Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιανουαρίου 2023

Σκωτσέζικο ντους και ... τρίποντο! (2022)


Σαν σήμερα στις 15/1/2022, για την 18η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον ΟΦΗ με 3-0 ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζη, αμυντικά χαφ τους Κούρτιτς, Τσιγγάρα, μπροστά τους τους Μιτρίτσα, Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ, σε ένα 4-2-3-1.

Το πρώτο 45λεπτο δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητες καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του παίχτηκε κάτι σαν ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες. Στο 7
ο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντόουγκλας, σε τετ α τετ πλάσαρε άουτ, αλλά αν σκόραρε πιθανότατα το γκολ θα ακυρωνόταν σαν οφ σάιντ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λύρατζης έχασε την μπάλα και ο Τσιλιανίδης από καλή θέση σούταρε άουτ, με την μπάλα να περνάει εκατοστά δίπλα από το δοκάρι μας! Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν σχεδόν τίποτε, με τους τερματοφύλακες να είναι θεατές στην αναμέτρηση, καθώς η μπάλα σπάνια έφτανε στις δύο εστίες.

Στο 50
ό λεπτό, ο Μπαλογιάννης σούταρε, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, η μπάλα βρέθηκε στο πόδι του Τσιλιανίδη που ανενόχλητος σκόραρε. Δε μέτρησε το γκολ, καθώς νωρίτερα υπήρχε πέναλτι σε χέρι του Βούρου, το οποίο υποδείχτηκε με τη βοήθεια του VAR.

Το πέναλτι εκτελέστηκε μετά από 4 λεπτά με τον Κούρτιτς να νικάει τον Βάτερμαν και να ανοίγει το σκορ. Ακολούθησε ένα διάστημα με ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων με τον Φωτιά να μοιράζει κίτρινες κάρτες και στο 77
ο λεπτό ο Κούρτιτς με εκπληκτικό τελείωμα μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ, έγραψε το 2-0.

Κερασάκι στην τούρτα το 3
ο γκολ του ΠΑΟΚ με τον Σφιντέρσκι στο 84', με τον Πολωνό να βλέπει να του ακυρώνεται λίγο νωρίτερα ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ με τη βοήθεια του VAR, καθώς ήταν οριακά οφ σάιντ!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Βιερίνια (74' Σίντκλεϊ), Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (63' Σβαμπ), Μιτρίτσα (63' Ζαμπά), Αουγκούστο (63' Μπίσεσβαρ), Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80' Σφιντέρσκι).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (71' Καμάου), Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν, Τοράλ, Νέιρα (84' Φαν Ντούινεν), Τσιλιανίδης (71' Ντουρμισάι).

...............................

O Σλοβένος χαφ του ΠΑΟΚ υπογράμμισε ότι η ομάδα του δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να κερδίσει δίκαια το παιχνίδι στο φινάλε.


Στην υπομονή που είχε ο ΠΑΟΚ ώστε να βρει τρόπο να διασπάσει τον ΟΦΗ για να πάρει τη νίκη στάθηκε μιλώντας, ο Γιάσμιν Κούρτιτς.

Ακόμη, ο Σλοβένος χαφ του «Δικεφάλου» υπογράμμισε πως οι λοιπές ομάδες πλέον θα έχουν μεγαλύτερο κίνητρο απέναντι στην ομάδα του βλέποντάς την να κερδίζει ενώ τέλος απέφυγε να απαντήσει τώρα σε ερώτηση περί του πανηγυρισμού του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα σας πω στο τέλος της σεζόν».

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ότι σκοράρει πλέον δύο γκολ ανά ματς και πάει για πρώτος σκόρερ: «Ευχαριστώ αλλά δεν σκέφτομαι καθόλου αυτό, δεν με απασχολεί, σκέφτομαι το καλό της ομάδας, σήμερα υποφέραμε, στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέτρα στο γήπεδο αλλά στο τέλος είχαμε υπομονή και βρήκαμε τον τρόπο να πάρουμε τη νίκη».

Για την πίεση του ΟΦΗ ψηλά που τον ανάγκασε να οπισθοχωρήσει και αν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ ομάδες που έχουν αυτό το στυλ παιχνιδιού: «Ξέραμε ότι ο ΟΦΗ θα μας πρεσάρει ψηλά, είχαμε υπομονή, προσπαθήσαμε να βρούμε χώρους, κάποιες φορές κάποιος, εγώ ή ο Τσιγγάρας έπρεπε να πάει πίσω για να δημιουργούμε χώρους ώστε να βρούμε διαδρόμους για να βγούμε στην επίθεση. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να είσαι κινητικός, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις. στο τέλος κερδίσαμε δίκαια και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το σερί επτά νικών του ΠΑΟΚ χωρίς να δεχθεί γκολ: «Οι δυσκολίες θα φέρουν καλές στιγμές, πρέπει να έχουμε υπομονή εντός και εκτός γηπέδου, να δουλεύουμε και να είμαστε έτοιμοι, όταν αρχίζεις να νικάς, οι άλλες ομάδες θα είναι από εδώ και πέρα πιο συγκεντρωμένες έχοντας μεγαλύτερο κίνητρο να παίξουν εναντίον μας».

Για τον τρόπο που επιλέγει να πανηγυρίζει: «Θα σας πω στο τέλος της σεζόν, θα το συζητήσουμε για τον πανηγυρισμό μου στο τέλος».

Για τις σκέψεις του πριν το πέναλτι: «Τα πέναλτι τα παίρνει αυτός που έχει τη γενναιότητα να τα εκτελέσει, είναι και θέμα τύχης, αν είσαι γενναίος ξέρεις ότι και το επόμενο θα το πάρεις για να βάλεις γκολ. Βλέπεις και τον τερματοφύλακα πως θα πάει, σήμερα ήταν πολύ καλός, ίσως ο μόνος που πήγε στη σωστή πλευρά».

.................................... 

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4