Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Δεκεμβρίου 2022

Με ψυχή πήρε τη νίκη παίζοντας με "10" (2020)


Σαν σήμερα στις 6/12/2020, για την 11η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0, παίζοντας με "10" από το 37' ...

O Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Σοάρες, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλη, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλη, Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ ως το 35' είχε την κατοχή της μπάλας, έχτιζε επιθέσεις χωρίς αυτές να μεταφράζονται σε επικίνδυνες τελικές, απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 21ο λεπτό ο Σοάρες τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ουαγκέ. Η φάση που στιγμάτισε το πρώτο ημίχρονο, καταγράφηκε στο 35ο λεπτό, όταν ο Ελ Καντουρί εκνευρισμένος αντέδρασε σε τράβηγμα του Σουάρες.

Ο Φωτιάς αρχικά έδειξε κίτρινη και στη συνέχεια με τη βοήθεια του VAR την έκανε κόκκινη. Λάθος η αντίδρασή του Μαροκινού, κρέμασε για 2η φορά σε τρεις μέρες την ομάδα, αλλά πριν την κουτουλιά υπάρχει μπάτσα του παίκτη του Αστέρα. Μπορούσε να δείξει κόκκινη και στους δύο.

Μένοντας με "10" ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και άρχισε να παράγει φάσεις! Στο 57ο λεπτό, η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά τη σέντρα σουτ του Ζίβκοβιτς και στο 64ο λεπτό ο Τζόλης με ασύλληπτο σουτ, άνοιξε το σκορ!

Στο 70ό λεπτό κέρδισε πέναλτι ο Τζόλης και ο Ζίβκοβιτς έγραψε το 2-0! Ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία νίκη, έφτασε στους 24 βαθμούς και βρέθηκε μόνος 2ος, έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό.


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (21' Ουαγκέ), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς (87' Μουργκ), Τζόλης (87' Κρέσπο), Σφιντέρσκι (67' Τσιγγάρας).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρες (61' Πασαλίδης), Καστάνιο, Άλβαρες (61' Τασουλής), Βαλιέντε (61' Ιγκλέσιας), Φερνάντες (78' Τζίμας), Τιλίκα, Ριέρα, Σίτο (78' Γκόμες) Κρέσπι

....................................

Ο Δημήτρης Γιαννούλης μίλησε για τη νίκη κόντρα στον Αστέρα και το επερχόμενο ματς με τον Άρη...


Αναλυτικά τόνισε:

Για την εξέλιξη της αναμέτρησης με τον Αστέρα: «Σίγουρα δυσκόλεψε το παιχνίδι όταν μείναμε με δέκα παίκτες. Από εκεί και πέρα όμως δείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα, διαχειριστήκαμε αυτή την απώλεια και καταφέραμε να πετύχουμε δύο γκολ».

Για την ποιότητα που έβγαλε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο:
«Νομίζω ότι όταν μείναμε με δέκα παίκτες ο Αστέρας αναγκαστικά ανέβηκε ψηλά για να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι και έτσι βρήκαμε χώρους. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και με τον προπονητή, σχεδιάσαμε το πλάνο μας. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο πολύ καλύτεροι και αποφασισμένοι να κερδίσουμε».

Για το ντέρμπι με τον Άρη:
«Πρώτα υπάρχει το παιχνίδι με την Γρανάδα φυσικά. Στο παιχνίδι με τον Άρη θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, είναι ένα ακόμη παιχνίδι και άλλοι τρεις βαθμοί».

Για την διαχείριση μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό: «Σίγουρα όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μια κατάσταση σαν και αυτή πρέπει να μαζέψεις τα κομμάτια σου και νομίζω ότι το καταφέρνουμε σε μεγάλο βαθμό, αρκεί να εμφανιζόμαστε σε κάθε αγώνα με το ίδιο πάθος όπως σήμερα».

....................................

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης σχολίασε την επικράτηση απέναντι στο Αστέρα Τρίπολης και το ματς που ακολουθούσε την Πέμπτη με την Γρανάδα...


Αναλυτικά τόνισε:

«Περάσαμε δύσκολα στο Europa League. Μπήκαμε πολύ δυνατά σήμερα, ήμασταν κυρίαρχοι και αξίζαμε τους τρεις βαθμούς. Κάθε τι που συμβαίνει στο παιχνίδι μας έδωσε κίνητρο. Θέλαμε να κερδίσουμε για τους Ροντρίγκο και Ελ Καντουρί, αλλά και για όλον τον ΠΑΟΚ».

Για το αν αφήνει πιο... γλυκιά γεύση αυτή η νίκη με τον τρόπο που ήρθε: «Θα μας δώσει ώθηση για τα επόμενα ματς αυτή η νίκη και ο τρόπος που ήρθε, αφού μείναμε με 10 παίκτες νωρίς και παρόλα αυτά πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Για την δράση στήριξης του ΠΣΑΠ στους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται στην Super League και τα πρωταθλήματα τους έχουν διακοπεί: «Είναι χαρά μας να βοηθάμε τα παιδιά όσο γίνεται περισσότερο. Μακάρι να τρέξαμε και οι 22 ποδοσφαιριστές πολύ και να βοηθήσαμε όσο περισσότερο γίνεται τα παιδιά».

Για το ματς της Πέμπτης με την Γρανάδα, το τελευταίο του ΠΑΟΚ φέτος στην Ευρώπη: «Μπορεί να έχουμε αποκλειστεί από την συνέχεια όμως έχουμε κίνητρο να νικήσουμε μία ομάδα όπως την Γρανάδα, γιατί ΠΑΟΚ είσαι και πρέπει να κερδίζεις παντού».

....................................

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης σχολίασε τη νίκη επί του Αστέρα καθώς και τη προσωπική του απόδοση..


Αναλυτικά τόνισε:

Για την εξέλιξη της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης: «Θέλω να μιλήσω αρχικά για τον Ροντρίγκο, που ευχόμαστε να μην έχει τίποτα και να επιστρέψει γρήγορα μαζί μας. Όσον αφορά τώρα το παιχνίδι, ήταν ένα περίεργο ματς. Σηματοδοτήθηκε από την αποβολή του Ομάρ, είχαμε χαρακτήρα όλα τα παιδιά και η επιμονή και η επιμονή που δείξαμε μας οδήγησαν στο να πάρουμε το τρίποντο σήμερα».

Για το τι τους ζήτησε ο Πάμπλο Γκαρσία: «Όταν παίξαμε με δέκα παίκτες είχαμε ένα πλεονέκτημα, γιατί ο αντίπαλος θα ανέβαινε πιο ψηλά. Αυτό που μας είπε ο κόουτς είναι να έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και το πλάνο. Αν σε ένα σύνολο πιστεύει ο ένας στις δυνατότητες του άλλου και όλοι μαζί στο πλάνο του προπονητή, όλα πάνε κατ' ευχήν. Ευτυχώς έχει έρθει ένας προπονητής που θέλει να μας κάνει ένα και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Για τον Ελ Καντουρί: «Είναι γλυκόπικρη η γεύση γιατί ο Ομάρ είναι καταλυτικός για εμάς, η απουσία του φάνηκε στο διάστημα που δεν ήταν μαζί μας και θα φανεί και στο επόμενο παιχνίδι. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και η ποιότητα της ομάδας θα φανεί και στα επόμενα παιχνίδια».

Για την εμφάνισή του: «Θέλω να δουλεύω καθημερινά και να δείχνω ποιος είμαι. Στόχος είναι να βοηθάει ο ένας τον άλλο και να προχωρήσουμε στον βασικό μας στόχο, που όλοι ξέρουμε ποιος είναι. Θέλει πολύ δουλειά έχουμε να ανέβουμε ένα βουνό».

Για την αναμέτρηση με την Γρανάδα: «Το ματς με την Γρανάδα είναι τελικός για εμάς, είτε έχουμε βαθμολογικό κίνητρο, είτε όχι μπαίνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να τιμάμε το σήμα που φοράμε στη φανέλα. Θα το δούμε σαν τελικό και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».

....................................

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την εικόνα της ομάδας στο ματς με την Τρίπολη και για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση κόντρα στην Γρανάδα..,


Αναλυτικά ο Πάμπλο Γκαρσία ανέφερε:

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Χάσαμε στην Κύπρο αλλά κάναμε πολλά καλά πράγματα θέλει υπομονή και στήριξη. Αλλάξαμε πολλά πράγματα όλα τα παιδιά θέλουν χρόνο. Είναι δύσκολα γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα και θέλουμε το αποτέλεσμα κάθε Κυριακή. Πρέπει να βελτιωνόμαστε και σιγά-σιγά θα κάνουμε καλή ομάδα.

Να έχετε εμπιστοσύνη, πάντα είναι στραβά τα πράγματα στον ΠΑΟΚ το έζησα σαν παίκτης το ζω και τώρα σαν προπονητή. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για εμάς αλλά θα κάνουμε καλή ομάδα και όλα θα πάνε καλά».


Για το δεύτερο ημίχρονο: «Η ομάδα πάνα είχαμε πίστη ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Μιλήσαμε μέσα στα αποδυτήρια ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα με δέκα παίκτες αλλά τα παιδιά έβαλαν και την καρδιά τους. Έχουμε παίκτες σαν τον Τζόλη τον Σφιντέρσκι που έχουν την ποιότητα και θα είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε την οποία ευτυχώς βρήκαμε και βάλαμε γκολ».

Για το αν ήταν πιο δύσκολο με την άδεια Τούμπα: «Πολλά παιδιά ακόμα δεν είδαν την Τούμπα γεμάτη είναι όλα θέμα ψυχολογίας. Προσπαθούμε να το μεταφέρουμε στους παίκτες . Να ξέρουν που είναι, τι ομάδα είμαστε τα παιδιά είναι έξυπνα και καταλαβαίνουν».

Για το ματς με τη Γρανάδα: «Βήμα βήμα κάθε ματς ξέρουμε ότι δεν έχουμε ελπίδες στην Ευρώπη αλλά πρέπει να παίξουμε. Θα παίξουμε με μια ισπανική ομάδα και πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα. Πρέπει να πάρουν ευκαιρίες τα παιδιά».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4