Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Ιανουαρίου 2023

Ήττα από τον Παναθηναϊκό για το League Cup (1990)


Σαν σήμερα στις 31/1/1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για τον πρώτο γύρο του League Cup ...

Αυτή ήταν η μοναδική χρονιά που έχει πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση στην Ελλάδα. Η ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο ήταν η ΑΕΚ, η οποία στον τελικό του ΟΑΚΑ επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού.

Στη διοργάνωση πήραν μέρος μόνο οι 18 ομάδες του πρωταθλήματος Α' Εθνικής 1989–90, ενώ οι αγώνες των προκριματικών, καθώς και ο τελικός, ήταν μονοί, πλην των ημιτελικών που υπήρξαν διπλοί. Η διοργάνωση ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1990.
 
Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έγινε σαν σήμερα 31/1/1990 στην Τούμπα με ώρα έναρξης 14:30 (!), κεκλεισμένων των θυρών, και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ εξέτιε την πρώτη αγωνιστική ποινής της έδρας του μετά τα επεισόδια στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (αρχικά είχε τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές, αλλά στην επιτροπή εφέσεων η ποινή έπεσε στο μισό).

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ρομπ Γιάκομπς, δεν είχε στη διάθεση του τους τιμωρημένους με κάρτες Σκαρτάδο, Μητσιμπόνα, Μαγκντί και Λεοντιάδη, καθώς και τον Καραγεωργίου, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. Έτσι την αποστολή αποτελούσαν μόνο δεκαπέντε παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός που είχε αρκετούς βασικούς παίκτες στη σύνθεσή του, προηγήθηκε στο 26' με τον Πόλακ και στο 33' η αθηναϊκή ομάδα έχασε πέναλτι με τον Σαραβάκο (δοκάρι), ένα πέναλτι που υπέδειξε ο γνωστός πεναλτάκιας ρέφερι, Χρήστος Κολοκυθάς.

Στο 58' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει πέναλτι με τον Λαγωνίδη (απέκρουσε ο Νικοπολίδης), για να διαμορφώσει το τελικό 0-2 ο Σαραβάκος στο 78'.
 
Οι συνθέσεις:
 
ΠΑΟΚ (Γιάκομπς): Τερζής, Στεργίου (46΄ Τουρσουνίδης), Μαλιούφας, Λιθοξόπουλος, Μήτογλου, Παλάσκας, Αναστασιάδης, Πλίτσης, Λαγωνίδης, Μυλωνάς (46΄ Μπορμπόκης), Βουτσιάς.
 
Παναθηναϊκός (Μπόνεφ): Αμπαδιωτάκης (46΄ Νικοπολίδης), Καραμπάτσης, Μπαμπάς, Μαραγκός, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς, Σαραβάκος, Καλπάκης, Πόλακ, Κόλεφ, Γεωργαμλής.
 
Δηλώσεις Γιάκομπς:

«Το παιχνίδι μου έμοιαζε περισσότερο με φιλικό. Οι αναπληρωματικοί είχαν σήμερα την ευκαιρία τους να παίξουν. Απέδειξαν όμως με την εμφάνισή τους, ότι σωστά τους θεωρούμε αναπληρωματικούς. Και ότι δεν μπορούμε να στηριχθούμε σ’ αυτούς για τη συνέχεια». 
 
Στην αρχική εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1989-1990.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4