Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Σεπτεμβρίου 2017

Ήττα στην πρεμιέρα για τους πρωταθλητές (1985)

Σαν σήμερα στις 7/9/1985, ο πρωταθλητής της σεζόν 1984-1985, ΠΑΟΚ, υποδέχτηκε στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος στο Καυτανζόγλειο τον Πανιώνιο ...

Το παιχνίδι έγινε ημέρα Σάββατο, μπροστά σε 25.000 και βάλε θεατές (22.201 εισιτήρια). Ο λόγος που έγινε στο γειτονικό γήπεδο είχε να κάνει με το γεγονός της ανέτοιμης Τούμπας (χλοοτάπητας).

Η δίψα του κόσμου να δει τους πρωταθλητές να ρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος ήταν τεράστια! Δυστυχώς φύγαμε από το γήπεδο ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την ανέλπιστη ήττα, καθώς και από την τραγική εμφάνιση του Δικεφάλου στην επανάληψη.

Η χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς και στην πορεία της αποδείχτηκε πως ο ΠΑΟΚ, δεν είχε καμία σχέση με τη σφριγηλή ομάδα που λίγους μήνες νωρίτερα σήκωνε το 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.
"Είναι πικρή η ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μάλιστα σε εντός έδρας παιχνίδι", είπε ο Βάλτερ Σκότσικ φεύγοντας από το γήπεδο, την ώρα που υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπό του!

Κι όμως ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι! Αρχικά στο 7ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Σίγγα, η μπάλα πήγαινε στο "Γ" του Μανίκα, που απογειώθηκε και την έστειλε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι!

Ο Αλεξανδρίδης τροφοδότησε τον Πίττα, αυτός έπαιξε το 1-2 με τον Σκαρτάδο, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, πλάσαρε τον Μανίκα, η μπάλα πήγε στο δοκάρι, γύρισε παράλληλα με τη γραμμή της εστίας και ο Πίττας πρόλαβε τους αμυντικούς ανοίγοντας το σκορ!
 
Ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του στη συνέχεια, είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τους Ορφανό και Πάπριτσα, ενώ οι φιλοξενούμενοι λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μπαρζόφ, στην πρώτη στιγμή που τους αισθάνθηκε η άμυνά μας...

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λεπτου ανήκε στον ΠΑΟΚ. Ο Πίττας έπιασε σουτ φωτοβολίδα, ο Μανίκας απέκρουσε πολύ δύσκολα, η μπάλα ήρθε στον Αλαβάντα ο οποίος σούταρε εν κινήσει άουτ και ενώ η εστία ήταν άδεια!

Στο 2ο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο! Εξαίρεση ένα σουτ του Πίττα στο 47΄στο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και μετά, στο 52' ο Στεργιούδας με διπλή επέμβαση απέκρουσε το σουτ του Μπαρζόφ.

Στο 67' ο τερματοφύλακάς μας προλαβαίνει προ του Μαυρίκη, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο στο 70' όταν ο Μαυρίκης πέτυχε το 1-1. Στο 82' ο Μπαρζόφ, σημείωσε το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στην επανάληψη και το πλήρωσε. Θα μπορούσε να είχε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο, αυτό όμως δεν έγινε και το πληρώσαμε!

Η αθηναϊκή ομάδα είχε να φύγει με διπλό από τη Θεσσαλονίκη από το 1968 (0-1) και το 1-2 που σημείωσε στο Καυτανζόγλειο πριν 31 χρόνια ήταν το τελευταίο της μέχρι σήμερα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μαυρομάτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Πίττας, Σίγγας (58' Μαλιούφας), Πάπριτσα, Ορφανός (75' Ιορδανίδης).

Πανιώνιος: Μανίκας, Μπέριος, Παπαχριστόπουλος, Κουτρόπουλος, Χαλκίδης, Εμβολιάδης, Μαυρίκης, Μπαρζόφ, Λίμα (46' Αποσπόρης), Παυλόπουλος (60' Καραμίχαλος).
Η ομάδα που παρατάχτηκε στο στάδιο Μπεντεγκότι, στο 1ο ματς με τη Βερόνα στις 18/9/1985 για τον 1ο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, της περιόδου 1985-1986.
Διακρίνονται από αριστερά, όρθιοι: Σκαρτάδος, Στεργιούδας, Πάπριτσα, Γιούρισιτς, Ορφανός, Μπανιώτης. Καθιστοί: Πίττας, Βασιλάκος, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Σίγγας.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη σεζόν τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), συγκεντρώνοντας 27 βαθμούς με τέρματα 33-38!
Συνολικά η ομάδα μας είχε 10 νίκες, 7 ισοπαλίες και 13 ήττες και όλα αυτά ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε σηκώσει τον τίτλο!
Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, ο οποίος παρέμεινε για 22 ματς, πριν αντικατασταθεί από τον Μιχάλη Μπέλλη. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4