Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Σεπτεμβρίου 2017

Απογοήτευσε στην πρεμιέρα του 1964-65!

Σαν σήμερα στις 27/9/1964, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στη γειτονική Κατερίνη για να αντιμετωπίσει τον πολύ ισχυρό εκείνα τα χρόνια Πιερικό...

Ο Δικέφαλος, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές, σε μια αναμέτρηση που έγινε υπό συνεχές ψιλόβροχο, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη καθώς έμεινε στο ισόπαλο 1-1, σε ένα παιχνίδι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα! 
Μετά από ένα άγονο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο πάντως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν την εστία του Μουσελεμίδη με τον Κυζίρογλου στο 13', Αμανατίδη στο 18', Φουλίδη στο 25' και Κυζίρογλου στο 30'.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς και μάλιστα στο 40' ο Ταξίδης, γλίτωσε την εστία του Δρανδάκη μετά από σουτ του Κούδα και ενώ η μπάλα είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα, στην καλύτερη ευκαιρία μας ως τότε στο ματς!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την υπεροχή και στο 60' ο Μουσελεμίδης σταμάτησε πολύ δύσκολα το σουτ του Κυζίρογλου, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Αμανατίδης έγραψε το 1-0! 

Μπροστά στο φάσμα της ήττας, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο 75ο λεπτό ο Λέανδρος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Δρανδάκη, ισοφαρίζοντας.
Μάλιστα στο 85' παραλίγο να γίνει και το 1-2, όταν Πληγουράς με καλοζυγισμένη κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία του Πιερικού, όμως η τροχιά της μπάλας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και επέστρεψε στην αγκαλιά του Δρανδάκη!

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ (αλλά και του αγώνα), ο Μουσελεμίδης, ενώ διακρίθηκαν ακόμη οι Νικολαΐδης και Ραπτόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός: Δρανδάκης, Αναστασιάδης, Πορτοκαλίδης, Μυστακίδης, Ταξίδης, Σιδηρόπουλος, Αμανατίδης, Θεοδωρίδης, Κυζίρογλου (δεν είναι πια στη ζωή από τις 29/10/2016), Φουλίδης, Χριστοφορίδης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Δούκας, Μαμμόπουλος, Γιακουμής, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Κούδας, Αποστολίδης, Μουρατίδης, Πληγουράς, Λέανδρος.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκεόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 

Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

* Στην τελευταία αγωνιστική συνέβη κάτι ιδιαίτερα παράδοξο στη μάχη της κορυφής! Διαβάστε το γιατί αξίζει τον κόπο!

Στη βαθμολογία προηγείτο ο Παναθηναϊκός με 77 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας), ακολουθούμενος από την ΑΕΚ που είχε τρεις λιγότερους (74). Κάτι που σημαίνει πως ακόμη και με ήττα του Παναθηναϊκού στον Βόλο, έπαιρνε το πρωτάθλημα. Τι συνέβη όμως;

Η μόνη περίπτωση να μην πάρει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός ήταν να ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ! Και αυτό έγινε! Στο 57' του αγώνα και ενώ η Νίκη προηγείτο με 1-0, ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού (Πετρόπουλος), όρμηξε εναντίον του Γερμανού διαιτητή και τον άρπαξε από τον λαιμό! Αυτός αμέσως διέκοψε το ματς σε βάρος της αθηναϊκής ομάδας.

Οι παράγοντές της, κυριολεκτικά ικέτευαν τους Βολιώτες παρακαλώντας να συνεχιστεί το ματς, τονίζοντας πως θα έχαναν, φτάνει να ολοκληρωνόταν η αναμέτρηση και να έπαιρναν τον βαθμό της ήττας που θα τους έδινε τον τίτλο!

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό και κοντά στο 60' προηγούνταν με 3-1! Ξέροντας όμως πως δεν είχαν τύχη στο κυνήγι του τίτλου, χαλάρωσαν και ισοφαρίστηκαν στο 90' από τον Σιδέρη! Και έτσι η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον Παναθηναϊκό στους 77 βαθμούς και να παίξει μπαράζ για το πρωτάθλημα... 

Απίστευτο κι όμως ... ελληνικό!

Όσον αφορά τη μάχη της ουράς, ο Απόλλων Καλαμαριάς κέρδισε με 2-1 τον παπαναστασιακό, ισοβάθμησε στους 53 βαθμούς με Νίκη Βόλου και Παναιγιάλειο, όμως στα μπαράζ έκανε δύο ήττες και αποχαιρέτισε την κατηγορία...

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1964-1965.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4