Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Μαρτίου 2023

Ανίκητος για τα κυβικά της ΑΕΚ! (2022)


Σαν σήμερα στις 2/3/2022, σε εξ' αναβολής της 17ης αγωνιστικής της Super League, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με την ΑΕΚ, αγωνιζόμενος από το 17' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τσιγγάρα ...

Αν και αναγκάστηκε να παίξει για 75 λεπτά με παίκτη λιγότερο και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να χάσει για μία ακόμα φορά από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έφυγε με την ισοπαλία με 1-1 στο εξ αναβολής ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση. Απείλησε δύο φορές με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο . Ο Βραζιλιάνος αρχικά στο 2′ είχε ένα σουτ που έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ στο 6′ είδε τον τερματοφύλακα της αθηναϊκής ομάδας να σταματάει το τελείωμά του.

Ο Δικέφαλος είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, έφτανε με ευκολία στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά όλα άλλαξαν στο 17′. Σε ένα μαρκάρισμα του Τσιγγάρα στον Αραούχο ο Φάμπρι έδειξε κίτρινη κάρτα, αλλά στη συνέχεια είδε τη φάση στο VΑR κι άλλαξε την απόφασή του, απέβαλλε τον Τσιγγάρα και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ πήρε πέρα από το αριθμητικό και ψυχολογικό προβάδισμα και βγήκε στην επίθεση. Στο 24′ ο Γκαρσία είχε ένα άστοχο πλασέ και στο 28′ ο ίδιος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μάνταλου.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την συγκέντρωσή του και προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 36′ ο Βράνιες ανέτρεψε τον Άκπομ στο όριο της μεγάλης περιοχής κι ο Κούρτιτς με μία απίθανη εκτέλεση νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά ο Πασχαλάκης έκανε μία εξαιρετική επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά του Μαντάλου, κρατώντας το 1-1 που ήταν και το σκορ στην ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε σωστά, δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να δημιουργήσει πολλές φάσεις, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να κάνουν συνεχώς γεμίσματα στην περιοχή, με τους αμυντικούς και τον Πασχαλάκη να μην έχουν πρόβλημα να ελέγξουν τους κινδύνους.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα και τα κατάφερε σε δύο περιπτώσεις.

Στο 82′ ο Άκπομ πήρε τη μπάλα μετά από πάσα του Ελ Καντουρί, αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση, επιτρέποντας στον Τσιντώτα να μπλοκάρει, ενώ στο 90′ ο Άγγλος φορ του ΠΑΟΚ μπήκε στην περιοχή, ο Βράνιες τον ανέτρεψε, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ
(Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Ρότα (74′ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (56′ Σάκχοφ), Γκαρσία (56′ Άμραμπατ), Μάνταλος (82′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74′ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

ΠΑΟΚ ( Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (85′ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (85′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74′ Σβαμπ), Ζαμπά (85′ Μουργκ), Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ (66′ Ελ Καντουρί), Άκπομ.

........................................

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς ξεκαθάρισε πως ο «Δικέφαλος» θα διεκδικήσει όλους τους στόχους του έως το φινάλε της σεζόν.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την εκτέλεση φάουλ του: «Ήταν ένα τυχερό σουτ, ήθελα να περάσω τη μπάλα πάνω από το τοίχος και να πάει στη γωνία ευτυχώς ήταν δυνατό και πέρασε κάτω από το τοίχος, ήταν δύσκολο για τον τερματοφύλακα χωρίς ορατότητα. Σήμερα υποφέραμε, δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι με 10 εναντίον 11, αυτές οι καταστάσεις μας βοηθούν να βγαίνουμε καλύτεροι».

Για το τι άλλαξε όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες: «Παίρνεις κίνητρο και συγκεντρώνεσαι, είσαι πιο ενεργός στην άμυνα, όταν έχεις τις ευκαιρίες να βγεις μπροστά είσαι πιο συγκεντρωμένος, σου δίνει κάτι περισσότερο, περισσότερη δύναμη να μην δεχθείς γκολ, είσαι πιο ενεργός στην άμυνα, σε τέτοιες καταστάσεις όλοι δίνουν το κάτι παραπάνω έχοντας μεγαλύτερο κίνητρο».

Για το αν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ακόμη στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος: «O Oλυμπιακός είναι μπροστά γιατί ήμασταν κακοί σε μεγάλο διάστημα της σεζόν είχαμε αρκετά άσχημα αποτελέσματα, αφήσαμε αρκετούς βαθμούς κόντρα σε ομάδες που έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Το ξέρουμε αυτό αλλά τώρα τα πάμε καλά, δουλεύουμε καλά, όπως είπες είμαστε και στις τρεις διοργανώσεις, θα παλέψουμε μέχρι τέλους και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε πετύχει, για την ομάδα, την πόλη και τους εαυτούς μας».

.........................................

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ακόμη και όταν πήγε να στραβώσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, μετά την αποβολή του Τσιγγάρα, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.


Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν δύσκολο ματς και με τους δέκα χειροτέρεψε, όμως καταφέραμε πετύχαμε το γκολ και δεν χάσαμε. Όλοι δουλέψαμε σκληρά και προσπαθήσαμε να κάνουμε να μην φανεί ότι παίζουμε με παίκτη λιγότερο.

Δείξαμε ότι είμαστε πλέον ομάδα, δείξαμε ότι όλοι παλεύουμε για έναν σκοπό, δείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι και θέλουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος για τον ίδιο σκοπό.

Όλοι μας δείξαμε την προσωπικότητά μας, είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια και θέλουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Η τακτική είναι το λιγότερο που ζητάει ο προπονητής με παίκτη λιγότερο.

Είχαμε τις ευκαιρίες μας, οπότε αυτό που μας ζήτησε στο ημίχρονο ήταν να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και να κερδίσουμε το παιχνίδι, δεν το καταφέραμε και συνεχίζουμε».

.......................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4