Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Μαΐου 2023

Το πάλεψε παρά τις σημαντικές απουσίες (2023)


Σαν σήμερα στις 3/5/2023, o ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό, για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, της περιόδου 2022-2023...

Ο Δικέφαλος ταξίδεψε στην Αθήνα με σημαντικές απουσίες. Επίσης έχασε τον βασικό του φορ στο πρώτο 30λεπτο κι αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από ένα φτηνό λάθος, όμως στη συνέχεια πάλεψε και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Λεωφόρο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και το κατάφεραν στο 9′ με τον Σπόραρ να δίνει την ασίστ στον Μαντσίνι κι αυτός με σουτ να νικά τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει με τον Ολιβέιρα, αλλά η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο στο 14′. Στη συνέχεια η ομάδα μας πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε για την ισοφάριση, αλλά στο 28′ αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα της, καθώς ο Ολιβέιρα αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Ο Μπράντον Τόμας μπήκε στο γήπεδο και στο 39′ έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει γκολ, καθώς ο Μπρινιόλι σταμάτησε το πλασέ του μετά από σέντρα του Ράφα Σοάρες .

Στο 45′ ο Κοτάρσκι σταμάτησε σουτ του Μπερνάρ και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε σαφώς πιο δυνατά από τον αντίπαλό του, πίεσε και στο 60′ ισοφάρισε.

Ο Φιλίπε Σοάρες έδωσε την πάσα στον Μπράντον Τόμας , αυτός μπήκε στην περιοχή και με υπέροχο τελείωμα έκανε το 1-1.

Ο Κοτάρσκι είχε δύο σπουδαίες επεμβάσεις απέναντι στον Μπερνάρ. Αρχικά στο 62′ όταν σταμάτησε τον Βραζιλιάνο που βρέθηκε τετ α τετ, ενώ τρία λεπτά αργότερα το φάουλ του παίκτη των γηπεδούχων κόντραρε στο τείχος, η μπάλα άλλαξε πορεία, αλλά ο Κοτάρσκι με εντυπωσιακή και πολύ δύσκολη εκτίναξη έδιωξε την μπάλα.

Από εκεί και μετά το παιχνίδι είχε μόνο... ΠΑΟΚ. Οι παίκτες μας με πίεση ψηλά έκλεισαν τον Παναθηναϊκό στα καρέ του, έκλεψαν μπάλες, αλλά δεν είχαν καλές επιλογές στην τελική πάσα, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα δοκάρι στο 80′ με τον Μαντσίνι κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ο Σένκεφελντ είδε απευθείας κόκκινη στο 84′ για πολύ επικίνδυνο φάουλ στον Μπράντον...

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός:
Μπρινιόλι, Σάρλια, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (Μάγκνουσον 86'), Τσέριν, Μαντσίνι (Παλάσιος 86'), Μπερνάρντ (Κλάινχέισλερ 74'), Σπόραρ (Πέρεθ 61'), Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα, Νέσμπεργκ, Κεντζιόρα, Λύρατζης (Βιεϊρίνια 81'), Ντάντας (Σβαμπ 71'), Φ. Σοάρες, Ελ Καντουρί (Μπίσεσβαρ 81'), Κωνσταντέλιας, Αν. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (Τόμας 28').

...................................

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχολίασε την απόδοση του διαιτητή, Πόουσον, στο αποψινό ντέρμπι της Λεωφόρου, ενώ αναφέρθηκε και στη μάχη της 3ης θέσης.

O Ρουμάνος τεχνικός μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου, ανέφερε:

Για τη διαιτησία, είπε: «Είδα έναν τέλειο διαιτητή τόσο σε φάσεις υπέρ μας όσο και εναντίον μας, ίσως γι αυτό να είχαμε και ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ανοιχτό και από τις δυο πλευρές».

Σε ερώτηση για το ότι ο ΠΑΟΚ κρατά την τρίτη θέση στα χέρια του αν κάνει δυο νίκες, απάντησε: «Αν το δούμε απλά, ναι! Αλλά δεν θέλω να μιλάω έτσι, γιατί η ομάδα μας είναι νεανική και δεν αντέχει την πίεση και προτιμώ να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τον τραυματισμό του Ολιβέιρα και αν τον ανησυχεί η ευπάθεια του
: «Δέχτηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον αστράγαλο του, δεν ξέρω πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του. Δεν μιλάμε για ευπάθεια, ήταν πολύ σκληρό το μαρκάρισμα».

.....................................

Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό όπως είπε ο σκόρερ του Μπράντον Τόμας μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον τραυματισμό του: «Είμαι καλά, όλα καλά. Είμαι σίγουρος ότι είμαι καλά. Έχω λίγο πόνο στο κεφάλι αλλά είμαι καλά».

Για το παιχνίδι: «Το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Παίξαμε καλά και με δύναμη και σε ένα τέτοιο ματς έπρεπε να παίξουμε με ένταση. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι από ότι στο πρώτο. Ξέραμε από την αρχή θα ήταν δύσκολο ματς, αξίζαμε κάτι παραπάνω βάσει της εικόνας μας στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το γκολ του:
«Μπήκα για να βοηθήσω την ομάδα, όπως κάνω πάντα με πάθος και να τα δώσω όλα. Πήρα την πάσα από την Φιλίπε και τελείωσα την φάση. Είμαι ένας παίκτης που θέλω να δίνω ότι χρειάζεται στην ομάδα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ, η ομάδα χρειαζόταν το γκολ. Έκανα καλή επαφή με την μπάλα μόλις την πήρα στα πόδια μου, ήμουν και τυχερός στο τελείωμα. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε ένα αποτέλεσμα και θα μπορούσαμε στο τέλος να πάρουμε και την νίκη».

.....................................

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι ανέλαβε την ευθύνη για το λάθος του στο γκολ του Παναθηναϊκού, στάθηκε στην συνολική παρουσία του στο παιχνίδι, ενώ έκανε αναφορά και στα στοιχεία που κάνουν τον ΠΑΟΚ να διατηρεί τον χαρακτήρα του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Στο αρχικό του σχόλιο, υπογράμμισε:
«Όταν είσαι τερματοφύλακας πρέπει να μην έχεις συναισθήματα. Έκανα ένα λάθος στην φάση του 1-0 αλλά έπρεπε να το ξεχάσω και να είμαι συγκεντρωμένος στο ματς. 
 
Μπορούν να συμβούν τα πάντα όπως το λάθος που έκανα, πρέπει να είσαι σταθερός και να βοηθήσεις την ομάδα σου. Δεν με επηρέασε το λάθος μου και βοήθησα και εγώ από την πλευρά μου σε ένα δύσκολο ματς».

Πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα σε αυτό το παιχνίδι και το έχει δείξει σχεδόν από την αρχή της σεζόν. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο αλλά δείξαμε ότι και εμείς θέλαμε την νίκη. 
 
Παλέψαμε για κάθε μπάλα και θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από αυτό τον δύσκολο αγώνα. Ήμασταν πολύ κάτω στην σεζόν στην αρχή της, μετά ανεβήκαμε, στην συνέχεια πέσαμε ξανά αλλά όταν είμαστε ενωμένοι τα καλά πράγματα έρχονται. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4