Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Δεκεμβρίου 2022

"Πέταξε" βαθμούς στο Περιστέρι! (2022)


Σαν σήμερα στις 28/12/2022, για την 15η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, εκτός έδρας με τον Ατρόμητο ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκη, Ίνγκασον, Βιεϊρινια, αμυντικά χαφ τους Ντόουγκλας, Σβαμπ, μπροστά τους τους Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Νάρεϊ και στην κορυφή της επίθεσης τον Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό και έβγαλε φάσεις για να σκοράρει περισσότερες από μία φορά!

Στο 16
ο λεπτό, ο Χατζηισαΐας κόντραρε την τελευταία στιγμή το πλασέ του Κωνσταντέλια και εννιά λεπτά αργότερα έγινε το 0-1, με σκόρερ τον Ολιβέιρα, μετά από εκπληκτική μπαλιά του Κωνσταντέλια! Αρχικά ο βοηθός υπέδειξε οφ σάιντ (σίγουρα ήταν δύσκολη η φάση), όμως το VAR έδωσε τη λύση.

Στο 32
ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Νάρεϊ, το σουτ του όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι, άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Κωνσταντέλιας και πάλι βρήκε τον Ράφα Σοάρες, το σουτ όμως του τελευταίου σταμάτησε στο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Οι γηπεδούχοι ξεμύτισαν από το καβούκι τους στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, χωρίς πάντως να απειλήσουν σοβαρά τον Κοτάρσκι!

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε! Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε ΑΝΑΙΤΙΑ, και αφού στο 52
ο λεπτό, ο Ροτάριου από καλή θέση σούταρε άουτ μετά από λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Κουλιεράκη, στο 71ο λεπτό ο Κουέν με κεφαλιά ισοφάρισε. Το γκολ μέτρησε με τη βοήθεια του VAR, αν και αρχικά ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ!

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ αναζήτησε ένα δεύτερο γκολ, χωρίς να τα καταφέρει και κάπως έτσι πετάχτηκαν στα σκουπίδια δύο ακόμη βαθμοί!

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος:
Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Οικονομίδης (65' Κουέν), Φριτζόνσον, Ροτάριου (85' Τζοβάρας), Κιάρντανσον (65' Τζαβίδας), Ρομπάιγ (65' Κλωναρίδης).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Βιεϊρινια (76' Λύρατζης), Ντόουγκλας, Σβαμπ (85' Ντάντας), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (85' Μουργκ), Ολιβέιρα (76΄Μπράντον).

......................................

Απογοητευμένος από το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να «σκοτώσει» το παιχνίδι δίνοντας την ευκαιρία στον Ατρόμητο να παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι φτάνοντας μέχρι την ισοφάριση εμφανίστηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.


Ο Ρουμάνος τεχνικός υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να επικρατήσει με 5-0, εκμεταλλευόμενος τις πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά τον αγώνα:

«Το πιο κομβικό σημείο ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου στην οποία θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει, εάν συνδυαζόμασταν πιο αποτελεσματικά. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητoς ανέβασε τις γραμμές του. Δεν είχαμε την σωστή αξιολόγηση των φάσεων. 

Δεχθήκαμε γκολ από δικό μας λάθος. Φθάναμε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Και από την σέντρα του Ζίβκοβιτς εάν είχαμε την ευκαιρία να στείλουμε την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ θα μετρούσε κανονικά, καθώς θα εξεταζόταν από το VAR. Λυπόμαστε για το γεγονός ότι αφήσαμε κάποιους πόντους πίσω μας, όμως πρέπει να το αποδεχθούμε και να συνεχίσουμε με αυτό το σκεπτικό».

Μπορεί να βγάλει την χρονιά μόνος του ο Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης; Είναι φιλότιμος ο Μπράντον Τόμας, αλλά δεν φτάνει στο επίπεδο του Πορτογάλου…
«Ο Μπράντον είναι ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ξέρουμε ότι είναι λίγο δύσκολο, θα δώσει τα πάντα, θα πιέσει, θα παλέψει, δεν είναι το ίδιο με τον Νέλσον. 

Είναι ένα δίδυμο επιθετικό που έχουμε αυτή την στιγμή. Θα δούμε τι μπορεί να μας προσφέρει η αγορά. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα. Είμαστε αναστατωμένοι, όμως, από το γεγονός ότι χάσαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Ρωτήθηκε για τις επιλογές των παικτών και κυρίως για το εάν παίρνει η ομάδα βοήθειες στην επίθεση από τα άκρα κι ο Λουτσέσκου υποστήριξε: «Δεν καταφέραμε σε αυτό το παιχνίδι να βάλουμε και άλλα γκολ και κατά συνέπεια να κερδίσουμε το παιχνίδι. Χρειαζόταν να κάνουμε μία μεγαλύτερη προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά, ο Νάρεϊ προσπάθησε, έτρεξε. Εάν είχαμε σκοράρει, θα ήταν διαφορετική η κουβέντα που κάνουμε αυτή την στιγμή. Δεν πήραμε κάτι από τα άκρα. Ο Νάρεϊ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του».

Στην ερώτηση τι θα πρέπει να περιμένει ο ΠΑΟΚ από την αγορά απάντησε: «Δεν μπορώ αυτή την στιγμή να προσδιορίσω τι ακριβώς περιμένουμε».

Όσο για τον δεύτερο γύρο που αναμένεται με ενδιαφέρον, είπε: «Η ομάδα φτιάχνεται ξανά. Προχωράμε βήμα προς βήμα για την δημιουργία μίας ομάδας που πρέπει να εξελιχθεί».

Ο Λουτσέσκου κλήθηκε να σχολιάσει και το επόμενο παιχνίδι με τον Άρη: «Θα εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε την συνεισφορά όλων των παικτών. Στο Περιστέρι δεν κλειδώσαμε την νίκη όπως θα έπρεπε να κάνουμε, όμως αυτό πρέπει να το δούμε ενόψει της επόμενης αναμέτρησής μας».

...........................................

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια στάθηκε στην πολύ καλή εικόνα του ΠΑΟΚ, που δεν συνδυάστηκε με νίκη, ενώ κλήθηκε να απαντήσει για το μέλλον και τη πορεία της καριέρας του στο φινάλε της σεζόν, λέγοντας: «Θέλω να είμαι για μια ζωή στον ΠΑΟΚ».


Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι στο Περιστέρι: «Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κυριαρχήσαμε. Είχαμε ευκαιρίες. Δεν τελειώσαμε το παιχνίδι και ένα γκολ μας κόστισε δύο βαθμούς. Δείξαμε πως ήρθαμε να κερδίσουμε, δεν τελειώσαμε τις φάσεις και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Για το τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα: «Δεν αλλάζει κάτι. Συνεχίζουμε με την ίδια σκέψη, κοιτάμε ήδη το επόμενο παιχνίδι που είναι ντέρμπι με τον Άρη και θέλουμε να το κερδίσουμε».

Για το τι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ: «Οι εμφανίσεις μας δείχνουν πως είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ενωμένοι. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Σήμερα παίξαμε καλά, αλλά δεν κερδίσαμε».

Για τη νέα χρονιά και τι προσδοκά:
«Δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν. Σιγά σιγά βελτιώσαμε τα πράγματα, με σκληρή δουλειά. Οι νέοι παίκτες έχουν καταλάβει τι είναι να φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο νέο έτος με νίκες».

Είπε ακόμα: «Η εμφάνιση σήμερα ασχέτως του αποτελέσματος ήταν καλή. Είχαμε 3-4 φάσεις να κλειδώσουμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Σήμερα σε όλο τον αγώνα ήμασταν πολύ καλοί».

Για το τι θα άλλαζε μέσα στο 2022: «Τις δύο ισοπαλίες με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό στο τέλος του αγώνα, όπως έγινε και σήμερα. Δεν μπορώ να αλλάξω όμως κάτι. Οπότε κοιτάμε μπροστά και το επόμενο παιχνίδι είναι ο Άρης και μόνο αυτό μας ενδιαφέρει».

Για το φινάλε της σεζόν και το πως θα τον βρει σε προσωπικό επίπεδο: «Δεν ξέρω που θα με βρει το τέλος της σεζόν. Κοιτάω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως και η ομάδα. Είχα καιρό να παίξω, έγινε αυτό σήμερα. Δεν ξέρω ακόμα πως θα είμαι στο τέλος της σεζόν. Θα δω πως πάω, πως νιώθω με το σώμα μου. Είμαι καλά αυτή τη στιγμή και αυτό έχει σημασία. Θα δούμε... Εγώ θέλω να είμαι στον ΠΑΟΚ, αν είμαι ως ποδοσφαιριστής ή ως μέλος του συλλόγου σε άλλο πόστο, θα το δούμε. Εγώ θέλω να είμαι στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της ζωής μου».

..................................................

Στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ προκειμένου να τελειώσει την υπόθεση νίκη επί του Ατρομήτου στάθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας.


Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου» δήλωσε πως είναι απογοητευμένος από την ισοπαλία ενάντια στους Περιστεριώτες κάνοντας λόγο για αδικία από το τελικό αποτέλεσμα ενώ αναφορικά με το γεγονός πως αγωνίστηκε ως δεκάρι, εν τη απουσία του Ομάρ Ελ Καντουρί υποστήριξε πως το έπραξε με άνεση και ελευθερία, χωρίς να επηρεάζεται από την αλλαγή θέσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νεαρός άσος των Θεσσαλονικέων:

Για το αποτέλεσμα: «Είμαι απογοητευμένος, πάντα θέλω να κερδίζω και να βοηθάω την ομάδα. Φέραμε αυτό το αποτέλεσμα που μας αδικεί λίγο, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερο».

Για την παρουσία του στον άξονα και όχι στα πλάγια εν τη απουσία του Ελ Καντουρί: «Στο ''10'' είσαι πιο ελεύθερος, από μικρός έπαιζα εκεί, ξέρω τη θέση, έχω συνηθίσει στα πλάγια αλλά γνωρίζω τη θέση»

Για το τι κόστισε τη νίκη: «Η αποτελεσματικότητα, δεν βάλαμε δεύτερο γκολ να το τελειώσουμε».

Για το τι εύχεται αναφορικά με το 2023:
«Να μας βρει καλά το νέο έτος με υγεία, να είμαστε διαθέσιμοι και να μπορούμε να παίζουμε».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4