Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Σεπτεμβρίου 2023

Τρίμπαλο με Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς! (2023)


Σαν σήμερα στις 24/9/2023, για την 5η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1...

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές (οχτώ!) σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε στο Ελσίνκι! Ο Κοτάρσκι βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, αμυντικά χαφ οι Μεϊτέ, Οζντόεφ, μπροστά τους οι Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ντεσπόντοφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπράντον.

Μόλις στο 5' ο Κωνσταντέλιας άνοιξε το σκορ. Ο Μπράντον έκανε την προβολή (εκτός περιοχής) την ώρα που ο Κλέιμαν πήγε να σουτάρει, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντέλια, που σε άδειο τέρμα, σκόραρε!

Στο 25' ο ΠΑΣ ισοφάρισε, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Παμλίδης με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έκανε το 1-1, με τον Μεϊτέ να χάνει τον σκόρερ...

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλο θέμα στο ψηλό παιχνίδι μέσα στην περιοχή μας, καθώς χάθηκαν πολλές κεφαλιές από τους γηπεδούχους μέχρι το 50'! Κάθε σέντρα που έβγαινε είτε από κόρνερ είτε από κάποιο φάουλ, είτε στη ροή του παιχνιδιού εγκυμονούσε κινδύνους!

Στο 33' σε εξαιρετικά οργανωμένη αντεπίθεση, με εξαιρετικό τελείωμα ο Κωνσταντέλιας έγραψε το 1-2! Το τελικό 1-3 ήρθε στο 77' από τον Αντρίγια, με υποδειγματικό πλασέ, μετά από μπαλιά του Σαμάτα και κάπου εκεί η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε!

Κλείνοντας θα σταθούμε σε μια φάση που έγινε στο 72'. Ο VARίστας (Φωτιάς), αλλά και ο Ευαγγέλου δεν είδε το χτύπημα του Εραμούσπε στον αχίλλειο του Κωνσταντέλια;
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα:
Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (82' Μπιλμπάο), Γκάρο (74' Λώλης), Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν (62' Μπάλαν).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (75' Σάστρε), Κεντζιόρα (60' Κουλιεράκης), Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Μεϊτέ (58' Σβαμπ), Τάισον, Ντεσπόντοφ (58' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Μπράντον (75' Σαμάτα).

.........................

Ο Ιβάν Νάσμπεργκ σχολίασε τη δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου που τον έχρισε MVP του αγώνα και μίλησε για τη σημασία του τρίποντου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ:
  «Οι τρεις πόντοι είναι πολύ σημαντικοί, μας δίνει αυτοπεποίθηση. Γι' αυτό παλεύουμε σε κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι και θα μας βοηθήσει ενόψει και του επόμενου αγώνα».

Για το σχόλιό του που ο Λουτσέσκου τον έχρισε MVP του αγώνα: «Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Εγώ θέλω να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Πήρα χρόνο συμμετοχής επειδή το τελευταίο διάστημα δεν έπαιξα αρκετά. Εγώ είμαι χαρούμενος και με νοιάζει μόνο να κερδίζει η ομάδα».

Πρόσθεσε: 
«Έχουμε φτιάξει ένα φανταστικό γκρουπ. Ο ένας δίνει τα πάντα για τον άλλον, είμαστε ένα και δεμένοι και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να το βγάζουμε και στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος γι' αυτή την εσωτερική κατάσταση στην ομάδα».

Για την εικόνα του ΠΑΣ και τα κενά διαστήματα του ΠΑΟΚ: 
«Κάθε παιχνίδι στην Ελλάδα είναι δύσκολο. Ο ΠΑΣ είναι καλή ομάδα, εμείς όμως είχαμε ποιότητα, συγκέντρωση τα βγάλαμε αυτά στο γήπεδο και φτάσαμε στην νίκη που θέλαμε τόσο πολύ».

.............................

Ειδική μνεία στον Γιάννη Κωνσταντέλια έκανε εκ νέου ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου, αποθεώνοντας και τους Σαμάτα - Αντρίγια που «κλείδωσαν» τη νίκη στους Ζωσιμάδες, δίνοντας ισορροπία σε ένα κομβικό σημείο του ματς. Μυϊκό το πρόβλημα του Μεϊτέ, δια στόματος του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου:

Για την μεγάλη ένταση που είχε στο ματς:  «Αρχίσαμε πολύ καλά στην κυκλοφορία της μπάλας, στην συνέχεια σταματήσαμε να παίζουμε όπως θέλουμε. Βάλαμε γκολ, αλλά μετά το 0-1 μπήκαμε σε ένα επιφανειακό παιχνίδι. Δεν είχαμε αυτό το μαχητικό πνεύμα που πρέπει να έχουμε, χάναμε εύκολα τη μπάλα απέναντι σε μια ομάδα με φρεσκάδα και ένταση. Ήρθε το 1-1 γιατί δεν πήραμε καλές αποφάσεις και πήγαμε σε ένα παιχνίδι με μεταβάσεις, αντί να ελέγξουμε τον ρυθμό ακόμα και στο 1-0. Περιπλέξαμε τα πράγματα χωρίς λόγο και μας δημιούργησε προβλήματα.

Γνωρίζω ότι το πρόγραμμα ειναι δύσκολο για εμάς με σερί ματς, με συνεχόμενα ταξίδια, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ματς. Ξέρουμε οτι ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι ειδικά μετά την επιστροφή μας την Παρασκευή τα ξημερώματα απο το Ελσίνκι. Είναι καλή ομάδα ο ΠΑΣ που μπορεί να εκμεταλλευτεί τα λάθη και να δημιουργήσει καταστάσεις.

Αυτή η κατάσταση εμφανίστηκε ξανά στα τελευταία 10 λεπτά, θα άθελα να μην ρισκάρουμε τόσο, να μην χάσουμε μπάλες που θα μας φερουν προβλήματα. Είχαμε μια υπέρμετρη αυτοπεποίθηση στα τελευταία λεπτά του αγώνα».


Για την εικόνα του Κωνσταντέλια και την ατάκα του για το ότι ο καλύτερος παίκτης ήταν ο Νάσμπεργκ και πως αποφάσισε να τον βάλει βασικό: 
«Δεν θυμάμαι ξανά να έχει βάλει δύο γκολ, είναι φανταστικό αυτό για την ψυχολογία του. Ήταν το πιο ουσιαστικό παιχνίδι του. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα η διαχείριση του Κωνσταντέλια. Πρέπει να τον φροντίσουμε, είναι νεαρό παιδί που ακόμα μαθαίνει. Ακούει, προσέχει και μαθαίνει κάθε μέρα, έχει τεράστια πίεση επάνω του. Θα μάθει μέσα από τα λάθη του και συζητάμε γι' αυτό συχνά. Ακούγονται πολλά και πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις.

Μέσα από τις προπονήσεις αποφάσισα να βάλω τον Νάσμπεργκ. Τέλεια συμπεριφορά, τέλεια νοοτροπία δείχνει... Πάντα θετικός, πάντα με χαμόγελο. Του είπα την Τρίτη ότι την Κυριακή θα παίξεις γιατί πάει πολύ καλά».

Για την παρουσία Κεντζιόρα στα στόπερ και αν θα ξαναγίνει:  «Οι παίκτες δουλεύουν πάντα για το καλύτερο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει την εμπειρία να ανταποκριθεί, ειδικά μέσα σε μια τέτοια κατάσταση με σερί παιχνίδια. Μετά το παιχνίδι την Πέμπτη είπαμε ότι θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές για να κρατήσουμε την ομάδα σε καλή φυσική κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να παραμείνεις σε καλή πνευματική ενέργεια και αυτό ψάχναμε μέσα απο τις αλλαγές. Κάποιοι παίκτες τώρα καταλαβαίνουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο περίπλοκο και είναι πιο δύσκολο απ' όσο νόμιζαν, με σκληρές μονομαχίες και είναι σε φάση που βρίσκονται σε φάση προσαρμογής».

Για την φάση του 1-1 που ηταν ίδια με το γκολ της Ελσίνκι: 
«Για πολύ καιρό δεν δεχόμασταν γκολ από στατικές φάσεις. Δεχτήκαμε σε δύο σείό ματς. Παίζει ρόλο η αντίδρασή μας, παίζει ρόλο ο αντίπαλος και κάθε παιχνίδι ειναι διαφορετικό».

Για τους τραυματισμούς των Μεϊτέ και Κεντζιόρα:
  «Όταν ξεκινάς ένα ματς δεν σκέφτεσαι ότι θα έχεις τραυματισμούς και θα κάνεις αναγκαστικές αλλαγές. Δεν προγραμματίζεις τις αλλαγές, μόνο ανάλογα με το πως θα πάει κάνεις τις αλλαγές. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 2-3 χρόνια με την είσοδο των πολλών αλλαγών. Δυστυχώς ο Μεϊτέ έχει μυικό πρόβλημα και προέρχεται από το γεγονός ότι δεν έκανε ολοκληρωμένη προετοιμασία, θα αξιολογηθεί η κατάστασή του. Ο Κεντζιόρα χτύπησε στο κεφάλι και δεν ήταν εύκολο γι΄αυτόν να παραμείνει συγκεντρωμένος γιατί αισθανόταν μια ζάλη. Πρέπει να αναφέρω την πολύ καλή εικόνα που είχαν στο ματς οι Σαμάτα και Ζίβκοβιτς, που σε ένα σημείο που φαινόταν να χάνουμε την ισορροπία μας, μας έδωσαν το γκολ αλλά και άλλες ευκαιρίες για γκολ».

................................

Για την επιθυμία του να βοηθάει τον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα από τα στατιστικά του αλλά και την δυνατότητα να μαθαίνει αγωνιζόμενος δίπλα στον Τάισον στάθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μετά το διπλό στα Γιάννενα.
 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νεαρός μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου» έπειτα από το τρίποντο στους «Ζωσιμάδες»:

Για την κατάστασή του: «Είμαι καλά, με πάτησε λίγο άσχημα, μου ζήτησε συγγνώμη, όλα καλά. Όλοι πήγαμε πολύ καλά, το σημαντικό είναι πως πήραμε τους τρεις πόντους».

Για τη νίκη:
«Δουλεύουμε καθημερινά, θέλουμε όλοι να νικάμε, είμαστε τέτοιοι χαρακτήρες και δώσαμε το παν για να πάρουμε το τρίποντο».

Για τα γκολ του:
  «Χαίρομαι που βοηθώ την ομάδα περισσότερο, δεν είναι ότι τρελαίνομαι όταν βάζω γκολ, μ' αρέσει να δίνω και ασίστ αλλά θέλω να βοηθάω την ομάδα».

Για τη σχέση του με τον Λουτσέσκου:
«Είμαστε πολύ καλά, μπορεί να υπάρχουν κάποιες... κρίσεις στη σχέση μας αλλά ξαναφτιάχνει!»

Για τα τελειώματά του:  «Δεν με απασχολούν οι κριτικές, εγώ δουλεύω καθημερινά, μπορώ να κάνω και άλλα χίλια πράγματα που θα φανούν στο μέλλον».

Για τη συνεργασία του με τον Τάισον:
«Έχει την ίδια νοοτροπία με μένα, χαίρομαι το ποδόσφαιρο μαζί του, μαθαίνω πολλά πράγματα από αυτόν».

Για τον πανηγυρισμό:  «Είναι Black Panther και κάτι άλλο που δεν μπορώ να πω...».

Για το τι του είπε ο Λουτσέσκου:  «Ότι ο Νάσμπεργκ είναι MVP αλλά και εγώ πως πήγα πολύ καλά».

Για το θέμα της μη κλήσης του στην Εθνική:  «Αυτά είναι επιλογές του προπονητή, εγώ δεν μπορώ να ξέρω, αυτός ξέρει ποιους θα πάρει και γιατί. Εγώ είμαι πρόθυμος οποιαδήποτε στιγμή να πάω».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4