Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιανουαρίου 2023

Ξύπνησε αργά και γκέλαρε! (2023)


Σαν σήμερα στις 14/1/2023, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ έμειναν στη λευκή ισοπαλία στο γήπεδο της Τούμπας, για την 18η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2022-2023...

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει το τρίποντο πριν τη σειρά αγώνων κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά το παιχνίδι στην Τούμπα έκλεισε με απογοήτευση. Απογοήτευση όχι για την εικόνα της ομάδας, αλλά αποκλειστικά και μόνο για τους δύο χαμένους βαθμούς.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο, πήρε τη μπάλα είχει υπομονή, έχτισε το παιχνίδι της από τα πρώτα λεπτά, αλλά μπροστά στην εστία του Μανδά, δεν είχε το καθαρό μυαλό για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να βάζει κι αυτός το χέρι του για να μείνει το 0-0.

Ο ΟΦΗ έκανε δύο αξιόλογες ευκαιρίες, μία σε κάθε ημίχρονο, αλλά ούτε αυτός βρήκε γκολ καθώς ο Κοτάρσκι σταμάτησε εντυπωσιακά τον Ντίκο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Περέα στις καθυστερήσεις του αγώνα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά από αντεπίθεση έπειτα από κόρνερ του ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν όλη η επιθετική δραστηριότητα των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ξεκίνησε φουριόζος, είχε μία πολύ μεγάλη στιγμή με τον Κωνσταντέλια και αρκετά σουτ στο πρώτο μέρος, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ομάδα του Λουτσέσκου είχε και πάλι την κατοχή, οι Κρητικοί ήταν κλεισμένοι στα καρέ τους και οι διάδρομοι προς την εστία του Μανδά ήταν ελάχιστοι.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ στο 67′ με κεφαλιά του Ντόουγκλας, αλλά μετά από υπόδειξη του VAR το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Σάστρε που έκανε την ασίστ.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Μανδάς ανέλαβε δράση για τον ΟΦΗ και είχε τις απαντήσεις αρχικά σε σουτ του Ολιβέιρα, στη συνέχεια σε κεφαλιά του Κωνσταντέλια, σε τετ α τετ με τον Μπράντον και κράτησε ανέπαφη την εστία του και στις καθυστερήσεις μετά από γυριστό του Ολιβέιρα, με το 0-0 να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Πλέον ο ΠΑΟΚ... ζούσε και ανάπνεε για τα τρία σερί ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα έκριναν πολλά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
: Κοτάρσκι, Σάστρε (74' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (65' Μπράντον), Σβάμπ (74' Ντάντας), Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίφκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής (72' Γιαννούλης), Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο (56' Περέα), Ντιουσέ, Τοράλ (72' Νέιρα), Μπαλογιάννης, Ντίκο (94' Τσιλιανίδης).

......................................

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι στάθηκε στην έλλειψη του γκολ, ωστόσο έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη θέληση που έδειξαν όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Τί είπε για το ένα γκολ παθητικό σε δέκα παιχνίδια και τις σερί αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πως έζησε το παιχνίδι: «Ήμασταν καλύτερη ομάδα, αξίζαμε σήμερα να κερδίσουμε. Το θέλαμε όλοι μας πολύ. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν παίξαμε καλά. Ο ΟΦΗ είχε μία φάση μόνο αυτή του δοκαριού, ο τερματοφύλακάς τους έκανε πολύ καλές αποκρούσεις. Να μην φύγουμε με σκυμμένα κεφάλια σήμερα. Να συνεχίσουμε, έρχεται δύσκολη συνέχεια και μπορούμε να πάρουμε αλλού τους βαθμούς που χάσαμε σήμερα».

Για το αν το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν μόνο το ότι δεν σκόραρε: «Όχι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Όλη η ομάδα πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, θα μπορούσαμε σίγουρα να έχουμε καλύτερες επιλογές σε κάποιες φάσεις. Αλλά, αν έλειψε κάτι, ναι αυτό ήταν το γκολ».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί ένα γκολ σε δέκα παιχνίδια και τη δική του παρουσία τη φετινή σεζόν: «Υπάρχει πλέον μεγάλη εμπιστοσύνη μεταξύ όλου του τιμ. Έχουμε άριστη επικοινωνία και αυτό είναι κάτι που βοηθάει. Δουλεύουμε πολύ, είμαστε νέα ομάδα, όμως με σκληρή δουλειά καταφέρνουμε αρκετά πράγματα. Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν δέχεται γκολ, αλλά δύσκολα δέχετε και φάσεις. Εμείς πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια».

Για τα ματς με τον Παναθηναϊκό σε κύπελλο και πρωτάθλημα: «Έχουμε τρία παιχνίδια στη σειρά με τον Παναθηναϊκό. Έναν δύσκολο αντίπαλο. Θέλουμε να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Ντέρμπι με δύσκολους αντιπάλους. Δεν έχουμε να πούμε κάτι παρά μόνο να συγκεντρωθούμε στον στόχο. Έχουμε κίνητρο, θέληση, αφήνουμε τον ΟΦΗ και πάμε να κερδίσουμε».

......................................

Στον τρόπο που επήλθε η ισοπαλία με τον ΟΦΗ έμεινε ο Κάλεντ Νάρεϊ στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, τονίζοντας ωστόσο πως ο ΠΑΟΚ εστιάζει ήδη στην απαιτητική συνέχεια που ακολουθεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι έλειψε από τον ΠΑΟΚ προκειμένου να βρει το γκολ:
«Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά και είχαμε ευκαιρίες, αλλά κάναμε λάθος αποφάσεις. Αυτό μας κόστισε σήμερα, γιατί πραγματικά δημιουργήσαμε καλές στιγμές μπροστά από την εστία του ΟΦΗ αλλά δεν μπορέσαμε να τις τελειώσουμε».

Αναφορικά με το αν υπήρχε έξτρα πίεση:
«Δεν νομίζω πως υπήρχε έξτρα πίεση. Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Το σκεπτικό μας είναι αυτό, είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας. Είναι η πίεση που υπήρχε από την αρχή της χρονιάς».

Για το αν τον ανησυχεί αυτή η απώλεια βαθμών αλλά και τα σερί ματς με τον Παναθηναϊκό:
«Δεν μπορώ να πω ότι πήγαν όλα στραβά, δεν ήταν η καταστροφή αυτό το παιχνίδι. Πιέσαμε, προσπαθήσαμε αλλά δεν θα αλλάξει τη ψυχολογία μας. Θα το αφήσουμε πίσω και θα συνεχίσουμε. Είναι τρία παιχνίδια που θέλουμε να κερδίσουμε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, είναι πρώτος αλλά και εμείς θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τα τρία».

......................................
 
Στην έλλειψη καθαρού μυαλού απέδωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου την αδυναμία του ΠΑΟΚ να κερδίσει τον ΟΦΗ στην Τούμπα μένοντας σε λευκή ισοπαλία για τη 18η αγωνιστική της Super League.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» αναγνώρισε την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του υπογραμμίζοντας ότι με βάση την εικόνα, θα έπρεπε να πάρουν το τρίποντο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν συμφωνεί πως ο ΟΦΗ κέρδισε τον βαθμό με την τακτική του στο πρώτο ημίχρονο και πως ο ΠΑΟΚ αντίστοιχα τον έχασε στο δεύτερο ημίχρονο λόγω των επιλογών του:
«Δεν συμφωνώ, μπορώ να σας δώσω μία πιο στενή ανάλυση με την ιδιότητα του προπονητή, οι παίκτες έκαναν τεράστια προσπάθεια με πνεύμα και διάθεση να κερδίσουν, μας έλειψε το καθαρό μυαλό. 
 
Είχαμε 1-2 καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, μας έλειψε το καθαρό μυαλό, δεν ήταν αυτό που θέλαμε για να καταφέρουμε να σκοράρουμε, δεν είχαμε την ίδια ένταση όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο δεύτερο ημίχρονο η κυκλοφορία και ο έλεγχος του παιχνιδιού οδήγησε τον ΟΦΗ να αμυνθεί χαμηλά, δεν είχαμε καθαρό μυαλό σε κάποιες αποφάσεις, νομίζω ότι δικαιούμασταν να κερδίσουμε βάση την εικόνα του παιχνιδιού».

Για το αν λείπει ο παίκτης που θα βγάζει γκολ και αν ο Κωνσταντέλιας είναι πνευματικά κουρασμένος:
«Δεν μπορώ να πω ότι είναι πνευματικά κουρασμένος, είναι νεαρός και υπερτερεί ο ενθουσιασμός, η σύγχυση και έλλειψη του καθαρού μυαλού σε παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια, ο Σάστρε, ο Αουγκούστο, ο Σβαμπ, ο Ντάντας, δεν είχαμε υπομονή να διαχειριστούμε τις φάσεις, δεν ήταν ατομικό θέμα του Κωνσταντέλια. Υπήρξαν ποδοσφαιριστές που έδειξαν επηρεασμένοι, δεν εκμεταλλευτήκαμε χώρους και καταστάσεις, μας έλειψε αυτό. 
 
Τώρα για τον σκόρερ, θα πρέπει να αφοσιωθούμε στους ποδοσφαιριστές που έχουμε, παράγουν τεράστιο όγκο δουλειάς, έχουν μεγάλη συνεισφορά στο παιχνίδι, έχουμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι που έρχεται στην εβδομάδα, έχουμε τραυματισμούς και ποδοσφαιριστές άρρωστους, θα είχαμε διαφορετική ποιότητα μαζί τους, κάτι διαφορετικό στο στυλ παιχνιδιού που θα μας βοηθούσε ευκολότερα στο σημερινό παιχνίδι».

Για τον Τάισον, την ηλικία και την κατάστασή του: «Θα ήθελα ακόμα και σήμερα να τον έχω στον πάγκο, αν ήταν δυνατόν, ακόμη και για 15' μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό, διαβάζει τις καταστάσεις, έχει το εύκολο γκολ και την εύκολη ασίστ. 
 
Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε τι έχει πετύχει στην καριέρα του, μοιάζει να είναι σε καλή κατάσταση, έκανε προετοιμασία με την προηγούμενη ομάδα του, θα πρέπει να πιέσουμε την κατάσταση, βρισκόμαστε σε μίνι κρίση με τις απουσίες που υπάρχουν, ίσως τον πιέσουμε λίγο περισσότερο απ' όσο θα θέλαμε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Θα πρέπει να βρισκόμαστε στο 100% όλοι και μπορούμε να δημιουργήσουμε, να βγάλουμε ένταση, τα πράγματα γίνονται λίγο ζόρικα όταν δεν συμβαίνει αυτό με κάποιους παίκτες».

Για την έλλειψη καθαρού μυαλού σε σύνδεση και με τα προσεχή παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό από το προηγούμενο, είναι διαφορετικό το παιχνίδι της Τετάρτης, δεν ανησυχώ για το καθαρό μυαλό, από αύριο πρέπει να εστιάσουμε στον Παναθηναϊκό και αυτός είναι ο στόχος μας. 
 
Το πρόβλημα είναι ότι δημιουργούμε πολλές καταστάσεις σε κάθε παιχνίδι, αυτή είναι η κατάσταση και τα παιχνίδια, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε κάτι διαφορετικό, υπάρχουν παίκτες αρκετά νέοι και είναι εύκολο να περάσουν σε μία ανισορροπία όσον αφορά την αυτοπεποίθηση και τις αποφάσεις τους».

Για τα παιχνίδια μεταξύ κυπέλλου και πρωταθλήματος: «Δεν έχουμε δείξει ότι διαλέγουμε παιχνίδια, πηγαίνουμε ξεχωριστά στο καθένα, υπάρχει δρόμος μπροστά, υπάρχουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα, καλύψαμε διαφορά 14 βαθμών που έφτασε στο -7. 
 
Ο Ολυμπιακός έχασε πόντους για Γιάννενα, η ΑΕΚ το ίδιο, ο ΟΦΗ έκανε Χ με τον Παναθηναϊκό παίζοντας για 85' με παίκτη λιγότερο, ο Ιωνικός έκανε χ με τον Παναθηναϊκό. Έρχονται παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες και θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι. Υπάρχει ο Άρης που είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, ο Ατρόμητος που είναι δυνατή και ακόμα υπάρχει αρκετά μεγάλος δρόμος. Είναι πολύ ανοιχτά τα πράγματα, δεν διαλέγουμε τη διοργάνωση».

......................................

Στο 0-0 «κόλλησε» ο ΠΑΟΚ με τον ΌΦΗ, με τον Τιάγκο Ντάντας στις δηλώσεις του να στέκεται στο γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Αρχικά ο Πορτογάλος μέσος ανέφερε ότι: «Νομίζω πως συνολικά κάναμε ένα καλό παιχνίδι απλά δεν βρήκαμε το γκολ. Θα έπρεπε να τελειώσουμε τις ευκαιρίες που είχαμε και να συγκεντρωθούμε στο σημαντικό παιχνίδι της Τετάρτης. Κάναμε αρκετές προσπάθειες και είχαμε ευκαιρίες. Πρέπει να πιστέψουμε ξανά στον εαυτό μας.»

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό που ακολουθούσε σημείωσε ο Ντάντας:
«Για τα ματς με Παναθηναϊκό νομίζω ότι η προετοιμασία πρέπει να είναι πάντα η ίδια, είτε παίζουμε με ΟΦΗ είτε ΠΑΟ. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να επικεντρωθούμε σε αυτό.»

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4