Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαρτίου 2023

Απέδρασε με διπλό από τo "Βικελίδης"! (2023)


Σαν σήμερα στις 19/3/2023, για την 1η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Άρη με 1-2 ...

Τεράστια νίκη για τον ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο 12' πίσω στο σκορ με γκολ του Πάλμας και γενικά έκανε ένα πολύ μέτριο πρώτο 45λεπτο, που δεν προϊδέαζε αυτό που θα ακολουθούσε στην επανάληψη!

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κεντζιόρα, Κάργα, Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες, αμυντικά χαφ τους Ντάντας, Ντόουγκλας, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Νάρεϊ και στην κορυφή της επίθεσης τον Ολιβέιρα.

Εκτός από τη φάση του γκολ, στο δίλεπτο 38'-39' οι γηπεδούχοι απείλησαν για το 2-0, αρχικά στο 38ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Ιτούρμπε πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια ο Νταρίντα έπιασε νέα κεφαλιά με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ!

Στο 39ο λεπτό, νέο δοκάρι για τον Άρη σε κεφαλιά του Φαμπιάνο, με την άμυνά μας να βρίσκεται σε τρικυμία και να έχει πολλά θέματα ιδιαίτερα από την πλευρά του Κεντζιόρα. Σε μια από τις λίγες καλές μας στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, στο 45' η κεφαλιά του Ολιβέιρα πέρασε άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Λουτσέσκου βλέποντας τις χτυπητές αδυναμίες της ομάδας έκανε τριπλή αλλαγή. Σάστρε, Σβαμπ και Τάισον στις θέσεις των Κεντζιόρα, Ντάντας και Νάρεϊ.

Σταδιακά η εικόνα της ομάδας άλλαξε άρδην και 68ο λεπτό ο Σβαμπ από τα 11 μέτρα, μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Μπράντον από τον Μπράμπετς. Στο 74' ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ενώ από εκείνο το χρονικό σημείο και ως το τέλος του ματς, ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε!

Διακοπές, εντάσεις, ρίψη αντικειμένων, παρουσία των ΜΑΤ στον αγωνιστικό χώρο, κίτρινες κάρτες και μια κόκκινη στον Ράζβαν Λουτσέσκου, συνθέτουν την εικόνα του τελευταίου κομματιού της αναμέτρησης!

Στα αξιοσημείωτα τα 14 λεπτά που κράτησε καθυστερήσεις ο Αλ Χακίμ, ενώ η διακοπή έγινε στο 89'.

Και κάτι τελευταίο: Το πέναλτι ήταν οφθαλμοφανέστατο, αλλά ο Αλ Χακίμ χρειάστηκε το VAR για να το δώσει! Το γκολ του Αντρίγια, αρχικά ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ και χρειάστηκε πάλι η παρέμβαση του VAR για να αποκατασταθεί η αλήθεια! Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε το VAR!

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση ...

Οι συνθέσεις:

Άρης:
Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Μπράμετς, Μαζικού (86' Νταμπό), Οντουμπάτζο, Νταρίντα, Ετέμπο (86' Οικοδόμος), Ιτούρμπε (79' Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (79' Γκρέι), Πάλμα (86' Νταμπό), Καμαρά.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (46' Σάστρε), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (46' Σβαμπ), Νάρεϊ (46' Τάισον), Ζίβκοβιτς (88' Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (62' Μπράντον).

...................................

Για την αντίδραση που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο β΄ημίχρονο και το χαρακτήρα της ομάδας του μίλησε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, επισημαίνοντας πως «αυτός είναι ο ΠΑΟΚ που θέλουμε να εκπροσωπούμε».


Ο Αντρίγια ανέφερε πως: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ήμασταν όμως πολύ καλά προετοιμασμένοι και δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι... Θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι!».

Για την αντίδραση της ομάδας του:
«Είναι μία πολύ σημαντική νίκη και αυτήν την εικόνα θέλουμε να δείχνουμε. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτόν τον ΠΑΟΚ θέλουμε να εκπροσωπούμε, που κυριαρχεί και τα δίνει όλα για τη νίκη».

Όσο για το τι είπαν στα αποδυτήρια: «Ότι δεν υπάρχει λόγος να μην παίζουμε καλά, δεν είναι δυνατόν, έχουμε ποιότητα σαν ομάδα. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, μπορεί να υπάρχουν στιγμές που δεν είσαι καλός αλλά το σημαντικό είναι ότι φτάσαμε στη νίκη».

...................................

Για το πρόσωπο που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ, το ομαδικό πνεύμα που επικράτησε αλλά και τις αποφάσεις του VAR μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.


Τα όσα δήλωσε για VAR, την αποβολή του με κόκκινη κάρτα αλλά και την κίνηση που έκανε ο ίδιος...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Το δεύτερο ημίχρονο. Προετοιμάσαμε το παιχνίδι για να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε αίσθηση του αγώνα κι ένταση. Δεχθήκαμε το γκολ πολύ νωρίς από το όμορφο τελείωμα του Πάλμα. Εκεί χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας και ο Άρης ήταν καλύτερος από εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε εντελώς διαφορετική αντίδραση, αυτοπεποίθηση. Παίξαμε με μεγαλύτερη ένταση και επιθετικότητα. Συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Μέτρησε το πνεύμα της ομάδας και καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλά εύκολα λάθη. Ο Άρης κέρδισε μπάλες και κέρδισε πολλές επιθετικές μεταβάσεις καθώς αυτό είναι ένα από τα ατού του».

Σε ερώτηση για την ένταση που δημιουργήθηκε κι αν ο ίδιος πέταξε πίσω αντικείμενο που δέχθηκε, απάντησε: «Δεν το έκανα ποτέ. Δεχθήκαμε πολλά πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια με νερό. Είμαι πολύ ισορροπημένος άνθρωπος και πάντα λέω την αλήθεια. Έκανα μία κίνηση αλλά δε πέταξα ποτέ στην κερκίδα των φιλάθλων του Άρη».

Σχετικά με τις αλλαγές που έκανε κι αν αυτές άλλαξαν τα δεδομένα του παιχνιδιού: «Είχαμε μια δύσκολη, περίπλοκη θα έλεγα, εβδομάδα. Είχαμε προβλήματα με ιώσεις και απουσίες από τις προπονήσεις. Το πνεύμα των ποδοσφαιριστών μέτρησε συνολικά στο παιχνίδι. Θέλαμε να βάλουμε παίκτες οι οποίοι θα είχαν διαφορετική οπτική και δεν θα εμφανίζονταν επηρεασμένοι από το σκορ».

Ρωτήθηκε για το πέναλτι, με τη σημείωση ότι το χαρακτήρισε ανύπαρκτο ο Τόλης Τερζής και απάντησε:
«Ήταν καθαρό πέναλτι. Ο ποδοσφαιριστής του Άρη διάβασε λάθος τη φάση και κλώτσησε αντί της μπάλας τον ποδοσφαιριστή μας. Σήμερα το VAR και ο διαιτητής ήταν στο καλύτερο επίπεδο με εξαίρεση τη δική μου αποβολή. Μου είπε ότι πέταξα κάτι πίσω στην κερκίδα αλλά δεν είναι αλήθεια».

......................................... 

Στην ουσία και τον ρυθμό που πρόσθεσε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του κατά το δεύτερο ημίχρονο ώστε να φύγει θριαμβευτής από το «Κλεάνθης Βικελίδης» απέδωσε τη νίκη επί του Άρη ο Στέφαν Σβαμπ.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη διαφορετική εικόνα του ΠΑΟΚ στα δύο ημίχρονα: «Ήταν ένα πράγμα που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, πολλές φορές οι ομάδες δείχνουν διαφορετικά πρόσωπα. Ο Άρης ήξερε πως να μας πιέσει στο πρώτο ημίχρονο, μας κράτησε προς τα πίσω, κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα σε κάποιες στιγμές όμως στο τρίτο κομμάτι της ανάπτυξής μας δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις για να γίνουμε πιο ουσιαστικοί αλλάζοντας και σ' εκείνο το χρονικό σημείο, την εικόνα της αναμέτρησης.

Έγιναν οι τρεις αλλαγές, βγάλαμε μεγαλύτερη επιθετικότητα, δεν είναι εύκολο να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη έδρα, εδραιώσαμε τον ρυθμό μας, βρήκαμε το γκολ που ψάχναμε και πήραμε μία σημαντική νίκη».

Για το ότι είχε σκοράρει το 2021 πάλι στα play-offs επί του Άρη: «Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να σκοράρεις και ειδικά σε ντέρμπι. Είχα πίεση γενικότερα το τελευταίο διάστημα, μου την προσέφερε ο γιος μου, το νέο μέλος της οικογένειας Σβαμπ και εγώ προσέφερα κάτι παραπάνω στην οικογένειά μου σήμερα».

Για το πτυχίο του:
«Προσπαθώ να προετοιμάσω και το μέλλον μου, να σκεφτώ πέραν από την επαφή με το ποδόσφαιρο. Θα με απασχολήσει μελλοντικά αλλά είναι μία ευχάριστη πίεση».

Για το πού αφιερώνει τη νίκη:
«Η νίκη είναι αφιερωμένη στον Μάκη Μανάβη, έναν από τους μεγαλύτερους οπαδούς της ομάδας μας».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4