Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Φεβρουαρίου 2023

Θύμα ανεπανάληπτης κλοπής στην Τρίπολη (2023)


Σαν σήμερα στις 13/2/2023, για την 22η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος (2-2) εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης ...
 
Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μπήκε δυνατά, αιφνιδίασε τον αντίπαλο και μόλις στο 6' πήρε το προβάδισμα. Μετά από κόρνερ ο Νάσμπεργκ πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Ολιβέιρα, αυτός την γύρισε στον Νορβηγό κι αυτός από κοντά με σουτ έκανε το 0-1, βρίσκοντας για πρώτη φορά δίχτυα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος είχε δύο ακόμα σημαντικές ευκαιρίες με Νάρεϊ και Ίνγκασον, με τον Αστέρα να απαντάει στο 12′ με άστοχο πλασέ του Σίτο. Ο ΠΑΟΚ κράτησε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης κι έφτασε κοντά στο γκολ πέντε φορές στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους με τον Ολιβέιρα να αστοχεί, τον Σάστρε να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, τον Νάρεϊ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και τον Κωσνταντέλια αν μην βρίσκει στόχο σε δύο περιπτώσεις.

Ο Αστέρας είχε ένα καλό σουτ με τον Σίτο στο 39′, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει την απόκρουση και τη μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι και να φεύγει εκτός εστίας. Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 62′ όταν ο Παπαδόπουλος σταμάτησε το σουτ του Νάρεϊ. Ο Γερμανός είχε δύο ακόμα καλές στιγμές με σουτ, όπως κι ο Ντόουγκλας, με το γκολ εν τέλει να έρχεται στο 82′.

Ο Ράφα Σοάρες έκανε εξαιρετική μπαλιά κι ο Μπράντον Τόμας που είχε περάσει ως αλλαγή με ένα εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 0-2.

Και πάνω που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο όχι απλά να μειώσουν, αλλά να ισοφαρίσουν! Βέβαια για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να βάλουν το χεράκι τους ο Τζήλος και ο Varίστας Καλαμπόκης που κοιμήθηκαν (;) στο γκολ της ισοφάρισης!
 
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στο 90' λεπτό ο Αστέρας μείωσε σε 2-1 με τον Σίτο, ο οποίος ήρθε σαν... τρέιλερ στο πίσω δοκάρι έπειτα από την πάσα του Κρεσπί και πλάσαρε εύστοχα από κοντά.

Στο 94' Τασουλής έβγαλε πολύ σέντρα από τα αριστερά κι ο Ατιένθα με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 2-2. Στην αρχή της φάσης υπήρχε πεντακάθαρο οφ σάιντ που δεν καταλογίστηκε!!!

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης
(Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (46’ Γκαρντάβσκι), Άλβαρες (87’ Τασουλής), Καστάνο, Ατιένθα, Αλάγκμπε, Σανταφέ (70’ Προύντζος), Ριέρα (77’ Λέο Τιλίκα), Σίτο, Κρεσπί, Μπαράλες (87’ Κωστέας).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (88’ Κεντζιόρα), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας (87’ Φελίπε Σοάρες), Σβαμπ, Νάρεϊ, Αν. Ζίβκοβιτς (77’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (67’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (67’ Μπράντον).

..................................

Ο Στέφαν Σβαμπ μοιράστηκε τις δικές του σκέψεις γύρω από το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση της ομάδας: "Ξέρουμε ότι η σεζόν είναι μεγάλη. Μπορεί να κάνεις μια καλή περίοδο και να σου έρχονται θετικά όλα τα αποτελέσματα. Μπορεί κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν να υποφέρεις και να μην καταφέρνεις να κερδίσεις. Εμείς έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε μία μεγαλύτερη συνέπεια σε σχέση με το πρώτο κομμάτι της σεζόν και αυτό είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Στην αρχή παλεύαμε αλλά μπορεί να μην καταφέρναμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Έχουμε καταφέρει να αποφεύγουμε τις ήττες. Κάθε ομάδα έρχεται να παίξει απέναντί μας ξέροντας ότι είναι δύσκολο να μας κερδίσει. Εμείς έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε είτε με ένα γκολ διαφορά είτε να μην χάνουμε. Ο κύριος παράγοντας της μεταμόρφωσης της ομάδας είναι η συνέπεια".

Για το ροτέισον: "Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν δεν είχαμε πολλά παιχνίδια να διαχειριστούμε, είχαμε κυρίως ένα ματς την εβδομάδα. Δεν ήταν απαραίτητο να γίνεται τόσο ευρύ ροτέισον. Με τον ερχομό του Ιανουαρίου ήταν αναγκαστικό, λόγω του Κυπέλλου έχουμε παιχνίδι ανά τρεις ημέρες. Αυτό μας βοήθησε γενικά σαν ομάδα. Είναι πολύ πιο εύκολο για έναν παίκτη να έρχεται σε μια ομάδα με αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι το κλειδί. Είτε παίζω από την αρχή, είτε έρχομαι από τον πάγκο, είναι πιο εύκολο να μπαίνω και να παίζω σε μια ομάδα με αυτοπεποίθηση".

Για το παιχνίδι: "Το εκτός έδρας παιχνίδι στην Τρίπολη είναι πάντα δύσκολο παραδοσιακά. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αλλάξει τον τρόπο που παίζουν. Είναι μια συμπαγής ομάδα, που αμύνεται μεθοδικά και έχει βρει τον τρόπο να μην δέχεται πολλά γκολ. Είναι επικίνδυνοι στις στατιστικές φάσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να παίξουμε σωστά στο αμυντικό κομμάτι και στην επίθεση θα έχουμε ευκαιρίες. Το κλειδί θα είναι όμως η αμυντική μας συμπεριφορά".

.............................................

Ο Μπράντον Τόμας, σκόραρε ένα πολύ ωραίο γκολ, κάνοντας το 0-2 στο 82' και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι πήρε το «τρίποντο» το ένα λάθος μετά το άλλο, έφερε την ισοφάριση του Αστέρα στο τέλος.

Ρωτήθηκε αρχικά αν πίστεψε μετά το 0-2, ότι το παιχνίδι τελείωσε. «Όχι δεν πίστευα ότι τελείωσε γιατί εκτός έδρας κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Ήμασταν χαρούμενοι που σκοράραμε ένα δεύτερο γκολ, γιατί ήμασταν πιο κοντά στη νίκη. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι τελειώνει με το σφύριγμα του διαιτητή και τώρα, δεν είμαστε χαρούμενοι...» απάντησε ο Μπράντον.

Όσο για το αν αποτελέσματα όπως αυτό, που είναι αρκετά φέτος για τον ΠΑΟΚ, τον επηρεάζουν ψυχολογικά, είπε: «Δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικό ή όχι. Έχει γίνει σε πολλά παιχνίδια Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ως το τέλος. Δεν τελειώνουμε τα παιχνίδια. Σήμερα χάσαμε τη συγκέντρωση μας, δεχτήκαμε το γκολ στο τέλος. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Αν δε χάναμε τη συγκέντρωση μα σε αυτά τα παιχνίδια θα παλεύαμε για διαφορετικά πράγματα σήμερα. Θα πρέπει να διατηρούμε το προβάδισμά μας, με τη συγκέντρωση μας».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί και τη συνέχεια στη μάχη του τίτλου, ανέφερε: «Ξέρουμε ότι η ομάδα έχει πολύ καλή ομάδα και τι παιχνίδι έρχεται. Είμαστε κι εμείς μια καλή ομάδα, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, παίζουμε καλά, ανεξάρτητα από το σημερινό αποτέλεσμα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε ως το τέλος. Είμαστε μέσα στο Κύπελλο, στο πρωτάθλημα έχουμε τους στόχους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ως το τελευταίο παιχνίδι».

................................................ 

Στην αφέλεια που έδειξε ο ΠΑΟΚ στα τελευταία τρία λεπτά των καθυστερήσεων, που δέχθηκε δύο γκολ-μαχαιριές από τον Αστέρα Τρίπολης, στάθηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το τέλος της αναμέτρησης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Τι μπορώ να σου πω; Δεν υπάρχουν λέξεις, δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό που έγινε. Είχαμε τόσες ευκαιρίες, είχαμε τόσες ωραίες καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι και για άλλα γκολ, ήμασταν σίγουροι για τη νίκη και όμως ήρθαν αυτά τα δυο γκολ.

Ήταν υπό τον έλεγχο μας, σκοράραμε δυο γκολ και στα τελευταία λεπτά έγινε λάθος μέσα στην περιοχή, παραχωρήσαμε ένα πλάγιο, δεν σταματήσαμε μια εύκολη σέντρα, τέσσερις παίκτες δεν είχαν το σωστό κοντρόλ και δεχθήκαμε το πρώτο γκολ.

Αντί μετά να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση, τρέμαμε, κάναμε πάλι λάθος και δεχθήκαμε το γκολ. Είναι η κλασσική περίπτωση της ομάδας που θεωρεί ότι το ματς έληξε, δέχθηκε ένα γκολ, έχασε το μυαλό της και τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει ένα γύρο αήττητος και όμως υπάρχει η αίσθηση ότι πήγε πίσω στα τελευταία ματς με τις ισοπαλίες: «Ότι έγινε σε αυτό το ματς, δείχνει όλα όσα ζούμε τη φετινή σεζόν. Είμαστε ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά σε μερικά παιχνίδια που παίζουμε καλά δείχνουμε πιο light.

Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, δεν είμαστε όμως από πλευράς αυτοπεποίθησης έτοιμοι να δώσουμε το τελικό χτύπημα. Είναι αφελής ο τρόπος που χάνουμε βαθμούς όπως με Λεβαδειακό με ΟΦΗ και με Ατρόμητο σε παιχνίδια που ήμασταν καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Εχουμε παίξει ματς με τις τοπ ομάδες και δείξαμε ότι έχουμε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης. Τώρα ενώ γνωρίζαμε πως ο Αστέρας δεν έχει χάσει από τις τοπ ομάδες στην έδρα του, παίξαμε συγκεντρωμένοι και όταν κάναμε το 0-2 δεν δείξαμε την ωριμότητα σε αυτό το κομμάτι».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4