Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Σεπτεμβρίου 2023

Τρίποντο και ... νέο τρίμπαλο! (2023)


Σαν σήμερα στις 27/9/2023, για την 6η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον ΝΠΣ Βόλου με 3-0...

Ο Λουστέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτλαρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σάστρε, Κουλιεράκη, Εκόνγκ, Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς αποφασισμένος να πάρει ένα ακόμη τρίποντο και πίεσε τους φιλοξενούμενους από την αρχή της αναμέτρησης. Αφού χάθηκαν 2-3 ευκαιρίες, στο 24' είχαμε δοκάρι για τον ΠΑΟΚ, όταν από κοντά ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά και σημάδεψε το κάθετο δοκάρι, στο ριμπάουντ ο Τσιγγάρας πλάσαρε άουτ!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, δεύτερο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ, όταν μετά από γρήγορη μετάβαση της ομάδας ο Σάστρε σούταρε δυνατά από πλάγια θέση στο δοκάρι του Παπαδόπουλου!

Το σκορ άνοιξε στο 40' όταν μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Τάισον, ο Κουλιεράκης με κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ! Η φάση ήταν πεντακάθαρη, αλλά ο Σιδηρόπουλος και ο Μανούχος χρειάστηκαν 5 λεπτά για να μετρήσουν το γκολ!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, φοβερή ατομική ενέργεια του Τάισον, ωραίο γύρισμα στη περιοχή και ο Μούργκ εκτέλεσε σε κενή εστία για το 2-0! Στο 55' ο Σαμάτα, απέφυγε τον Παπαδόπουλο και με το αριστερό σκόραρε!

Τρία λεπτά αργότερα ο Τσοκάνης με προβολή πάνω στη γραμμή, στέρησε το γκολ από τον Ζίβκοβιτς! Προηγήθηκε εξαιρετική χαμηλή σέντρα του Μπάμπα. Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τέλος του ματς, έγιναν αλλαγές, ο ρυθμός έπεσε και το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει ένα ακόμη τρίποντο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης (76' Νάσμπεργκ), Σάστρε, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65' Οζντόεφ), Μουργκ, Τάισον (65' Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (65' Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (81' Τζίμας).

ΝΠΣ Βόλου: Παπαδόπουλος, Άλχο (56' Καλογερόπουλος), Λούνα, Τάχατος, Τσοκάνης (80' Ασλανίδης), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ (46' Ενγκίν), Κόμπα (65' Μεταξάς), Κορνέ, Μαχαίρας, Γκαρσία (65' Μωραΐτης).

..........................

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και τη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 απέναντι στον Βόλο και στάθηκε στο γεγονός ότι το τρίποντο του Δικεφάλου είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ η ατάκα που του είπε ο Τάισον μόλις βγήκε αλλαγή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου :

Για το αν είναι πιο χαρούμενος επειδή ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος αμυντικά:  «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικά και έχει την δική του ιστορία. Στα Γιάννενα το παιχνίδι έληξε 3-1 αλλά θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ με νίκη που ήταν σημαντική, σήμερα κερδίσαμε με 3-0 και πρέπει να πάρουμε τα καλά και να προχωρήσουμε. Να καταγράψουμε τα θετικά και να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε. Αυτή η ομάδα δείχνει να βελτιώνεται σταδιακά, έχει πολλά πράγματα ακόμα να βελτιώσει. Είμαστε μια νέα ομάδα που έχει πολλά να δώσει ακόμα, αλλά αυτές οι διακοπές για τις εθνικές μας εμποδίζουν γιατί φεύγουν παίκτες για τις εθνικές».

Για το πρώτο γκολ του Σαμάτα και την πρόοδο του Κουλιεράκη στις στατικές φάσεις: «Η δουλειά γίνεται πάντα από εμάς, εξαρτάται το γκολ όμως από και από την αυτοπεποίθηση και την τύχη. Συνεχίζεται η δουλειά και αυτό ισχύει για τον Κουλιεράκη. Εξαιρετικό το ότι σκόραρε ο Σαμάτα, εγώ σαν προπονητής αυτό που του είπα είναι να συνεχίζει να δουλεύει για την ομάδα. Για την ψυχολογία του είναι πάντως πολύ σημαντικό ότι πέτυχε το πρώτο του γκολ».

Για το αν σχεδιάζει την ενδεκάδα σκεπτόμενος το επόμενο:  «Πρέπει να σκέφτομαι τις επόμενες μέρες, δεν έχει να κάνει μόνο με το επόμενο παιχνίδι. Όταν σκεφτόμαστε την κατάσταση με αυτό το γεμάτο πρόγραμμα πρέπει να έχουμε την ομάδα φρέσκια και στα πόδια και στο πνεύμα. Πρέπει να είμαστε με ένταση, με αποφασιστικότητα και με φρεσκάδα σε κάθε ματς. Θα πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας βάσει του προγράμματος».

Για την συζήτηση που είχε με τον Τάισον μετά το ματς:  «Ρωτήστε τον φίλο σας (σ.σ. Τσονάκα) τι μου είπε και τι του απάντησα εγώ όταν συζητήσαμε, ο Τάισον μου είπε χαριτολογώντας να μην τον ξαναβγάλω αλλαγή!».

.................................

Οι δηλώσεις του Χάρη Τσιγγάρα στην κάμερα του PAOK TV, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΝΠΣ Βόλου...
................................

Ο Αλί Σαμάτα μίλησε μετά τη νίκη επί του Βόλου (3-0), λέγοντας πως είναι χαρούμενος για το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ, ενώ αποθέωσε και τον Τάισον.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η ομάδα βρίσκεται σε μία εξαιρετική κατάσταση. Πιέζουμε τους εαυτούς μας, είναι μια ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες όπως είμαι εγώ. Είναι δύσκολο να καταλάβω την ποδοσφαιρική κουλτούρα που επικρατεί στην Ελλάδα. Είμαι διαθέσιμος και βοηθάω. Είμαι χαρούμενος για το πρώτο γκολ που πέτυχα με τον ΠΑΟΚ.

Είχε προηγηθεί η ασίστ που είχα δώσει στα Ιωάννινα στον Αντρίγια. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα, δουλεύω καθημερινά, θέλω να μάθω περισσότερα από την φιλοσοφία του προπονητή. Αυτό αρχίζει να φαίνεται και στο γήπεδο. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα βρίσκει γκολ. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για περισσότερους στόχους, ούτε για προσωπικούς στόχους».


Για το αν θα επέλεγε μία πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη ή την κατάκτηση ενός τίτλου στην Ελλάδα:
«Θέλω να πετύχω και στα δύο. Θέλω να πετύχω όσα περισσότερα γίνεται με τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει κάποιο δίλημμα για εμένα».

Για τον Τάισον: «Ο Τάισον είναι ένας πολύ σημαντικός πάικτης για μας, είναι υπέροχος και φανταστικός. Προσπαθεί με την ποιότητά του να βοηθάει όλους στην ομάδα, μακάρι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί και να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη απόδοση στα παιχνίδι. Αλλά όλοι ξέρουμε πως έχει μια απίθανη ποιότητα και χαιρόμαστε που τον έχουμε στον ΠΑΟΚ».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4