Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιανουαρίου 2023

Αρχοντικό "ντόρτι" στον Βόλο! (2022)


Σαν σήμερα στις 23/1/2022, για την 19η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ διέλυσε εκτός έδρας τον ΝΠΣ Βόλου με 0-4 ...

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη, Σίντκλεϊ, αμυντικά χαφ τους Κούρτιτς, Τσιγγάρα, μπροστά τους τους Μιτρίτσα, Μπίσεσβαρ, Ζϊβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσούμπα Άκπομ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που από την αρχή προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της στο ματς, είχε κατοχή μπάλας και στο 21' η ομάδα έφτασε στο 0-1 με τον Κούρτιτς να ευστοχεί από τα 11 μέτρα, στο πέναλτι που κέρδισε ο Μιτρίτσα όταν ανατράπηκε ΚΑΘΑΡΑ από τον Φερνάντες!

Ο ΠΑΟΚ μετά το 0-1 πίεσε για να ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Άκπομ στο 24' και στο 27' δεν κατάφερε να κερδίσει τον πολύ καλό Κλέιμαν. Όμως στο 29' ο Ίνγκασον με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 0-2, με τους γηπεδούχους να απειλούν για πρώτη φορά στο ματς στο 44', όταν ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Μπαρτόλο.

Στην επανάληψη ο Κλέιμαν σταμάτησε το σουτ του Μπίσεσβαρ στο 52' και του Ζϊβκοβιτς στο 62', όμως δύο λεπτά αργότερα ο Σάστρε με άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας των γηπεδούχων για το 0-3.

Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στο 73
ο λεπτό από τον Άκπομ μετά από μπαλιά του Μιτρίτσα. Πλέον όλοι στην ομάδα έχουν το μυαλό τους στα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό που ακολουθούσαν για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Στα αξιομνημόνευτα του αγώνα η πολύ καλή παρουσία του Σάστρε στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα!

Οι συνθέσεις:

ΝΠΣ Βόλος:
Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκιουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (88' Τερεζίου), Φερνάντες (84' Ροσέρο), Ορόζ (77' Σοάρες), Μπαρτόλο (46' Ρεγκατέν), Φαν Βέερτ.   

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Μιχαηλίδη, Ίνγκασον, Σάστρε (76' Βιεϊρίνια), Κούρτιτς (81' Εσίτι), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (72' Ντόουγκλας), Μιτρίτσα, Ζίβκοβιτς (76'Ζαμπά), Άκπομ (81' Τσόλακ).

..............................

Στη δουλειά που γίνεται από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στις προπονήσεις, κάτι που αποτυπώνεται στο γήπεδο με νίκες και αρκετά γκολ, στάθηκε ο Χάρης Τσιγγάρας μιλώντας μετά το ευρύ 0-4 επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ο 21χρονος χαφ υπογράμμισε ότι δεν στέκεται τόσο στην ατομική του δουλειά αλλά στην ομαδική των «ασπρόμαυρων» κάτι που πιστοποιείται από τα σερί θετικά αποτελέσματά τους.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για τη νίκη της ομάδας του και το τι οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε αυτό το μονοπάτι ο 21χρονος χαφ του «Δικεφάλου» απάντησε: «Καταφέραμε να σκοράρουμε γρήγορα, δουλεύουμε στις προπονήσεις και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα παιχνίδια».

Aναφορικά με τα τρεξίματα του στο γήπεδο απάντησε πως:
«Δεν το βλέπω αυτό, βλέπω ότι υπάρχει μία ομάδα δεμένη, κάνουμε νίκες και συνεχίζουμε».

Aκολούθως, για την ένταση που βγάζουν οι «ασπρόμαυροι» και αν η εικόνα τους είναι ένα... restart, ο νεαρός μέσος στάθηκε στη συμβολή του Ραζβάν Λουτσέσκου στις προπονήσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Μας βοηθάει ο προπονητής, δουλεύουμε στις προπονήσεις και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο».

Σχετικά με το γεγονός πως η ομάδα κυνήγησε μέχρι τέλους ένα ακόμη γκολ και δεν έκανε διαχείριση μετά το δεύτερο ή το τρίτο τέρμα, ο άσος των Θεσσαλονικέων απάντησε πως: «Δε χρειαζόταν να κρατήσουμε τη μπάλα, παίξαμε διαφορετικά θέλοντας και άλλα γκολ, συνεχίζουμε παρακάτω».

Κλείνοντας, αναφορικά με τη σπουδαία ρεβάνς για τα προημιτελικά του κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (26/1), ο Χάρης Τσιγγάρας ανέφερε ότι: «Πρόκειται για πολύ δύσκολο παιχνίδι, ξεκινάμε προετοιμασία από αύριο και βλέπουμε πως θα πάει».

.............................. 

Ο Ζοάν Σάστρε έκανε το ιδανικό ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ανοίγοντας λογαριασμό, με τον 24χρονο μπακ μετά το τέλος του αγώνα να μιλάει για την πρώτη του συμμετοχή και τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από την Θεσσαλονίκη.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ: «Νιώθω πολύ καλά που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ και νιώθω πολύ καλά που στο πρώτο μου παιχνίδι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε γιατί μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο ματς με την ΑΕΚ στην Αθήνα».

Για το γκολ στο ντεμπούτο του: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη της ομάδας και με το γκολ μου. Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να συνεχίσουμε, είμαι πολύ χαρούμενος για το ντεμπούτο μου και το γκολ που σημείωσα. Είμαι ένας τύπος ποδοσφαιριστή που προσπαθώ να σκοράρω και να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για το πώς τον υποδέχθηκαν οι συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Η πόλη είναι πολύ όμορφη, προέρχομαι από την Μαγιόρκα που ο καιρός είναι ο ίδιος και μου αρέσει πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4