Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Ιανουαρίου 2023

Μεταμορφώθηκε στην επανάληψη! (2021)


Σαν σήμερα στις 31/1/2021, για την 20ή αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Παναιτωλικό με 5-0 ...

Ο Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Ζίβκοβιτς, Σοάρες, Ίνγκασον, Βαρέλα, Περέιρα, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Μουργκ, Τζόλης, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

Ένα σχήμα με αρκετές αλλαγές από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ που θέλησε να δώσει ανάσες σε παίκτες που κατέγραψαν πολλές συμμετοχές ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε 25 ολόκληρα λεπτά, κάνοντας πολλά λάθη και μην μπορώντας να απειλήσει την εστία του Κνετ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι μετά από προσπάθεια του Περέιρα, να μην μπορεί να νικήσει τον Κνετ, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ντόουγκλας πέρασε άουτ!


Στο 39ο λεπτό ο Μουργκ με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ και στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Σφιντέρσκι από πλεονεκτική θέση είδε τον Κνετ να σταματάει την κεφαλιά του!

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Ελ Καντουρί στη θέση του τραγικού Ντόουγκλας και στο 52' ο Σβαμπ με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Σοάρες έκανε το 2-0!

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τζόλη να χριστεί σκόρερ με δυνατό σουτ μετά από μπαλιά και πάλι του Σοάρες!

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στην επανάληψη είχε βελτιωθεί αισθητά και στο 61ο λεπτό ο Σφιντέρσκι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 4-0!

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Γκαρσία έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Ουάρντα, Τσιγγάρα, Νινούα και Λάμπρου, για να διαμορφωθεί το τελικό 5-0 στο 90' με τον Σφιντέρσκι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
: Ζίβκοβιτς, Σοάρες, Ίνγκασον, Βαρέλα, Περέιρα, Ντόουγκλας (46' Ελ Καντουρί), Σβαμπ (78' Τσιγγάρας), Μουργκ (78' Νινούα), Τζόλης (66' Λάμπρου), Ζίβκοβιτς (66' Ουάρντα), Σφιντέρσκι.

Παναιτωλικός: Κνετ, Μαλής, Τσότσαλιτς, Περέιρα, Τζανακάκης, Αρσούρα (64' Μάζουρεκ), Τσιγγάρας, Ταχάρ (64' Λιάβας, 77' Ντάλσιο), Μπαρμπόσα (67' Μανθάτης), Αριγίμπι, Ντίας (67' Βέργος).

.......................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου σχολίασε την ευρεία νίκη επί του Παναιτωλικού ...


Αναλυτικά ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε:

Για τις δύο εικόνες του ΠΑΟΚ: «Είναι φυσιολογικό όταν υπάρχουν στο ρόστερ αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Σε πάρα πολλά παιχνίδια στα οποία αξίζαμε ξεκάθαρα τη νίκη και δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε, όταν το βλέπουν αυτό οι νεαροί ποδοσφαιριστές χάνουν την αυτοπεποίθησή τους.

Σήμερα η ομάδα μπήκε με μια νευρικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Ο αντίπαλος όμως αδυναμούσε να βγάλει ευκαιρίες και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε παραπάνω γκολ και αυτό απελευθέρωσε την ομάδα».


Για τα πολλά γκολ που πέτυχαν οι παίκτες του: «Υπάρχουν στιγμές που κάποιες φορές πετυχαίνεις γκολ και κάποιες όχι, το πιο σημαντικό είναι να δημιουργείς σταθερά ευκαιρίες, γιατί χωρίς ευκαιρίες δεν μπορείς να πετύχεις γκολ».

Για τα νέα πρόσωπα:
«Έχουν έρθει και κάποιοι παίκτες που είναι δανεικοί, οπότε από την πλευρά μας πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι, ξέρουμε ότι του Καγκάβα του λείπει αγωνιστικός ρυθμός, οπότε θα προσπαθήσουμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε να τους εντάξουμε στο πλάνο της ομάδας».

Για τον Καγκάβα: «Μιλήσαμε για το ποδόσφαιρο και εγώ όταν έφτασα εδώ ήμουν 31 χρονών και αυτό το οποίο ήθελα ήταν να βρω ξανά την όρεξη για το ποδόσφαιρο, αυτό θέλουμε και για τον Καγκάβα και θέλουμε να του βγάλουμε την ποδοσφαιρική ποιότητα που όλοι ξέρουμε ότι έχει».

.......................................

O Στέφαν Σβαμπ μίλησε για την εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ομάδας του Αγρινίου ...


Αναλυτικά:

«Η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Το πρώτο γκολ που πετύχαμε ήταν σημαντικό, μπήκε σε ένα κομβικό χρονικά σημείο κι΄ έτσι «ξεκλειδώσαμε» πιο εύκολα την αντίπαλη άμυνα. Μετά το άτυχο αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό, έπρεπε να αντιδράσουμε και το κάναμε με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο».

.......................................

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ μίλησε για την εικόνα του ματς...


Αναλυτικά ο Τόμας Μουργκ τόνισε:

«Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε. Γενικώς δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Eίχαμε κάποια προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία.

Στη συνέχεια όμως βελτιωθήκαμε και πρέπει να ομολογήσω ότι όταν πέτυχα το γκολ, ένιωσα καλύτερα. Έγιναν βελτιωτικές κινήσεις και όλα βρήκαν τον δρόμο τους.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει πίεση και πρέπει να διαχειριστούμε μια κακή εμφάνιση ή ένα άτυχο αποτέλεσμα. Χρειαζόμασταν τη νίκη και την πήραμε».

.......................................

Ο Χρήστος Τζόλης μίλησε μετά τη λήξη του νικηφόρου ματς με τον Παναιτωλικό...


Αναλυτικά τόνισε:

«Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά, δε μας βγήκαν οι φάσεις που δημιουργήσαμε και είχαμε ένα άγχος να πω την αλήθεια. Μετά το πρώτο γκολ νομίζω ότι αρχίσαμε να παίζουμε πιο κάθετα, πιο γρήγορα, και να δημιουργούμε φάσεις».

Για το αν επηρεάζει τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι έχασε βαθμούς στα προηγούμενα παιχνίδια και έμεινε πίσω στη βαθμολογία: «Δε νομίζω πως φάνηκε σήμερα. Κάναμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο, σκοράραμε αρκετά γκολ, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και δείχνουμε ότι δε μας έχει επηρεάσει καθόλου αυτό και θα το δείξουμε και στα επόμενα παιχνίδια».

Για τον επαναληπτικό με την Λάρισα και το στόχο της ομάδας στο εξής: «Τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια να τα κερδίσουμε, να παίζουμε όπως παίζουμε τα ντέρμπι. Να μην υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, γιατί κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο».

Για την παρουσία του Σίντζι Καγκάβα στην ομάδα και αν τον θυμάται ως παίκτη: «Ναι, στη Ντόρτμουντ τον θυμάμαι πολύ. Έβλεπα και βλέπω γενικά γερμανικό ποδόσφαιρο. Ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και έχει ήδη δείξει την ποιότητα τους στις προπονήσεις. Θα μας βοηθήσει αρκετά στη συνέχεια».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4