Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Σεπτεμβρίου 2017

Λαχτάρησε αλλά πέρασε την Λοκομοτίβ (1983)


Σαν σήμερα στις 28/9/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, στον επαναληπτικό αγώνα του α' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, έχοντας το υπέρ του 1-2 στο πρώτο ματς ...


Η ομάδα μας ντουμπλάρισε τις νίκες επικρατώντας με 3-1, όμως για να έρθει αυτό το σκορ, είχαμε αρκετό καρδιοχτύπι!

Στο 13' στην πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης, η Λοκομοτίβ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον ικανότατο σέντερ φορ της τον Ερανουσιάν, ο οποίος απέφυγε τον Μπανιώτη, σούταρε, η μπάλα αναπήδησε στο χορτάρι ξεγελώντας τον Φούρτουλα και κατέληξε στα δίχτυα μας, παγώνοντας τους 15.000 θεατές.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 36' με τον Δημόπουλο να βγαίνει τετ α τετ με τον Στάικοφ, αλλά ο τελευταίος να τον σταματάει.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ερανουσιάν σε κενή εστία σούταρε πάνω από τα δοκάρια, με τις καρδιές να επανέρχονται στις θέσεις τους, καθώς το 0-2 θα ήταν σκορ πρόκρισης για τη Λοκομοτίβ!

Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο, ο Κούδας εκτέλεσε φάουλ και ο Κωστίκος με κεφαλιά ισοφάρισε. Η βουλγάρικη ομάδα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά ο βήχας τους κόπηκε στο 68, όταν ο Σκαρτάδος με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Το τελικό 3-1 ήρθε με εύστοχο πέναλτι του Δημόπουλου στο 75'. Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ... συνοπτική διαδικασία.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Δαμανάκης, Γεωργόπουλος και Αλαβάντας.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (82' Τσουρέλας), Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας (80' Γκουερίνο), Κωστίκος.

Λοκομοτίβ: Στάικοφ, Άντσεφ, Κουρμπάνοφ, Στάνκοφ, Νικόλοφ, Πέντελεφ, Μπουρνάρσκι (78' Δημητρόφ), Μπόνεφ, Ερανουσιάν, Σαντούκοφ (74' Καλκάνοφ), Μίκοφ.

Μετά το παιχνίδι, ο Παλ Τσερνάι δήλωσε: "Ήταν δύσκολο το παιχνίδι, όπως το περιμέναμε. Οι αντίπαλοί μας έπαιζαν πολύ πίσω και περιορίστηκαν στις αντεπιθέσεις και με αυτήν την τακτική σκόραραν.

Εμείς στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε φοβισμένα, ενώ στο δεύτερο ενεργοποιηθήκαμε. Παίξαμε ελεύθερα στην επίθεση, γι' αυτό άλλωστε και το 0-1 έγινε 2-1.

Είμαι της γνώμης ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν το καλύτερο του παιχνιδιού. Δίκαια πέρα για πέρα η νίκη μας, άξια περάσαμε στον επόμενο γύρο.

Θέλω ο επόμενος αντίπαλος να είναι μεγαλύτερο όνομα από την Λοκομοτίβ (κληρωθήκαμε με Μπάγερν Μονάχου!). Γιατί θα είναι για τον ΠΑΟΚ ένα καλό τεστ, όπως και για τον κόσμο μας. Προτιμώ μια ομάδα της Κεντρικής Ευρώπης."

Μάλιστα ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, κατά πόσο ο ΠΑΟΚ είναι ώριμος για να αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα, την Μπάγερν Μονάχου (!), αλλά ο Τσερνάι απάντησε πολύ διπλωματικά, λέγοντας: "Το σίγουρο είναι πως σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε γεμάτο γήπεδο."



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4