Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιανουαρίου 2023

Η πρόκριση θα κρινόταν στο ΟΑΚΑ (2022)


Σαν σήμερα στις 19/1/2022, για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με την ΑΕΚ στην Τούμπα ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, αμυντικά χαφ τους Κούρτιτς, Σβαμπ και μπροστά τους τους Ντόουγκλας, Ζαμπά, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου και ειδικά στο 2
ο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου απειλητικός για την εστία της αθηναϊκής ομάδας, χωρίς βέβαια να είναι κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο μισό του αγώνα, όπου είχε 1-2 μικροευκαιρίες!

Στην καλύτερη πάντως στιγμή του ματς, ο Πασχαλάκης στο 62' σταμάτησε τον Τσούμπερ στο τετ α τετ, γλιτώνοντας τα χειρότερα για την ομάδα μας, που προβλημάτισε απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος ήρθε στη Θεσσαλονίκη με πολλές και σημαντικές απουσίες.

Η ομάδα δεν είχε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και φυσικό επακόλουθο ήταν να λείψουν οι στιγμές που θα ανησυχούσαν τον Τσιντώτα. Όλα λοιπόν θα κρινόταν στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, εκεί που περιμέναμε να δούμε έναν καλύτερο ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (71΄Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντόουγκλας (77' Μιτρίτσα), Ζαμπά (71' Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77' Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (92' Σβάρνας), Σιμάνσκι, Γέβτιτς (80' Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87' Χατζησαφί).

.......................................

Για το ισόπαλο 0-0 με την ΑΕΚ, αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, αναφέρθηκε ο Σβέριρ Ίνγκασον μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Τούμπα.


Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι. Καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, είναι το πρώτο ημίχρονο και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι μπορούμε να περάσουμε. Θα κατέβουμε στην Αθήνα και θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση.

Δεν μας δημιούργησε εκνευρισμό, γνωρίζουμε ότι το δυνατό σημείο της ΑΕΚ είναι η μετάβαση. Ο Πασχαλάκης αντέδρασε εξαιρετικά, μας δίνει σιγουριά. Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

Δεν είναι μεγάλο το αβαντάζ, αλλά γνωρίζουμε ότι μετράνε τα εκτός έδρας γκολ. Πρέπει να πάμε με αυτοπεποίθηση και να κάνουμε γενικότερα αυτό που χρειάζεται για την πρόκριση».

.....................................

Ο εκ των διακριθέντων της αναμέτρησης Αλέξανδρος Πασχαλάκης, τόνισε μετά τη λήξη του ματς...


«Ξέραμε πως η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με γρήγορους παίκτες στην κόντρα επίθεση. Τα πήγαμε αρκετά καλά. Κόψαμε επιθέσεις. Από 'κει και πέρα, ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Πάμε βήμα-βήμα. Θεωρώ πως στο κύπελλο, τίποτα δεν κρίνεται στο πρώτο παιχνίδι.

Ελέγχαμε το παιχνίδι, είχαμε την κατοχή. Αλλά μόνο με την κατοχή δεν κερδίζεις. Θέλαμε να δώσουμε ρυθμό, το πετύχαμε αυτό στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Κάθε παιχνίδι έχει σημασία. Δεν είναι τυχαίο που ήρθε 0-0 το παιχνίδι. Πάντα προσέχεις τα μετόπισθεν. Θα δούμε άλλο αγώνα στο ΟΑΚΑ, αλλά όπως όλοι καταλαβαίνετε είναι και παιχνίδια τακτικής».

.....................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ στην Τούμπα... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4