Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Φεβρουαρίου 2023

Βήμα πρόκρισης στους "4"! (2013)


Σαν σήμερα στις 28/2/2013, για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Λεβαδειακό, με 2-0 με γκολ των Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη στην επανάληψη...

Μπροστά σε περισσότερους από 12.000 φίλους του ο ΠΑΟΚ πέτυχε αυτό που εξ αρχής είχε σαν στόχο, μια καθαρή νίκη επί του Λεβαδειακού ώστε να πάρει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα με 4-4-1-1 έχοντας τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Αποστολόπουλο, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνη Γκαρσία, Λάζαρ, Καμαρά, Σαλπιγγίδη στα χαφ και τον Λόρενς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αθανασιάδη.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο 45λεπτο αναλώθηκε σε ένα παιχνίδι κατοχής, έχοντας ουσιαστικά έναν αντίπαλο που ήρθε στην Τούμπα στοχεύοντας στο να κρατήσει πρωτίστως την εστία του ανέπαφη και αν έβγαινε μια καλή αντεπίθεση να την εκμεταλλευόταν.

Ουσιαστικά οι φάσεις που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ ήταν 2-3 καλά μακρινά σουτ τα οποία σταμάτησαν στον Κυριακίδη. Η έλλειψη φαντασίας, η αδυναμία για ένα ακόμη ματς να τρυπήσει μια οργανωμένη άμυνα ήταν τα στοιχεία που απουσίαζαν από την ομάδα σε ένα πρώτο ημίχρονο στείρο.

Στο διάστημα αυτό η απόδοση βασικών παικτών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Στην επανάληψη η άνοδος του Λόρενς έδωσε στον ΠΑΟΚ αυτό το κάτι παραπάνω που έλειπε και στο τρίλεπτο 57’-60’ ο Δικέφαλος πέτυχε δύο γκολ με τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη τα οποία αποδείχτηκαν αρκετά για να πάρει η ομάδα μια καθαρή νίκη και να έχει πλέον το πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση.

To γκολ πάντως με το οποίο άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ, προήλθε από θέση οφ σάιντ, στην οποία βρέθηκε ο Αθανασιάδης τη στιγμή που η μπάλα έφτασε σε αυτόν από κόντρα στο σώμα του Λόρενς, σε μια φάση που εξελίχτηκε γρήγορα και την "έχασε" ο βοηθός ...

Στο τελευταίο μισάωρο οι παίκτες του Δώνη αρκέστηκαν σε μια σωστή διαχείριση του σκορ έχοντας σαν πρώτο στόχο το μηδέν στην άμυνα, απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που βγήκε από το καβούκι του αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Ιτάνζ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
(Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Γκαρσία (66' Κάτσε), Λάζαρ, Λόρενς (92' Κωνσταντινίδης), Καμαρά, Σαλπιγγίδης (89' Κουμάλο), Αθανασιάδης.

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Ρέι, Μαχαίρας, Κόρμπος (65' Ζησόπουλος), Μάρτινς (72' Καγιεχόν), Βασιλείου, Ολιβιέ (65' Πόι), Νικολακάκης, Μεντί, Ρομέου.

...................................

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το καθαρό σκορ που πήρε ο Δικέφαλος ενόψει της ρεβάνς.

"Το 2-0 είναι ένα αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Είναι σημαντικό ότι δε δεχθήκαμε γκολ και πρέπει στη ρεβάνς να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Απλά είναι το σκορ του πρώτου αγώνα. Ήταν από τα πιο ώριμα εντός έδρας παιχνίδια μας, γιατί όταν μιλάμε για κύπελλο δεν πρέπει μόνο να σκοράρεις αλλά και να παίζεις καλή άμυνα. Αμυντικά είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο πολύ σε εντός έδρας ματς".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταιγιστικό ρυθμό παρά μόνο ξεσπάσματα: "Τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά του πρωταθλήματος. Τώρα η φράση καταιγιστικός ρυθμός θα έλεγα πως είναι υπερβολή. Θεωρώ ότι είχαμε ένα καλό ρυθμό για μισή ώρα στο δεύτερο μέρος, οπού είχαμε ηρεμία με τη μπάλα στα πόδια, είχαμε προϋποθέσεις. Κάναμε κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο γιατί ο αντίπαλός μας στο πρώτο ημίχρονο είχε πάρα πολύ καλή τακτική στο αμυντικό του κομμάτι, με ένα 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ και δύο επιθετικά, όπου τα δύο επιθετικά χαφ ήταν σε ένα καλό man to man πάνω στους δύο δικούς μας αμυντικούς χαφ και οι δύο δικοί μας αμυντικοί χαφ δε διευκολύνανε με την κίνησή τους, ώστε να μπορούμε να περνάμε τη μπάλα εύκολα, είτε στον άξονα, είτε στα άκρα. 
 
Στο δεύτερο μέρος όμως, ειδικά από την πλευρά του Γκαρσία, όπου τον πήγαμε πιο ανοιχτά όταν κατέβαινε ο στόπερ με την μπάλα στα πόδια, μας έδωσε το περιθώριο να περνάμε εύκολα τις μπάλες είτε προς τη μία πλευρά, είτε προς την άλλη και να φέρουμε τη μπάλα πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και να βάλουμε πιο μέσα το Λεβαδειακό. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι άσχετα που ο ρυθμός δεν ήταν ικανοποιητικός, αυτά τα παιχνίδια μ' αρέσουν κι εμένα η ομάδα σήμερα μου άρεσε πάρα πολύ".

Για το γκολ του Αθανασιάδη και τα παράπονα του Παράσχου για οφσάιντ: "Δεν έχω άποψη δεν έχω δει το βίντεο ακόμη".

Για το αν θα κάνει rotation στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο:
"Έχουμε κάποιες αναγκαστικές απουσίες όπως είναι του Λάζαρ και του Αθανασιάδη. Θα δούμε και αύριο κάποια προβλήματα και θα υπολογίσουμε και την κούραση. Σίγουρα θα γίνει ένα rotation ώστε να έχουμε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει κατά πρώτο λόγο είναι να κερδίσουμε το ματς της Κυριακής".

...................................

Ο Σαρλ Ιτάνζ μίλησε για το 2-0 επί του Λεβαδειακού στην Τούμπα και συνέστησε προσοχή στην ρεβάνς μιας και υπάρχουν ακόμη 90 λεπτά για να προκριθεί η ομάδα στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γάλλος τερματοφύλακας:

Για το ότι ο ΠΑΟΚ αποκτά προβάδισμα για την πρόκριση μετά το σημερινό 2-0:
"Είναι καλή αρχή αυτό το σκορ. Υπάρχει κι το δεύτερο παιχνίδι και πρέπει να προσέξουμε. Σήμερα παίξαμε μόνο το πρώτο μισό".

Για το κλειδί του αγώνα: "Το κλειδί είναι ότι πετύχαμε δύο τέρματα και δεν δεχθήκαμε γκολ. Αυτό μετράει στους αγώνες Κυπέλλου".

Για την κούραση της ομάδας: "Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες αυτό. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, δεν μας ανησυχεί η κούραση. Είμαστε πλήρης ομάδα με τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε θέση".

Για τη συνεργασία της άμυνας:
"Παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με προπόνηση γινόμαστε καλύτεροι. Είναι θέμα δουλειάς".

....................................

Ο Λίαμ Λόρενς, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόνισε πως η ομάδα δεν πρέπει να εφησυχάσει με το 2-0 ενόψει της ρεβάνς στη Λιβαδειά.

Τα όσα είπε:

"Νομίζω παίζουμε καλά τελευταία, καλύπτουμε τους χώρους και ανεβαίνουμε ψηλά δίχως να χάνουμε την συνοχή μας. Μη ξεχνάμε πως παίζουν και οι αντίπαλοι μπάλα. Δεν πρέπει να μας εφησυχάζει το 2-0. Κόντρα στον Πανιώνιο πρέπει να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο και πιστεύω πως θα βάλουμε πάνω από ένα γκολ".



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4