Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιανουαρίου 2023

Το γκολ του Μακ δεν ήταν αρκετό! (2016)


Σαν σήμερα στις 30/1/2016, για την 20ή αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο ισόπαλο 1-1 στην Τούμπα με τον Ατρόμητο... 
 
Τραγικές κινήσεις του Τούντορ από τον πάγκο στις αναγκαστικές αλλαγές των Ζάιρο και Ροντρίγκες! Οι Γκολάσα και Μυστακίδης που μπήκαν στο ματς δεν ακούμπησαν μπάλα! Άγριο ξεφωνητό μετά το τέλος του αγώνα από τον κόσμο, απόλυτα δικαιολογημένο!

Ο Τούντορ λοιπόν παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, Κοροβέση – Βίτορ – Κόστα – Κίτσιου στην άμυνα, Τσίμιροτ - Τζιόλη αμυντικά χαφ, Ζάιρο – Πέλκα – Ροντριγκες στα χαφ και τον Μακ στην κορυφή.

Ο Δικέφαλος επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του στο παιχνίδι, ο Ατρόμητος έπαιξε με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς, παραχωρώντας μέτρα στο γήπεδο και έχοντας το νου σε κάποια καλή αντεπίθεση...

Αφού είχαμε 1-2 μικροευκαιρίες στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, με τη συμπλήρωσή του ο Ροντρίγκες έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού, χτύπησε στο δοκάρι του Μπάρκα και πέρασε κόρνερ.

Στο 24
ο λεπτό, ο Ροντρίγκες ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι, πλάσαρε απελπιστικά άουτ και έξι λεπτά αργότερα ο Μακ μετά από εξαιρετική μπαλιά του Πέλκα άνοιξε το σκορ! Ο Σλοβάκος ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό των φιλοξενούμενων, χωρίς να υποδειχτεί σε θέση οφ σάιντ.

Στο 35
ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ όταν Μακ με τακουνάκι έβγαλε τον Πέλκα τετ α τετ αλλά το πλασέ του το μπλόκαρε ο Μπαρκάς. Η καλύτερη στιγμή του ημιχρόνου καταγράφηκε στο 41ο λεπτό. Εκπληκτικός συνδυασμός Ρονρτίγκες - Κοροβέση - Μακ το σουτ του τελευταίου κόντραρε σε αμυντικό. 
 
Ο ελλιπής Δικέφαλος είχε καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο, με ωραίες ενέργειες στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, κερδίζοντας το χειροκρότημα των 8.000 θεατών που βρέθηκαν στην Τούμπα. Η ομάδα δεν απειλήθηκε από τον Ατρόμητο σε καμία περίπτωση, είχε εννιά τελικές και μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας...

Η πρώτη αλλαγή του Τούντορ ήταν αναγκαστική και έγινε στο 26
ο λεπτό. Ο Ζάιρο βγήκε (θλάση) και ο Μυστακίδης πέρασε στη θέση του. Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν η μόνη απώλεια του ΠΑΟΚ στο ματς! Στο 55ο λεπτό ο Ροντρίγκες υπέστη και αυτός θλάση στον δικέφαλο, αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο και δίνοντας τη θέση του στον Γκολάσα!

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε ολοσδιόλου, οι φιλοξενούμενοι έκαναν παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ απλά απομάκρυνε την μπάλα, ο πάγκος δεν βοήθησε ούτε στο ελάχιστο και στο 79
ο λεπτό, ο Λαζαρίδης ισοφάρισε με κεφαλιά από απίθανη θέση, την ώρα που ο Βελλίδης ήταν τελείως εκτός θέσης. 
 
Στα λεπτά που ακολούθησαν αντίδραση από πλευράς ΠΑΟΚ δεν υπήρξε ούτε κατά διάνοια και έτσι άλλοι δύο βαθμοί πήγαν στα σκουπίδια, με την ομάδα να δείχνει βαριά άρρωστη και κανείς να μην μπορεί να την επαναφέρει!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Βελλίδης, Κοροβέσης, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες (56' Γκολάσα), Πέλκας, Ζάιρο (26' Μυστακίδης), Μακ.

Ατρόμητος: Μπάρκας, Κυβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυντανίδης, Βίτολο, Στόιτσεφ, Ούμπιντες, Κεϊτά, Μπάλλας (46' Μπρίτο), Ναπολεόνι (86' Κοντοές), Λε Ταλέκ (64' Παπαδόπουλος).

...........................

O προπονητής του ΠΑΟΚ έκρινε ως καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη του αγώνα τις αναγκαστικές αλλαγές των Ζάιρο-Ροντρίγκες...

Αναλυτικά ο Ιγκόρ Τούντορ επισήμανε:

Για τους τραυματισμούς που ταλανίζουν την ομάδα: «Εννοείται πως ανησυχώ για τους τόσους πολλούς τραυματισμούς. Σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε. Αρκετοί από αυτούς σε συγκεκριμένους παίκτες. Για το αν πρέπει να αλλάξουμε προπόνηση, το τελευταίο διάστημα, λόγω των πολλών παιχνιδιών δεν κάνουμε προπόνηση. Είμαστε αποθεραπείες και παιχνίδι. Έχω κάποιες πιθανές αιτίες, ο κάθε παίκτης έχει διαφορετικές αντοχές στην καταπόνηση. Ο Γκάρι προέρχεται από τραυματισμό και ξέραμε ότι θα ήταν ρίσκο να παίξει τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.Ό,τι και να κάνεις είσαι χαμένος. Κάνουμε ότι μπορούμε, προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Είναι μια περίοδος με φορτωμένο πρόγραμμα».

Για το παιχνίδι: «Το πρώτο, ήταν από τα καλύτερα ημίχρονά μας στη σεζόν. Στο δεύτερο ο Ατρόμητος έκανε κάποιες αλλαγές είχε την κυριαρχία στα 30 από τα 45 λεπτά, αλλά χωρίς τελικές προσπάθειες. Ακόμη και το γκολ είναι από στημένη φάση. Και για μένα και για τον κόσμο δεν είναι ωραίο να βλέπεις τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή. Αλλά ακόμη και ως άμυνα ήμασταν το κάναμε καλά. Δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες, αλλά όταν δύο από τους καλύτερους παίκτες βγαίνουν αλλαγή, αυτό επηρεάζει».

Για πως αντιδρά ο ΠΑΟΚ στις στημένες φάσεις: «Δουλεύουμε καθημερινά. Πρέπει να μεγαλώσουμε σαν ομάδα και να μεγαλώσουν και οι νεαροί ποδοσφαιριστές μας και μάλιστα γρήγορα. Και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλές ευκαιρίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τελειώνεις το παιχνίδι. Αν μπορείς να πετύχεις και 3-4 γκολ, γιατί ξέρεις ότι και ο αντίπαλος θα έχει το δικό του διάστημα».

Για την έως τώρα απόδοση του Βελλίδη: «Ξέρουμε ότι είναι ένας καλός τερματοφύλακας, αν και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει καλύτερες αντιδράσεις. Αλλά και γι' αυτόν είναι μια νέα ομάδα, χρειάζεται χρόνο. Έχει χαρακτήρα, είναι ηγέτης και έχει την στήριξη μας».

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Οι ποδοσφαιριστές αυτοί ξέρουν τις απαιτήσεις να παίζουν στον ΠΑΟΚ. Επίσης είμαστε μέσα σε όλους τους στόχος μας. Είμαστε σε θέση που οδηγεί στα 
play offs, ενώ στο Κύπελλο πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν παρουσιάζει πρόοδο η ομάδα: «Βλέπω βελτίωση και είμαι ικανοποιημένος και βλέπω ότι στα 
play offs θα είμαστε καλά. Οταν θα είναι και όλοι οι παίκτες καλά, θα δείτε ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι μία καλή ομάδα. Η βελτίωση που βλέπω είναι ότι δεν βλέπω πολλά παιχνίδια, στα οποία η ομάδα μας άξιζε να χάσει. Συγκρίνοντας με ένα διάστημα της περσινής σεζόν αυτό δεν συνέβαινε».

Για τις μεταγραφές: «Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να μείνουν μέσα στην ομάδα. Για τις μεταγραφές το έχω πει ξανά, ότι δεν είναι δική μου δουλειά, οπότε δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Είναι φυσιολογικό να αποδοκιμάζει ο κόσμος. Όλοι περιμένουν νίκες. Είμαι χαρούμενος εδώ, μπορώ να χειριστώ την πίεση και ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος στα
play offs όταν και θα γίνουν και τα σοβαρά παιχνίδια».

Για το αν θα γίνει ειδικός σχεδιασμός για τα play offs: «Ανάμεσα στο τέλος του πρωταθλήματος και τα πλέι οφ υπάρχει ένα διάστημα, τότε με τον τελικό του Κυπέλλου. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουμε 20 ποδοσφαιριστές, που μπορεί να χρειάζονται και διαφορετική αντιμετώπιση. Μέχρι τότε υπάρχουν όμως υπάρχουν πολλά παιχνίδια».

..................................

O Ρόμπερτ Μακ τοποθετήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο..

Aναλυτικά τόνισε ο Σλοβάκος:

Για την εικόνα του αγώνα: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και με τακτική και με θέαμα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Είπαμε στο ημίχρονο να συνεχίσουμε έτσι. Δυστυχώς δεν κάναμε αυτό το πράγμα. Ασυναίσθητα γυρίσαμε πίσω, δώσαμε χώρο και δυστυχώς με μία στημένη φάση, πέτυχαν γκολ κι εκεί κρίθηκε το παιχνίδι».

Για το τι φταίει: «Είναι ερώτηση για τον προπονητή, δεν μπορώ να απαντήσω εγώ».

Για το αν υπάρχει πίεση: «Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει πίεση, Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο. Σήμερα δυστυχώς δεν πήραμε το παιχνίδι, ακολουθεί ο Ολυμπιακός, που θα είναι σκληρός αγώνας».

Για το τι ειπώθηκε όταν έδωσαν τις φανέλες στον κόσμο: «Δεν ξέρω τι έλεγαν, δεν μιλάω ελληνικά».

Για το ότι αγωνίστηκε ως φορ: «Νιώθω άνετα να παίζω μπροστά, το έχω πει από την αρχή. Είναι απόφαση του προπονητή όμως».

......................................

Ο Ρικάρντο Κόστα ανέλυσε τα αίτια της ισοπαλίας απέναντι στον Ατρόμητο...
 
Αναλυτικά δήλωσε ο Πορτογάλος αμυντικός:

Για την εικόνα που είχε το παιχνίδι: «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο, κάναμε τον ορισμό του καλού παιχνιδιού, με αλλαγές θέσεων, κίνηση, γρήγορες πάσες και λίγες επαφές με τη μπάλα.Παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε παίζουμε και είδαμε τον ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε. Στο δεύτερο, μετά και από τους τραυματισμούς των Ζάιρο και Ροντρίγκες που ήταν οι δύο παίκτες που ταλαιπωρούσαν περισσότερο την άμυνα του Ατρομήτου λόγω των χαρακτηριστικών τους, αναγκαστικά αλλάξαμε σύστημα και φιλοσοφία.

Απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο θέλαμε να τον κάνουμε να ανέβει από την άμυνά του και να για να βρούμε χώρο στην πλάτη της και να εκμεταλλευθούμε τους γρήγορους παίκτες μας και γι αυτό ίσως οπισθοχωρήσαμε λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε. Δεν ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο τώρα. Πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας και να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα».


Για την οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος: «Η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε εντολή να κρατήσουμε μπάλα αλλά κρατώντας τις θέσεις μας στο γήπεδο. Αυτό βέβαια πρέπει να γίνεται μαζικά από όλες τις γραμμές, όχι απλώς ατομικά, πρέπει να υπάρχει συνοχή μεταξύ των γραμμών. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, ο Ατρόμητος έκανε κάποιες καλές κινήσεις μέσα στο γήπεδο και εμείς χάσαμε την αντίληψη κάποιων φάσεων. Ίσως ασυναίσθητα γι αυτό οπισθοχωρήσαμε».

Για το μόνιμο πρόβλημα στις στημένες φάσεις: «Δουλεύουμε κάθε βδομάδα στα στημένα, όπως κάναμε και στην τελευταία προπόνηση. Δουλέψαμε αρκετές φορές πάνω σε απλές φάσεις σαν αυτή. Ήταν φανερό ότι η μπάλα πάει στο δεύτερο δοκάρι, οπότε είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης να αντιδράσεις ως άμυνα. Βέβαια στο ποδόσφαιρο αν δεν κάνεις λάθος γκολ δεν μπαίνει. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε. Αυτό δεν αφορά μόνο έναν παίκτη αλλά όλη την ομάδα, η ομάδα τρώει γκολ, η ομάδα χάνει, η ομάδα κερδίζει».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4