Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Ιανουαρίου 2023

Φτωχό 1-0 αντί για τρίμπαλο (2023)


Σαν σήμερα στις 4/1/2023, ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί στην καινούρια χρονιά, καθώς κέρδισε τον Άρη στην καυτή Τούμπα με 1-0, και επέστρεψε στις νίκες μετά το στραβοπάτημα στο Περιστέρι ...

Μέσα σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, που δημιούργησε ο κόσμος του στην γεμάτη Τούμπα, κυριάρχησε πλήρως του Άρη και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος, με ξεκάθαρη διάθεση να πάρει τον έλεγχο και την κατοχή και το κατάφερε από τα πρώτα λεπτά.

Στο πρώτο 10λεπτο οι δυνατές μονομαχίες δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων, αλλά στη συνέχεια ο Δικέφαλος ανέβασε τέμπο κι έκλεισε τον Άρη στα καρέ του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως πρώτο και κύριο μέλημα να κρατήσουν τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του Κουέστα και σε δεύτερη φάση να βγάλουν κάποια κόντρα.

O ΠΑΟΚ απείλησε με Ίνγκασον και λίγο μετά την τελική του Ισλανδού ο Μπόγκναρ καταλόγισε πέναλτι μετά από συνδρομή του VAR, για χέρι του Ιτούρμπε μέσα στην περιοχή. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά αρχικά ο Κουέστα και στη συνέχεια το δοκάρι σταμάτησαν την εκτέλεση του Αυστριακού, με τον τερματοφύλακα του Άρη να μην πατάει τη γραμμή της εστίας την ώρα που η μπάλα έφυγε από το πόδι του Σβαμπ, χωρίς να δοθεί επανάληψη.

Στο 29′ οι δύο ομάδες έχασαν από μία ευκαιρία με τον Ολιβέιρα αρχικά να μην μπορεί να νικήσει τον Κουέστα, ενώ στη συνέχεια ο Ιτούρμπε αστόχησε.

Στο 32′ ο Κουλιεράκης έπιασε κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Νάρεϊ πήρε τη μπάλα από τον Κωνσταντέλια εκτέλεσε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Νάρεϊ και Ολιβέιρα απείλησαν εκ νέου για να έρθει η φάση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που έβαλε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού. Μετά από κόρνερ ο Κουλιεράκης πήρε τη πρώτη κεφαλιά και ο Ίνγκασον με ανάποδο ψαλίδι έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ στο πρώτο μέρος.


Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, οι δύο ομάδες δεν έδωσαν δικαιώματα για πολλές προσπάθειες μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή με Ιτούρμπε και Α.Ζίβκοβιτς που δεν βρήκαν στόχο.

Στο 70′ ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο που έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ αλλά είδε τον Κουέστα να σταματά την προσπάθειά του. 

To υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν κατά κύριο λόγο παιχνίδια διαχείρισης, με τον Άρη να μην καταφέρνει σε κανένα σημείο να απειλήσει την ασπρόμαυρη άμυνα και την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να κρατά το 1-0 μέχρι το φινάλε και να επιστρέφει στα τρίποντα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Νάρεϊ (76' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (82' Φιλίπε Σοάρες), Α.Ζίβκοβιτς (87' Μουργκ), Ολιβέιρα (77' Τόμας).
Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (79' Καμάτσο), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (63' Γκαρθία), Μαντσίνι, Γκρέι

......................................

Στα δύο πρόσωπα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ σε κάθε ημίχρονο στη νικηφόρα αναμέτρηση κόντρα στον Άρη, αλλά και στη διαχείριση των ποδοσφαιριστών του ενόψει της απαιτητικής συνέχειας στάθηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά την επικράτηση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι:

Για το αν... αφαιρεί από τη χαρά, το άγχος που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο τέλος ενώ θα μπορούσε να «σκοτώσει» το παιχνίδι από το ημίχρονο: «Νομίζω πως να πούμε κάτι τέτοιο είναι υπερβολικό. Είναι φυσιολογικό όταν αντιμετωπίζεις μια ποιοτική ομάδα να υπάρχει αυτή η δυσκολία. Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε φανταστικό πρέσινγκ, ήμασταν πολύ καλοί στην ανάκτηση της μπάλας.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, είχαμε πει να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως στο πρώτο. Καμιά φορά όταν αντιμετωπίζεις έναν τέτοιον αντίπαλο, αγχώνεσαι μήπως πληρώσεις κάποιο λάθος, ειδικά σε ανοιχτό γήπεδο. Από τακτικής άποψης καλύψαμε τους χώρους όπως έπρεπε και δεν δώσαμε τον Άρη την πιθανότητα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, ήμασταν άρτιοι. Τα συναισθήματα αυτά παρουσιάστηκαν όσο τελείωνε το παιχνίδι γιατί θέλαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Ενώ συνέχισε: «Είχαμε δύο διαφορετικά, αλλά τέλεια ημίχρονα. Στο δεύτερο θα μπορούσαμε να σκοράραμε επίσης σε κάποια επιθετική μετάβαση, θα πιάναμε ανοργάνωτη την άμυνα του Άρη. Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε μια ομάδα και να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Το σχόλιο του για τις μεταγραφές: «Όπως έχω ξαναπεί θα δούμε τι θα μας προσφέρει η αγορά, έχουμε ένα πλάνο αλλά θα δούμε κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί. Είμαι ευχαριστημένος από την στάση και την ένταση που έχει η ομάδα τη δεδομένη στιγμή, οπότε νομίζω πως σε αυτό πρέπει να σταθώ ως προπονητής».

Για το αν ο Νάρεϊ και ο Ζίβκοβιτς δυσκολεύονται να αγωνιστούν στα αριστερά: «Υπάρχει ο κάθε αντίπαλος που έχει συγκεκριμένα στοιχεία. Και οι δύο είχαν τη δική τους συνεισφορά στο σημερινό παιχνίδι, ασκούσαν πίεση στον αντίπαλο. Στο πνευματικό κομμάτι δυσκολεύουν επίσης τον αντίπαλο και μπορούμε να τον οδηγήσουμε σε λάθη και σε στατικές φάσεις. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία που έχουν στην ομάδα».

Για την παρουσία του Ντάντας στον πρώτο γύρο εν συγκρίσει με τον δεύτερο: «Το Σάββατο είναι ένα άλλο παιχνίδι, θα χρειαστούμε όλους τους ποδοσφαιριστές. Μπορώ να σας εξηγήσω σύντομα τι συνέβη με τον Ντάντας. Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ αποφασίσαμε να περάσουμε σε κάποιες αλλαγές. Υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής με θέληση και αποφασιστικότητα, ο Φελίπε Σοάρες και ο Σβαμπ. Μετά ήταν η διακοπή των Εθνικών, που ο Ντάντας ήρθε αργότερα στην προετοιμασία. Από εκεί και πέρα ξεκίνησαν τα παιχνίδια με αυτούς που είχαν πολύ καλή παρουσία. Ξεκινάει ένα δύσκολο πρόγραμμα για εμάς, ο Ντάντας θα χρησιμοποιηθεί στα επόμενα παιχνίδια. Θα χρειαστούμε όλους τους ποδοσφαιριστές».

Σχετικά με το αν ο ίδιος πλέον δεν επιλέγει να λέει... δυνατά τους στόχους της ομάδας: «Δεν ξέρουμε τι γίνεται στη βαθμολογία και τι κάνουν οι αντίπαλοι μας, στόχος μας να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Στη ζωή θα πρέπει να ξέρεις να προσαρμόζεσαι, δεν μπορείς να ακολουθείς πάντα την ίδια στρατηγική. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε σε μια διαδικασία, χτισίματος μιας νέας ομάδας. Έχουμε ποδοσφαιριστές νέους, που δεν έχουν ακόμα πολλές παραστάσεις. Στόχος μου είναι μια ομάδα δυνατή».

Για την στρατηγική του και το παρατσούκλι General: «Οι στρατηγοί είναι στον στρατό, εγώ είμαι στο ποδόσφαιρο».

Αναφορικά για το γεγονός ότι έχει αρκετές επιλογές στην άμυνα και τον Γιάννη Μιχαηλίδη: «Μέχρι τα μέσα του μήνα δεν έχω κανένα πονοκέφαλο. Έως τότε ο Μιχαηλίδης γνωρίζεται πως πρέπει να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ Β', να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του και να πάρει παιχνίδια. Μετά τα μέσα του μήνα θα συζητήσουμε. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια που ο καθένας θα πρέπει να παρουσιαστεί για να παίξει. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός πως όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν σωστή νοοτροπία δουλειάς. Όλοι πιέζουν τον εαυτό τους και δίνουν τα πάντα στην προπόνηση».

......................................

Για το πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα του από την έναρξη της αναμέτρησης μίλησε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, τονίζοντας πως το τρίποντο κόντρα στον Άρη δίνει αυτοπεποίθηση στους «ασπρόμαυρους».


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Πήραμε τη νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενη, ήταν ξεχωριστό παιχνίδι για εμάς που μας δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό να έχουμε από όλους στους παίκτες βοήθεια και σε επίθεση και σε άμυνα. Νομίζω μπήκαμε και δείξαμε από το πρώτο λεπτό ότι θέλαμε να κερδίσουμε, κάναμε τα πάντα για τη νίκη. Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση».

......................................

Στην εμφάνιση που έκανε ο ΠΑΟΚ κατά το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι ενάντια στον Άρη απέδωσε την επικράτηση ο Σβέριρ Ίνγκασον.


Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Ισλανδός στόπερ του «Δικεφάλου» υπογράμμισε πως η ομάδα του έβγαλε «μεγάλα αποθέματα ενέργειας» στα πρώτα 45' συμπληρώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει το νεανικό γκρουπ να μάθει την καλύτερη διαχείριση των αγώνων.

Επίσης, αναφορικά με τις φήμες γύρω από το όνομά του, ο 29χρονος αμυντικός ξεκαθάρισε πως είναι αφοσιωμένος στην ομάδα του αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν θα τον συγκινούσε ακόμη και το ενδεχόμενο πρότασης από κλαμπ όπως «η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Αναλυτικά, στο αρχικό του σχόλιο ο Ίνγκασον ανέφερε: «Έπρεπε να κερδίσουμε στο πρώτο ημίχρονο, κυριαρχήσαμε, το σκορ θα μπορούσε να ήταν, 2,3, ίσως και 4-0, κλέψαμε μπάλες στο αντίπαλο μισό, είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πιο ώριμοι σκοτώνοντας τα παιχνίδια».

Έπειτα, για τα στοιχεία που έφεραν την «ασπρόμαυρη» επικράτηση στο ντέρμπι υπογράμμισε: «Νομίζω το κλειδί είναι η εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, κυριαρχήσαμε έχοντας μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Στο δεύτερο αρχίσαμε πολύ νωρίς να υπερασπιζόμαστε το σκορ δίνοντας χώρο νωρίς. Ξέρουμε ότι ο Άρης είναι ποιοτικός και μπορούσε να μας κάνει τη ζημιά, είναι φυσιολογικό γιατί είμαστε νεαρή ομάδα, είναι θέμα εμπειρίας γιατί πρέπει να κάνουμε διαφορετική διαχείριση στα παιχνίδια».

Για το γκολ του: «Θέλω να αφιερώσω τη νίκη και το γκολ στους οπαδούς, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι αυτό για την πόλη, θέλαμε να τους δώσουμε αυτή τη χαρά, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι τώρα το παιχνίδι με τη Λαμία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θέλουμε αποτελέσματα για να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση πριν τα play-off».

Για τις ρωσικές φήμες γύρω από τ' όνομά του: «Είναι συνηθισμένο το γεγονός να υπάρχουν τέτοιες φήμες, δεν με αφορά αυτό, ακόμη και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μου κάνει πρόταση, εγώ έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ».

..............................................

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη με 1-0 με τον Σάστρε να σημειώνει στις δηλώσεις του ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ήταν αποφασισμένοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι για να πάρουν τη νίκη.


Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι. Δουλέψαμε πολύ. Ήμασταν αποφασισμένοι ξέραμε ότι πρέπει να κάνουμε και το θέλαμε πολύ. Είναι 3 βαθμοί. Πρέπει να συνεχίσουμε, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί ακολουθεί αμέσως κι άλλο παιχνίδι και πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά.

Σε τέτοια παιχνίδια που είναι έντονα και απαιτούν δύναμη και πάθος, πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος. Βγάλαμε ο,τι δουλέψαμε στο γήπεδο και γι αυτό κερδίσαμε το παιχνίδι».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4