Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχοντικό διπλό στο Σόσνοβιετς! (1977)

Σαν σήμερα στις 28/9/1977, με μια άνεση που ελάχιστοι περίμεναν, ο ΠΑΟΚ πήρε διπλό στην Πολωνία από την Ζαγκλέμπιε και πέρασε στο 2ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης...

Οι γηπεδούχοι με την πίεση στα πόδια τους να σκοράρουν από νωρίς, ήταν καλύτεροι στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, όμως διακρινόταν από μια φλυαρία στον τρόπο που προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί, κάτι που έκανε το έργο του ΠΑΟΚ ακόμη πιο εύκολο. 

Δημιούργησαν μια δυο καλές στιγμές, αλλά ο Μλάντεν Φούρτουλα σε ετοιμότητα, τους έκοψε την όρεξη!

Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα μας στην επίθεση ήρθε στο 45'. Ο Κωστίκος έστρωσε την μπάλα στον Κούδα που από καλή θέση σούταρε δυνατά μεν αλλά άουτ... 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ βγήκε στο γήπεδο πιο αποφασισμένος, καθώς έβλεπε πως απέναντί του είχε έναν μέτριο αντίπαλο που δεν έλεγε και πολλά. 

Στο 47' ο συγχωρεμένος πια, Γιάννης Παθιακάκης έκανε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά, ο Κωστίκος γύρισε με κεφαλιά στην άδεια εστία και ήρθε ο Κερμανίδης να τη στείλει πολύ εύκολα στα δίχτυα. 

Ουσιαστικά κάπου εκεί η υπόθεση πρόκριση είχε τελειώσει, καθώς ο ΠΑΟΚ έπρεπε να δεχτεί 4 γκολ για να αποκλειστεί!

Το τελικό 2-0 ήρθε στο 69'. Ο Κερμανίδης μετά από εντυπωσιακό σλάλομ από τα δεξιά βρήκε τον Δαμανάκη, ο οποίος σούταρε η μπάλα τράνταξε το δοκάρι, επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο και ο χαλκέντερος Κρητικός μέσος με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα.
Η ομάδα του Μπίλυ Μπίγκαμ έβγαλε μια μεγάλη άνεση στο παιχνίδι της και παίζοντας 4-3-3, έδειξε πως δεν την ενδιέφερε απλά η πρόκριση αλλά ήθελε τη νίκη! Κανείς δεν υστέρησε από τον ΠΑΟΚ που είχε όλους τους παίκτες του διακριθέντες!

Οι συνθέσεις: 
 
Ζαγκλέμπιε: Κοστιέβα, Κασπέρσκι (65' Κεντρας), Σουλτζόκ, Ρούντι, Βίλτζες, Σάντσεκ, Βούτσικ, Σαρίσκιν, Ζεβερίν, Μαζούρ, Ραπέντα (46' Ναρμπούντοβιτς).
 
ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης (88' Καπουσούζης), Αποστολίδης, Παθιακάκης, Κερμανίδης, Δαμανάκης, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός.




* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται παίκτες του ΠΑΟΚ κατά την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη, έχοντας την πρόκριση στις αποσκευές τους...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4