Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Σεπτεμβρίου 2022

Κέρδισε Πανιώνιο και σφυρίχτρα (2018)


Σαν σήμερα στις 2/9/2018, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Ελ Καντουρί, την 2η αγωνιστική της Super League,  της περιόδου 2018-2019...

O Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Μάτος – Χατσερίδη – Κρέσπο – Βιεϊρίνια στην άμυνα, Μαουρίσιο – Σάκχοφ αμυντικά χαφ, Ελ Καντουρί – Πέλκα – Ουάρντα μεσοεπιθετικά και Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίιθεσης.

Ο Δικέφαλος έχοντας τη συμπαράσταση περισσότερων από 1.000 οπαδών του, δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, οι παίκτες μας έκαναν πολλά λάθη τα οποία ευτυχώς δεν εκμεταλλεύτηκαν οι δραστήριοι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν μια δυο μικροευκαιρίες στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει θέματα στο τρανζίσιον και να προβληματίζει σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης.


Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο μετά τα μισά του πρώτου 45λεπτου, πίεσε τους γηπεδούχους, είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να φτάσει σε κλασική ευκαιρία, ενώ ο επικίνδυνος στην κόντρα Πανιώνιος στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, απείλησε με τους Ντουρμισάι και Σπιριντόνοβιτς, τα σουτ των οποίων τα σταμάτησε ο Πασχαλάκης!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, χωρίς να φτάσει πάντως σε ζηλευτά επίπεδα, οι γηπεδούχοι ταμπουρώθηκαν στο 1/3 του γηπέδου και στο 68' ο Ελ Καντουρί με συρτό σουτ σημείωσε το γκολ που τελικά έδωσε στον Δικέφαλο το τρίποντο...

Η φάση του αγώνα όμως έγινε στο 88', όταν ακυρώθηκε κανονικότατο ΓΚΟΛ του Ακπόμ με υπόδειξη του  απαράδεκτου βοηθού!

 

Αρχικά το σουτ του Κάνιας αποκρούστηκε από τον Μανοΐλοβιτς και στην επαναφορά ο Ακπόμ σκόραρε!

Κανείς μας δεν πιστεύει ότι ήταν ανθρώπινο λάθος, γιατί ο ίδιος άνθρωπος, όπως μπορείτε να δείτε στο πρώτο video, στο 50ό λεπτό, καταλόγισε ανύπαρκτο οφ σάιντ στον Πρίγιοβιτς!

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος
: Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκεζ, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Κεϊτά, Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (85' Σιντί Αλί), Καμαρά (65' Μανθάτης), Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίδης, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (80' Λημνιός), Πέλκας (67' Ακπόμ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (85' Κάνιας).

.........................................

O Τσούμπα Άκπομ μίλησε για το διπλό του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη...


Αναλυτικά τόνισε:

"Το ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς, ωστόσο καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, αλλά έπρεπε να προσέξουμε στις αντεπιθέσεις του Πανιωνίου".

Για τις οδηγίες που πήρε από τον Λουτσέσκου: 
"Ο προπονητής αναλύει το παιχνίδι και ξέρει τα δεδομένα. Με έβαλε γιατί είδε ότι υπήρχε χώρος πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Είμαι 9άρι, αλλά παίζω όπου μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και αυτό θα κάνω. Μου είπε να βρω τα κενά στην άμυνα του Πανιωνίου και να καταφέρω να τα αξιοποιήσω".

Για το πόσο επηρεασμένη φάνηκε η ομάδα από τον αποκλεισμό από τη Μπενφίκα
"Το πρώτο πράγμα που μας είπε ο Λουτσέσκου ήταν πώς το αποτέλεσμα κόντρα στη Μπενφίκα έπρεπε να μας δώσει κίνητρο. Δείξαμε χαρακτήρα και πώς είμαστε μία δυνατή ομάδα".

Για τη φάση που ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ: 
"Είδα κάποιες φωτογραφίες, δυστυχώς δεν μέτρησε. Κάθε γκολ και κάθε παιχνίδι για την ομάδα είναι σημαντικά. Θα μπορούσε ένα τέτοιο γκολ να κρίνει το πρωτάθλημα, είναι λάθη που συμβαίνουν, θα ήθελα όμως να πετύχω το πρώτο μου γκολ για τον ΠΑΟΚ".

.........................................

Ευχαριστημένος από τη νίκη και την αντίδραση του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να ανταποκριθεί στις διπλές  υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Για τη νίκη επί του Πανιωνίου: "Ήταν μια δύσκολη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, πολύ καλά στημένη. Κάναμε το καθήκον μας και συνεχίζουμε".

Για το πώς κατάφεραν να ξεπεράσουν την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από τη Μπενφίκα:
 
"Δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να το αφήνεις πίσω, να το ξεπερνάς πολύ γρήγορα γιατί τα παιχνίδια τρέχουν, ο στόχος είναι μεγάλος και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτόν".

Για το αν μπορεί να αντέξει ο ΠΑΟΚ τις διπλές υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη: 
"Δείχνει ότι το αντέχει. Πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση, όλα τα παιδιά μαζί και νομίζω ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε".

.........................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου στάθηκε στο κακώς ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ και στη σημασία της νίκης...


Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

Για το παιχνίδι: "Πρώτα από όλα, θέλω να πω ότι είναι μία από τις νίκες που αγαπάω περισσότερο. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μία ομάδα καλά προετοιμασμένη, οργανωμένη, επικίνδυνη και με σωστή επιθετικότητα, όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι. Καταφέραμε να σκοράρουμε το γκολ. Ακόμη αν ήταν μία μεγάλη μάχη και ήταν μεγάλο το κίνητρο, παίζοντας απέναντι μας. Στο δεύτερο μέρος, ακόμη κι αν δεν απειλήσαμε πολύ, είχαμε τον έλεγχο. Ήρθε και το γκολ και είναι μία σημαντική νίκη".

Για το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ: "Αντέδρασα έτσι έντονα για τη φάση του γκολ. Δεν ήταν λίγα εκατοστά το λάθος, ήταν τουλάχιστον πέντε μέτρα. Αυτό και μόνο δείχνει ότι κάποιος ήρθε εδώ με έναν συγκεκριμένο σκοπό. Σίγουρα δεν μιλάμε για ανθρώπινο λάθος".

Για τον Καρέλη: "Χαίρομαι πολύ για αυτή την κίνηση. Ο Καρέλης δεν είναι το απόλυτο σέντερ φορ, μπορεί να παίξει και σε άλλες θέσεις. Τον είχα δει και στον Παναθηναϊκό και είμαι πραγματικά χαρούμενος".

Για το αν θα αποκτηθεί ελεύθερος παίκτης από το ΠΑΟΚ: "Να αποκτήσουμε ποιον; Αφού όλοι αυτοί οι παίκτες δεν είναι έτοιμοι να προσφέρουν άμεσα. Για να είναι έτοιμοι πότε; Οκτώβριο-Νοέμβριο;".

Για τις αντιδράσεις των φίλων του Πανιωνίου: "Δεν έκανα κάποια χειρονομία, απλά πανηγύρισα αυτή τη νίκη της ομάδας. Ζητώ συγνώμη αν κατάλαβαν κάτι διαφορετικό".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4