Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Δεκεμβρίου 2022

Ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που αντιμετώπισε τον Πελέ!

Με αφορμή τον θάνατο του ανεπανάληπτου Πελέ, οι  Ασπρόμαυρες Ιστορίες θυμούνται τον μοναδικό παίκτη του ΠΑΟΚ που βρέθηκε αντίπαλός του ...
 
Ήταν αναμφίβολα ένας πραγματικός θρύλος του ποδοσφαίρου, για πολλούς ο μεγαλύτερος! Ένας αληθινός Βασιλιάς του αθλήματος, ένα ίνδαλμα εκατομμυρίων ανθρώπων!

Δε χρειαζόταν να είσαι γνώστης του ποδοσφαίρου για να έχεις ακούσει κάτι για τον Έντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο! Αν και αγωνίζονταν στα γήπεδα μισό αιώνα (και βάλε) πριν, στο διάβα των δεκαετιών η εικόνα του παρέμεινε ανεξίτηλη και η προσωπικότητά του δέσποζε στις συνειδήσεις, όχι μόνο των ποδοσφαιρόφιλων!

Ο μοναδικός παίκτης του Δικεφάλου που αντιμετώπισε τον Πελέ, ήταν ο Κούλης Αποστολίδης, ο οποίος πήγε στις ΗΠΑ (Σαν Φρανσίσκο) τον Ιανουάριο του 1966 για σπουδές.

Παράλληλα έπαιξε στο επαγγελματικό πρωταθλημα Νational Professional Soccer League (το τωρινό MLS) στους Vancouver Royals και στους Dallas Tornados.

To 1969, μετά τη λήξη του πρωταθλήματος κλήθηκε η Σάντος να παίξει ένα φιλικό παιχνίδι με την All Star ομάδα του πρωταθλήματος στο Σικάγο. Εκεί συνάντησε ο Αποστολίδης τον Πελέ. Η Σάντος πήρε τη νίκη με 4-3, σε ένα αξέχαστο παιχνίδι για όσους το παρακολούθησαν.

Η παρακάτω photo τραβήχτηκε σε εκείνο το ματς!



Στις 28/4/1974, η Εθνική ομάδα, με τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ στη σύνθεσή της, έδωσε φιλικό παιχνίδι στο αχανές Μαρακανά, αντιμετωπίζοντας την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας (0-0 το τελικό σκορ) χωρίς όμως τον 34χρονο τότε Πελέ, που είχε αποσυρθεί στις 18/7/1971 από την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Για την ιστορία οι συνθέσεις σε εκείνο το παιχνίδι:

Βραζιλία: Λεάο, Ζε Μαρία, Λουίς Περέιρα, Πιάτσα, Νελίνιο, Πάουλο Σέζαρ, Λεβίνια, Σέζαρ, Ριβελίνο, Έντου, Ζαϊρζίνιο.

Ελλάδα: Οικονομόπουλος, Πάλλας, Καμπάς, Συνετόπουλος, Ιωσηφίδης, Ελευθεράκης, Δομάζος, Σαράφης, Τερζανίδης, Αντωνιάδης, Δεληκάρης (65' Μαύρος).

Και κάτι τελευταίο: Ο Πελέ -σαν εν ενεργεία παίκτης- ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1961 με την ομάδα του τη Σάντος και έδωσε φιλικά παιχνίδια με τους τρεις του τότε ΠΟΚ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4