης, Αποστολίδης, Μαντζουράκης, Ασλανίδης.

Νασιονάλ: Μάνκα, Ανκέτα, Μπρούνες, Μπιάνκο, Μοντέρο (46' Εσπαράγκο), Μουχίκο, Πριέτο (62' Ντουάρτε), Μανέιρο, Κουμπίλλια, Αρτίμε, Μοράλες (46' Μπαρένο).

Κόπηκαν 16. 270 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 791.290 δρχ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4