Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Δεκεμβρίου 2022

Φιλική ήττα από τον Απόλλωνα Πόντου (1960)


Σαν σήμερα στις 7/12/1960, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα, τον Απόλλων Πόντου...

Ο αγώνας ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα πήγαιναν υπέρ της στέγης απόρων φοιτητών της "Εύξεινου Λέσχης" Θεσσαλονίκης.

Και οι δύο ομάδες έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε αναπληρωματικούς παίκτες, ενώ και κάποιοι βασικοί δοκιμάστηκαν σε άλλες θέσεις, από αυτές που αγωνίζονταν συνήθως, με παράδειγμα τον Γιακουμή που έπαιξε σαν επιθετικός.

Το σκορ άνοιξε στο 19' για τον ΠΑΟΚ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Γιαννέλος, ένα πέναλτι που υποδείχτηκε από τον διαιτητή Μαυρόπουλο (παίκτης του Απόλλωνα Πόντου), όταν ο Χρυσανίδης σταμάτησε με το χέρι την μπάλα, που κατευθυνόταν στα δίχτυα της ομάδας του!

Στο 30' ο Απόλλων ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαλαπασίδη, με τον ίδιο να δίνει στο 32' προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο! Μεγάλη η ευθύνη και στα δύο τέρματα του τερματοφύλακά μας (Ιατρού)

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με βολέ του Βασιλειάδη, μετά από μπαλιά του Σαλούστο (47').

Στο 50' και 79' ο Ζαζόπουλος με σουτ διαμόρφωσε το 2-4, με τον ΠΑΟΚ πάντως να είναι καλύτερος του Απόλλωνα στην επανάληψη και να χάνει σπάνιες ευκαιρίες με τους Βασιλειάδη και Γιακουμή.

Να σημειωθεί πως επόπτες στο παιχνίδι ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, Σιδηρόπουλος και Γκολέμας!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Ιατρού, Χασιώτης, Κεμανίδης (Κουραΐτης), Τασσόπουλος, Γιακουμής (Καμαλακίδης), Γιαννέλος, Κατηλαρίδης, Μουρατίδης (Γιακουμής), Γκάγκας, Σαλούστο, Βασιλειάδης.

Απόλλων Πόντου: Βραχνός, Παπαδόπουλος, Χρυσανίδης, Σαλαπασίδης, Σακελλαρίδης Ι, Αβραμίδης, Κωνσταντινίδης, Σακελλαρίδης ΙΙ, Καραγεωργίου, Ζαζόπουλος, Καζαντζίδης.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961. Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Γιαννέλος, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Χασιώτης. Καθιστοί: Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4