Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Σεπτεμβρίου 2022

Δεύτερη ήττα σε φιλικό από την Τέπλιτσερ (1928)

Σαν σήμερα στις 8/9/1928, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Άρη, σε δεύτερο φιλικό παιχνίδι, την πολύ δυνατή ομάδα της Τέπλιτσερ, που ήταν πρωταθλήτρια των γερμανικών επαγγελματικών ομάδων της Τσεχοσλοβακίας...

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη "ασπρόμαυρη ιστορία", στις 31/8/1928, ήρθε στη Θεσσαλονίκη για μια σειρά φιλικών αγώνων, η πρωταθλήτρια των γερμανικών επαγγελματικών ομάδων της Τσεχοσλοβακίας, Τέπλιτσερ.
Η ομάδα της Τέπλιτσερ σε φωτογραφία της εφημερίδας "Μακεδονία".
Την 15μελή αποστολή αποτελούσαν οι: Ρίτορ, Παΐβλο, Τεΐκλορ, Κάρταϊλ, Τένιλοφ, Μίλερκ, Ταούτλ, Σίντελαρ, Χάχπελ, Σίρνα, Χμποϊετοχ, Χύφερ, Κρατοχθίλ, Μπράβετς και ο πρόεδρός της, Λέμπελ...

Σαν σήμερα λοιπόν στις 8/9/1928, έγινε το δεύτερο ματς που παίξαμε με την γερμανική ομάδα της Πράγας. Με τον ΠΑΟΚ να μετράει μόλις δύο χρόνια ζωής, τα συγκεκριμένα παιχνίδια ήταν σίγουρα ένα ξεχωριστό γεγονός στην 90χρονη ιστορία του!

Το παιχνίδι αυτή τη φορά έγινε στο γήπεδο του Άρη, μπροστά σε 5.000 περίπου θεατές και ο ΠΑΟΚ μετά την συντριβή του προηγούμενου παιχνιδιού μπήκε αυτή τη φορά συντηρητικά στο παιχνίδι, για να μην πάθει ότι έπαθε στις 4/9/1928 όπου γνώρισε βαριά ήττα με 4-11.

Σε εκείνο το παιχνιδι τα είχε δώσει όλα στο πρώτο ημίχρονο πιάνοντας εξαιρετική απόδοση όπου και προηγήθηκε με 4-1 κάποια στιγμή και έκλεισε το ημίχρονο με 4-3, αλλά ξέμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο, όπου και δέχθηκε 8 γκολ, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό για την εποχή αντίπαλο που έκανε κανονική προετοιμασία.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνοντας συντηρητικά δεν ξεδίπλωσε τις επιθετικές αρετές του όπως αναμενόταν αλλά δυσκόλεψε πολύ το έργο της Τέπλιτσερ αμυντικά. 

Οι τσεχοσλοβάκοι άνοιξαν το σκορ στο 7' με δυνατό σουτ από τα 20 μέτρα και είχαν την πρωτοβουλία του αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται σθεναρά και να αποκρούει κάθε επίθεση.

Στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και χτύπησε το παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. 

Από εκεί και μετά οι παίκτες της Τέπλιτσερ πήραν ξανά την πρωτοβουλία για το υπόλοιπο του παιχνιδιού όπου και σκόραραν ακόμα 2 τέρματα (στο 74'  και το 81') για το τελικό 3-0.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Χρηστίδης (Σαρρής), Βλάχου, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης (Αρμάσης), Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος.
Αναμνηστική φωτογραφία των  ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και της Τσέχικης Τσέπλιστερ, πριν από τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, στη Θεσσαλονίκη, στις 04.09.1928 (Βαριά ήττα με 11-4). 
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, από αριστερά, επάνω, Μ. Βεντουρέλης, Κ. Χρηστίδης, Ρ. Βλάχου, Κ. Πάγκαλος, Α. Τσολακίδης, Κ. Ανδρεάδης και κάτω, Χρ. Παντερμαλής, Φ. Λιανόπουλος και Γ. Γεωργιάδης. Τελευταίος, με το σημαιάκι, ο αθλητής του Ηρακλή, Ναμίας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4