Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιανουαρίου 2023

Παρέλαση του μεγάλου ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο! (2023)


Σαν σήμερα στις 22/1/2023, για την 19η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ διέλυσε στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντάς τον 0-3 ...
 
Ένα γκολ στην εκπνοή του πρώτου μέρους, δύο με το ξεκίνημα του δευτέρου και στη συνέχεια διαχείριση ενόψει επαναληπτικού του Κυπέλλου. 
 
Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 0-3 από τη Λεωφόρο, μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή στους έξι βαθμούς και πλέον ετοιμαζόταν να σφραγίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου επέλεξε να κάνει μόλις δύο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση της Πέμπτης με τον ίδιο αντίπαλο για το Κύπελλο, ρίχνοντας στη μάχη τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Στέφαν Σβαμπ, αντί των Τιάγκο Ντάντας και Μπράντον Τόμας .

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με τον Παλάσιος στο 4′ να αστοχεί και τον Κοτάρσκι να έχει απάντηση στο 9′ σε σουτ του Τσέριν.

Ο ΠΑΟΚ κάπου εκεί βρήκε ισορροπία, πήρε τη μπάλα στην κατοχή του και μέχρι το 24′ είχε τέσσερις καλές στιγμές, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει προσπάθειες των Α.Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Ολιβέιρα, ενώ ο Πορτογάλος φορ του ΠΑΟΚ είδε τη μπάλα να καταλήγει στο χέρι του Σένκενφελντ και στη συνέχεια στο δοκάρι δύο λεπτά μετά το μέσο του πρώτου μέρους.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει, αλλά η άμυναά μας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση κι έκλεισε τους χώρους. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο ΠΑΟΚ έχασε μία ακόμα σημαντική ευκαιρία στο 34′ με τον Ολιβέιρα να πιάνει κεφαλιά μετά από σέντρα του Ράφα Σοάρες, αλλά τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει.

Στο 44′ ήρθε μία από τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα. Ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, έκανε την προσπάθεια, ο κίπερ του Παναθηναϊκού έδιωξε, η μπάλα βρήκε στον Πέρεθ και κατέληξε στα δίχτυα, με το 0-1 να είναι και το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με μάτια που... γυαλίζουν στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε επτά λεπτά έριξε τίτλους τέλους στη σεμνή τελετή της Λεωφόρου.

Στην πρώτη φάση της επανάληψης η μπάλα κρύφτηκε, ο Ολιβέιρα βρήκε με τακουνάκι τον Κωνσταντέλια , αυτός με τη μία έβγαλε τον Α.Ζίβκοβιτς απέναντι στον Μπρινιόλι κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2.

Στο 52′ ο Ολιβέιρα πάλεψε για μία φαινομενικά χαμένη μπαλιά, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να διώξουν αλλά η μπάλα κατέληξε στον Κωνσταντέλια , που με ένα σουτ στην κίνηση έκανε το 0-3, βρίσκοντας για πρώτη φορά δίχτυα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στο 54′ ο Ολιβέιρα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά. Ο Δικέφαλος έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, έκανε άψογη διαχείριση του υπόλοιπου χρόνου και κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη που τον φέρνει στο -6 απο την κορυφή.

Πλέον η προσοχή όλων στρεφόταν στο τρίτο σερί παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ να θέλει να πατήσει πάνω στο προβάδισμα που του έδινε το 2-0 της Τούμπας και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός:
Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (57' Πούχατς), Ρουμπέν (60' Σπόραρ), Σένκεφελντ, Ιωαννίδης (83' Σάντσες), Μπερνάρ (60' Τσοκάι), Τσέριν, Κώτσιρας (57' Βαγιαννίδης), Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης (73' Κάργας), Ίνγκασον, Σάστρε, Ντόουγκλας (73' Ντάντας), Σβαμπ, Α.Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84' Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (70' Τάισον), Ολιβέιρα (84' Μπράντον).

............................................

Ικανοποιημένος από το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ διώχνοντας... την κατάρα εμφανίστηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

«Έφυγε η κατάρα του να μην σκοράρω, πάντα μ' αρέσει να βοηθάω την ομάδα, είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε σήμερα (22/1), ήδη σκέφτομαι το επόμενο ματς εδώ την Πέμπτη (26/1) και συγκεντρωνόμαστε εκεί. Σήμερα μας ζητήθηκε να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή, απορροφήσαμε την πίεση και μετά κοιτάξαμε να κερδίσουμε το ματς», ανέφερε μετά το παιχνίδι ο νεαρός άσος του «Δικεφάλου».

Μάλιστα, σε ερώτηση για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο 19χρονος παίκτης των «ασπρόμαυρων» τον χαρακτήρισε με μία λέξη «τρομερό» και το χαμόγελό του υποδήλωνε την ικανοποίηση για την αγαστή συνεργασία των δύο στην «ασπρόμαυρη» μεσοεπιθετική γραμμή.

...............................................

Οι ατάκες του τεχνικού του ΠΑΟΚ και η αναφορά για μια ακόμα φορά στο κλεμμένο πρωτάθλημα ...

Η εξαιρετική αγωνιστική εικόνα και η αυτοπεποίθηση που είχε ο ΠΑΟΚ ήταν τα «κλειδιά» για τον Ράζβαν Λουτσέσκου προκειμένου ο Δικέφαλος να φύγει νικητής από τη Λεωφόρο με 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τα όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη τύπου:

«Είμαστε μια ομάδα που άλλαξε το μισό και πλέον ρόστερ. Ήρθαν παίκτες με προοπτική, αλλά δεν ήταν μέρος ομάδων που μάχονταν για τίτλους. Χρειάστηκε χρόνος για να βρεθεί χημεία. Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν αλλάζει τίποτα για εμάς. Λέω ξανά ότι η φετινή δουλειά θα εμφανιστεί την επόμενη σεζόν.

Φαβορί για τον τίτλο είναι οι ομάδες που είναι πιο πάνω από εμάς στον βαθμολογικό πίνακα. Με νέο γήπεδο, με το σύστημα να τους βοηθάει με το οποιοδήποτε τρόπο.

Στην Ελλάδα ο προπονητής κρίνεται από το τελευταίο αποτέλεσμα. Είτε θα είσαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, είτε ο πιο ηλίθιος άνθρωπος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δε θέλω να συγκρίνω κανένα προηγούμενο αποτέλεσμα με το σημερινό. Αυτό το παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν άλλο ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με καλή οργάνωση, αλλά εμείς είχαμε εξαιρετική αγωνιστική εικόνα και αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα του 2017 έως του 2019 ήταν φανταστική, κέρδισε δύο πρωτάθλημα και δύο κύπελλα. Το ένα μας το έκλεψαν. Δεν ξέρω αν είναι σωστό να γίνονται συγκρίσεις και για την τότε ομάδα και για την τώρα».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4