Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Απριλίου 2023

Νέο τρίποντο επί του συμπολίτη (2023)


Σαν σήμερα στις 30/4/2023, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Άρη με 3-2, για την 7η αγωνιστική των play offs της Super League, της περιόδου 2022-2023...

Αυτή ήταν η 3η νίκη επί του συμπολίτη μέσα στη σεζόν! Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σάστρε, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες, αμυντικά χαφ τους Ντάντας, Σβαμπ, μπροστά τους τους Κωνσταντέλια, Τάισον, Ζϊβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Ο ΠΑΟΚ αν και αγωνίστηκε χωρίς Ίνγκασον, Ντόουγκλας και φυσικά τον Νάρεϊ, μπήκε καλά στο ματς, έκλεισε στο πρώτο μισό του ημιχρόνου τον "ο άρης" στο μισό γήπεδο, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε. Στην καλύτερη από αυτές, στο 6
ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Ντάντας! Μόνος από το πέναλτι σούταρε άουτ! Προηγήθηκε συνδυασμός Ράφα Σοάρες - Κωνσταντέλια.

Ο Άρης εμφανίστηκε στο γήπεδο μετά 30' και αφού στο 35' απείλησε με φάουλ του Πάλμα, σκόραρε το 0-1 στο 44' με τονΚαμαράυ, που εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Κουλιεράκη!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι δυνατά στο ματς, ψάχνοντας διαδρόμους για την εστία του Κουέστα! Έτσι στο 52ο λεπτό χάθηκε ευκαιρία με τον Ντάντας σε τετ α τετ, καθώς ο Κουέστα κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ! Δε συνέβη το ίδιο ένα πεντάλεπτο αργότερα, όταν ο Ντάντας ανατράπηκε από τον Πίρσμαν και ο Σβαμπ από τα 11 μέτρα έκανε το 2-1!

Στο 69
ο λεπτό ο Νταρίντα με μακρινό σουτ ισοφάρισε σε 2-2, για να έρθει στο 77' ο Αντρίγια να γράψει το 3-2, με ωραίο αριστερό σουτ και αφού η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Πίρσμαν!

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε εύκολα το σκορ, με τον Άρη να μένει με "10" στο 93', λόγω της δεύτερης κίτρινης που είδε ο Καμαρά!

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τερζή που είδε ... αλλοίωση αποτελέσματος στην Τούμπα, θεωρώντας ότι υπήρχε πέναλτι σε βουτιά του Ματέο Γκαρσία στο πρώτο ημίχρονο!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Σάστρε (80' Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ (87' Φιλίπε Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (67' Ελ Καντουρί), Μπράντον (80' Ολιβέιρα).

Άρης: Κουέστα, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ετέμπο (84' Ρουπ), Πάλμα (67' Ιτούρμπε), Νταμπό, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (67' Καμάτσο), Καμαρά.


.....................................

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τιάγκο Ντάντας ανέφερε:

 

«Η έκβαση του αγώνα είχε να κάνει με τη νοοτροπία των δύο ομάδων. Εμείς ήμασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε. Μπορεί να βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά από εκεί και πέρα κυριαρχήσαμε, είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, είχα και εγώ μάλιστα μία που έπρεπε να σκοράρω. Από δικό μας λάθος μπήκαν μπροστά. Είπα στον Κουλιεράκη ότι πρέπει να το ξεχάσουμε και να συνεχίσουμε.

Αυτό μας είπε και ο Λουτσέσκου στα αποδυτήρια, μας έδωσε αυτοπεποίθηση και κουράγιο να βγούμε στο δεύτερο μέρος και να αντιδράσουμε και αυτό φάνηκε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης όταν κάναμε την ανατροπή. Δεχτήκαμε την ισοφάριση, ίσως να φταίει και η έλλειψη εμπειρίας μας σε αυτό. Όμως σκοράραμε ξανά με τον Ζίβκοβιτς και φτάσαμε στη νίκη για να αποδείξουμε ότι η πόλη αυτή έχει... ασπρόμαυρο χρώμα.

Θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση. Το είχαμε ανάγκη. Πήραμε ξανά ψυχολογία. Κυνηγάμε την 3η θέση και τον τίτλο του κυπέλλου. Πήρα αυτοπεποίθηση μετά το σημερινό αποτέλεσμα για να πετύχουμε και τους δύο στόχους μας. Θέλουμε να είναι περήφανοι για εμάς οι φίλοι της ομάδας».

Για τη φάση του πέναλτι: «Ήταν κομβική στιγμή, θέλαμε γρήγορα να βρούμε και δεύτερο γκολ για να μείνει και ο κόσμος μας στο παιχνίδι κατά κάποιο τρόπο. Χρειαζόμασταν τον παλμό της Τούμπας. Δε θυμάμαι πώς έγινε η φάση, αλλά προσπάθησα να αποφύγω τον αμυντικό που είχα μπροστά μου, δέχτηκα το μαρκάρισμα και ευτυχώς ο Σβαμπ στη συνέχεια σκόραρε το πέναλτι».

Σε ερώτηση για την επόμενη σεζόν και αν θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ: «Δεν είναι στο χέρι μου το έχω ξαναπεί. Έχω μιλήσει στην ομάδα, ξέρουν τι θέλω. Δεν υπάρχει καμία απόφαση ακόμη. Αισθάνομαι πολύ άνετα από την πρώτη ημέρα στον ΠΑΟΚ. Όλοι με βοηθάνε σε αυτό το υπέροχο σύλλογο. Θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Είμαι χαρούμενος εδώ».

............................................

Στα όσα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να ωριμάσει το γκρουπ για τη συνέχεια στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί του Άρη υπογραμμίζοντας ξανά πως η ομάδα του κοιτάζει παιχνίδι με το παιχνίδι, εν αναμονή του Παναθηναϊκού (3/5).


Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» ανέφερε πως πιθανότατα ο Τάισον αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ωστόσο σύμφωνα με τους ανθρώπους του συλλόγου, η αντικατάστασή του ήταν για προληπτικούς λόγους και είναι καθησυχαστικοί ενόψει των εξετάσεων στις οποίες και θα υποβληθεί αύριο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου:

Για το γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ πριν τελειώσει το ημίχρονο και αν περίμενε την αντίδραση των παικτών του στο δεύτερο: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν λίγο περίεργο, είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε. Αξίζαμε λίγο περισσότερο στο πρώτο όσον αφορά το σκορ, δεν μπορώ να σας πω τι συζητήσαμε στην ανάπαυλα, είπαμε όμως να παίξουμε ελεύθερα και καταφέραμε να γυρίσουμε το αποτέλεσμα υπέρ μας. Δύο-τρεις παίκτες πίεζαν και οι υπόλοιποι δεν ακολουθούσαν στο πρέσινγκ, το διορθώσαμε όμως και μας βοήθησε να γυρίσουμε την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το αν μπορεί να χτίσει στα επόμενα παιχνίδια και τη σεζόν πάνω στην αποφασιστικότητα που έδειξαν οι παίκτες: «Είναι προφανές πως η ομάδα έχει την πιθανότητα να αντιδρά, στο ποδόσφαιρο όμως για να έχεις ώριμο γκρουπ πρέπει να είσαι τέλειος από παιχνίδι σε παιχνίδι χωρίς να κάνεις λάθη όπως κάναμε σήμερα. Αυτό συνδέεται τόσο με το παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ στο 8' όσο και με αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό που κερδίζαμε και χάσαμε εν τέλει. Πρέπει να περάσεις από πολλά στάδια όταν υπάρχει αυτή η μεταβατική περίοδος. Για να φτιάξεις ένα ώριμο γκρουπ πρέπει να διαχειριστείς αυτά τα ατυχήματα σε εισαγωγικά και να είναι λιγότερα μέσα στη σεζόν».

Για το αν αυτή η νίκη δίνει ώθηση στην ομάδα ενόψει τελικού: «Ας πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, να ετοιμαστούμε από αύριο για το παιχνίδι εναντίον του Παναθηναϊκού κάνοντας ένα βήμα τη φορά. Και αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό για μας, σήμερα δεν είχαμε παίκτες υψηλού επιπέδου όπως οι Ίνγκασον, Αουγκούστο και Νάρεϊ, πρέπει να τους επαναφέρουμε για να έχουμε μία διαφορετική συνοχή».

Για τoν μεγάλο αριθμό γκολ που έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ στα play-offs: «Δεν με προβληματίζει, γνωρίζω ότι μία ομάδα που θέλει να κερδίζει παιχνίδια πρέπει να δέχεται τα λιγότερα δυνατά γκολ ή να είναι κοντά η διαφορά εν πάση περιπτώσει».

Για τα λάθη των παικτών και αν τον προβληματίζουν: «Είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης για όλη τη διάρκεια των αγώνων και ικανότητας να κρατάς τη συγκέντρωση. Από τη μία πλευρά με θυμώνει αυτό, στην άλλη καταλαβαίνω πως παίκτες επανακτούν αυτή τη συγκέντρωση μέσα από καταστάσεις που υπάρχουν. Δεν το ανέφερα πριν αλλά είναι σημαντικό, το κατά πόσο μπορούμε να διαχειριστούμε την πίεση όταν κάτι διακυβεύεται, παίξαμε πιο ελεύθερα όταν δεν είχαμε πρακτικά κάτι χειροπιαστό, τα επίπεδα πίεσης έφτασαν σε υψηλό βαθμό και δεν μπορούσαμε να το διαχειριστούμε. Αν κερδίζαμε την ΑΕΚ θα βρισκόμασταν στη δεύτερη θέση, δεν το διαχειριστήκαμε σωστά. Σε κάθε περίπτωση μπορεί μία τέτοια νίκη να σου τονώσει την αυτοπεποίθηση για τα 90, 95', 100' του αγώνα».

Για το αν είναι γρίφος για τον ίδιο η κοινή παρουσία των Κωνσταντέλια - Τάισον και την κατάσταση του πρώτου μετά τον τραυματισμό: «Λαμβάνοντας υπόψιν ότι βγήκε εκτός μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και βγήκε εκτός και σήμερα μάλλον ο Τάισον έχει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες σε παιχνίδια, ο Κωνσταντέλιας να προσφέρει στον άξονα και ο Τάισον πλάγια ελευθερώνοντας τον Ράφα Σοάρες. Ο Τάισον έχει πιο ορθολογική προσέγγιση, ο Κωνσταντέλιας από την άλλη έχει στις κινήσεις του λίγο περισσότερη τρέλα, υπέρμετρη αυτοπεποίθηση που δεν μεταφράζεται με αρνητικό τρόπο, του δίνει ενέργεια και συνέχεια να δημιουργεί όλες αυτές τις καταστάσεις. Θα βελτιωθεί αυτό με τα παιχνίδια με καταστάσεις όπως οι σημερινές και της Τετάρτης, είναι θέμα χρόνου να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει να βρίσκεται».

 .....................................

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη με 3-2 στην Τούμπα με τον Στέφαν Σβαμπ να βάζει το δικό του... λιθαράκι σκοράροντας το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου, από το σημείο του πέναλτι.


Μετά το τέλος του αγώνα ο Αυστριακός αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που έκριναν το παιχνίδι, αλλά και στην τελική ευθεία της σεζόν.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Είναι από τα παιχνίδια που πάντα χρειάζονται αποφασιστικότητα. Αυτό ξεχώρισε σε μας. Ήμασταν επιθετικοί, δεν τα παρατήσαμε, καλύπταμε τα λάθη μας. Αυτά έφεραν τους 3 βαθμούς.

Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε το παιχνίδι. Είχαμε ένα βάρος στα πόδια μας μετά και τα τελευταία αποτελέσματα. Φυσικά και είμαι χαρούμενος που σκόραρα. Όμως το πιο σημαντικό είναι το τρίποντο και η αυτοπεποίθηση που μας δίνει.

Είμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, στην τελική ευθεία της σεζόν, πρέπει να κάνουμε την αντεπίθεση μας. Πάμε να αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό και είναι σίγουρα καλό που θα παίξουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι προερχόμενοι από μία νίκη. Θα πάμε και σε αυτό το ματς με τη σωστή νοοτροπία για να το κερδίσουμε».


Αργότερα, στην μεικτή ζώνη ρωτήθηκε για τη μάχη του τίτλου μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, λέγοντας: «Για να πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Εμείς στοχεύουμε και συγκεντρωνόμαστε στο κύπελλο και την τρίτη θέση και όσον αφορά τον πρωταθλητή μου είναι αδιάφορο ποιος εκ των Παναθηναϊκό και ΑΕΚ θα είναι τελικά ο πρωταθλητής».

Για το αν είπε κάτι στον Κουλιεράκη για τη φάση που έφερε το πρώτο γκολ του Άρη: «Όλοι οι παίκτες μπορούν να κάνουν τέτοια λάθη. Μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος γιατί κερδίσαμε και το λάθος του δεν κόστισε. Τέτοια λάθη μπορούν να συμβούν σε όλους, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το κύπελλο: «Θα απαντήσω αυτό που είχα πει και μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην Αθήνα. Δεν είναι η ώρα να σκεφτούμε το κύπελλο, έχουμε τρία ακόμη παιχνίδια πριν από αυτό και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε την άσχημη κατάσταση που διανύουμε την τελευταία περίοδο και μετά θα σκεφτούμε και εκείνο το μεγάλο παιχνίδι».

Όσον αφορά το πέναλτι και τον Κουέστα που τον είχε... κερδίσει στο παρελθόν: «Η αλήθεια είναι πως πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ήταν και μια δική μου σκέψη το χαμένο πέναλτι με τον Κουέστα. Σήμερα σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά ήμουν περισσότερο ήρεμος και συγκεντρωμένος στην εκτέλεση. Κοιτούσα τον Κουέστα στα μάτια μέχρι τη στιγμή που σούταρα την μπάλα. Την προηγούμενη φορά θεωρώ πως ήμουν υπέρμετρα πεινασμένος να εκτελέσω το πέναλτι και να σουτάρω με δύναμη».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4