Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλο διπλό στο χωράφι των Ζωσιμάδων! (2017)


Σαν σήμερα στις 23/1/2017, για την 17η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1, χάρη σε γκολ του Λέοβατς...

Ο Δικέφαλος πήρε ένα σπουδαίο διπλό σε ένα γήπεδο πραγματικό χωράφι για να φυτέψεις καλαμπόκια (!), παίζοντας έξυπνα και μα ψυχή, έχοντας τη συμπαράσταση 600 (και βάλε) οπαδών του που στάθηκαν δίπλα του από το 1ο λεπτό ως το τελευταίο λεπτό!

Ο Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με ενισχυμένη μεσαία γραμμή και σκόραρε το γκολ που έμελλε να του χαρίσει το τρίποντο στο 31ο λεπτό με τον εξαιρετικό σήμερα Λέοβατς, ο οποίος παίζοντας όλη την πτέρυγα, βρέθηκε σε θέση φορ, πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Πασχαλάκη σε πολύ καλή κεφαλιά του Κλάους και έγραψε το 0-1.

Και μια και ο λόγος για τον Αθανασιάδη, για να μην τον αδικούμε, σήμερα πραγματικά πολέμησε κερδίζοντας πολλές μονομαχίες στον αέρα, αλλά για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα!

Οι γηπεδούχοι είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία στο 39
ο λεπτό, την καλύτερή τους στο ματς, όταν χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Γλύκου σε τετ α τετ του Μαμπουλού, την ώρα που ο Μαλεζάς άργησε να τραβηχτεί για να βγάλει οφ σάιντ τον επιθετικό του ΠΑΣ!

Με την έναρξη της επανάληψης και στο 48ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Μυστακίδη, αρχικά το σουτ του το απέκρουσε ο Πασχαλάκης ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του στη συνέχεια της φάσης... 
 
Ο Ίβιτς στο 70' πέρασε στο ματς τον Χαρίση στη θέση του Μυστακίδη, η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά στο κέντρο και έλεγξε το παιχνίδι, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία μας.

Ο διαιτητής Γκράνας δε μάσησε στα μακροβούτια των παικτών του ΠΑΣ, που προσπαθούσαν να τον ξεγελάσουν, αλλά ελέγχεται όμως για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 26
ο δευτερόλεπτο, όταν ο Τζημόπουλος μάζεψε την μπάλα με το χέρι μπροστά στα μάτια του!

Με τη νίκη του αυτή, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως βρισκόταν σε πολύ καλό φεγγάρι, η ομάδα ήξερε πλέον να κερδίζει τέτοια παιχνίδι και όλοι μας περιμέναμε ακόμη καλύτερη συνέχεια, γιατί απλά πιστεύουμε ακράδαντα πως κάτι καλό θα έφερνε η χρονιά!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα:
Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος (55' Κόντε), Καρανίκας (65' Βιντάλ), Κούτρης, Λίλα, Μαμπουλού (82' Μπέριος), Κοζορώνης, Ακόστα, Σκόνδρας.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (94' Κάνιας), Κάμπος (89' Κάμπος), Μυστακίδης (70' Χαρίσης), Αθανασιάδης.

...................................

Ο Μαρίν Λέοβατς, ο σκόρερ της αναμέτρησης, αφού το δικό του γκολ έμελλε να χαρίσει το τρίποντο στον Δικέφαλο, μίλησε μετά το ματς...

Αναλυτικά τόνισε:

Για το παιχνίδι σε αυτό τον κακό αγωνιστικό χώρο: "Είδαμε ότι το γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση και το πιο δύσκολο θα ήταν να παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο. Ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε με κοντινές πάσες. Ξέραμε ότι έπρεπε να παλέψουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι για να πάρουμε τη νίκη".

Για την ήττα που προηγήθηκε στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα ΠΑΣ: "Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, το ίδιο θέλαμε και στην Τούμπα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κατά κάποιο τρόπο μάλλον ήταν κάτι σαν ρεβάνς αυτό το παιχνίδι".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: "Είναι δύσκολο σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο να παίζεις για 90 λεπτά με τον ίδιο ρυθμό. Είναι αλήθεια ότι στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν παθητικοί για να μπορέσουμε να αντέξουμε".

Για τον Κλάους: "Ο Στέφανος είναι σημαντική μονάδα για τον ΠΑΟΚ. Αν δούμε τα στατιστικά είναι ένας παίκτης με πολλά γκολ. Σίγουρα διανύει μια περίοδο που δεν μπορεί να σκοράρει, αλλά όλη η ομάδα ήμαστε μαζί του. Σήμερα αν δεν ήταν στην φάση δεν θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Και ήμαστε τυχεροί που έχουμε έναν τέτοιο επιθετικό. Αν δείτε πως παλέυει. Ήμαστε τυχεροί που τον έχουμε".

Για την καλή εικόνα του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε η ίδια ομάδα. Ο προπονητής και ο πρόεδρος μας πιστεύουν. Κάποιες φορές δεν έρχονται αποτελέσματα, κάποιες φορές έρχονται".

Για το γεγονός ότι πολλοί αντίπαλοι έχουν δηλώσει ότι ο ΠΑΟΚ παίζει την καλύτερη μπάλα: "Αν ήμασταν οι καλύτεροι θα ήμασταν πρώτοι στη βαθμολογία. Έχουμε χάσει χαζούς βαθμούς που μας έχουν στοιχίσει κι έχουμε μείνει πίσω. Πρώτος στόχος είναι το κύπελλο και θέλουμε να περάσουμε την Σάλκε".

...................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου προέβη σε σοβαρή καταγγελία στη συνέντευξη τύπου, τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης μπήκε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ βρίζοντας και απειλώντας τον ίδιο και τους παίκτες του...

Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς επισήμανε:

Για το περιστατικό με τον Χριστοβασίλη:
"Απαγορεύεται να έρχεται ένας πρόεδρος και να απειλεί τους παίκτες μου με αυτά τα λόγια μετά το τέλος του αγώνα. Δεν μπορεί να έρχεται ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και να βρίζει και να μιλάει όπως μίλησε στους παίκτες της ομάδας, είναι ντροπή".

Για το παιχνίδι: "Στόχος μας ήταν να πάρουμε τη νίκη. Ξέραμε για τον αγωνιστικό χώρο κι αυτό δεν είναι γήπεδο. Και δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνεται τίποτα. Είναι επικίνδυνο για όλους. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Είναι σε τραγική κατάσταση, Κερδίσαμε και συνεχίζουμε. Ήταν μια νίκη, έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας".

Για το ποιον φωτογράφισε στις δηλώσεις του ως υπεύθυνο για την κατάσταση του γηπέδου του ΠΑΣ:
"Δεν θα σας πω. Ξέρετε. Γνωρίζετε πολύ καλά και δεν θα σας πω εγώ".

Για τις επιλογές του στην αρχική ενδεκάδα: "Όλοι οι παίκτες δουλεύουν σκληρά και κάνουνε προπόνηση και παλεύουνε να μπουν στην ενδεκάδα και στην αποστολή. Σήμερα έπαιξαν κάποιοι που δεν έπαιξαν σε προηγούμενα παιχνίδια, Αυτό δείχνει υγεία".

Για τις ενδεχόμενες μεταγραφές: "Έχουμε μια εβδομάδα μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι θα αποκτήσουμε κι άλλους παίκτες".

...................................

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Στέλιος Μαλεζάς μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα...

Αρχικά αναφερόμενος στο ματς είπε: "Σε τέτοιο παιχνίδι δεν υπάρχει θέμα ποιότητας της ομάδας, αλλά εξυπνάδας στον τρόπο που θα παίξει. Παίξαμε έξυπνα και πήραμε τη νίκη σε έναν πραγματικά πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Σήμερα δεν μπορούσαμε να παίξουμε όπως θέλαμε και όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα".

Σχολιάζοντας την απόδοση του Γλύκου, ανέφερε: "Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Το απέδειξε και στο σημερινό παιχνίδι με την απόκρουσή του στο τετ α τετ, αλλά και γενικότερα με την αγωνιστική του παρουσία".

Όσο για τα πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΣ, σχολίασε: "Είναι αστείο να μιλάμε για πέναλτι σε εκείνη τη φάση. Εγώ τον ρώτησα γιατί πέφτει συνέχεια μέσα στην περιοχή".

Για τον αγώνα κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, που ακολουθεί: "Πρέπει να το προσέξουμε το ματς του Κυπέλλου. Αν μείνουμε στο 0-2 του πρώτου αγώνα, θα έχουμε πρόβλημα".

...................................

Ο Παναγιώτης Γλύκος τόνισε πως όποια ομάδα σκόραρε πρώτη θα έπαιρνε και τη νίκη και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

"Είναι πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς γιατί προσπαθούμε να μαζέψουμε βαθμούς που έχουμε χάσει από άλλα ματς, είναι μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα, έχουμε ακόμα ένα ματς που έχουμε να δώσουμε αυτό με τη Λάρισα και ευελπιστούμε να το πάρουμε για να ανεβούμε στη βαθμολογία. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου γιατί τα έδωσαν όλα σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο που καλά καλά να πατήσεις δεν μπορούσες.

Το πλάνο ήταν να παίξουμε με μεγάλες μπαλιές και να πάρουμε τις δεύτερες μπάλες για να σκοράρουμε. Αυτό ήρθε νωρίς και δεν περιμέναμε πολύ για να δημιουργήσουμε κι άλλες φάσεις και να έχουμε το άγχος. Δεν βοήθησε και το γήπεδο, όποιος σκόραρε θα έπαιρνε και τη νίκη και ήμασταν εμείς που το καταφέραμε.

Σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε την τεχνική που ξέρουμε για να κλείσουμε τον επιθετικό, ήμουν και τυχερός και το έπιασα. Δεν μας αγγίζει κάτι τέτοιο, εμείς είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Έχουμε το αβαντάζ στο Κύπελλο αλλά θέλει ακόμα 90 λεπτά για να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε στο Κύπελλο που είναι ένας απ' τους στόχους μας".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4