Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Αυγούστου 2022

Άλμα πρόκρισης επί της Ντιναμό Τιφλίδας (2016)


Σαν σήμερα στις 18/8/2016, ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας την Ντιναμό Τιφλίδας (FC Dinamo Tbilisi) με 0-3 στον πρώτο αγώνα των Play-offs του Europa League, της περιόδου 2016-2017...

Ο ΠΑΟΚ, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση στο «Μπόρις Παϊχάτζε» πήρε ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά ήταν άλμα πρόκρισης στου ομίλους του Europa League!

Μπροστά σε 10.000 περίπου θεατές, ανάμεσά τους και περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ, ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Λέοβατς – Τζαβέλλα – Κρέσπο – Μάτος, στα χαφ Τσίμιροτ – Σάκχοφ – Χαρίση και στην επίθεση Ροντρίγκες – Αθανασιάδη – Κάμπος

Ο Δικέφαλος είχε ένα μετριότατο πρώτο 45λεπτο, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να βγει στον χώρο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε 1-2 καλές στιγμές με τον δραστήριο Ζιγκουάρι και τον επικίνδυνο Παπουνασβίλι.

Η ομάδα μας ουσιαστικά στην πρώτη φάση που βρέθηκε στην περιοχή της Ντιναμό ευτύχησε να βρει δίχτυα! Ήταν το 20
ό λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκες, ο Λέο Μάτος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των Γεωργιανών και με κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ ανέβηκε κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά η εικόνα του μόνο ικανοποιητική δεν ήταν. Οι Γεωργιανοί είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά σπάνια έμπαιναν στην περιοχή μας, την ώρα που τα κενά στη μεσαία μας γραμμή ήταν εμφανέστατα!

Ουσιαστικά από τον ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου δεν ξεχώρισε κάποιος, όμως η ομάδα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1 ...
 
Με την έναρξη της επανάληψης ο Κάνιας πέρασε στη θέση του Χαρίση, ο Ροντρίγκες στο 50' έχασε άχαστο τετ α τετ και στο 71' ο Κρέσπο από κοντά έκανε το 0-2! 
 
Η παρουσία του Μπίσεσβαρ (μπήκε στο ματς στο 68') ήταν σημαντική, όπως και του Περέιρα με τον τελευταίο στο 84' με κεφαλιά ψαράκι να κάνει το 0-3 και ουσιαστικά να βάζει ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων για πρόκριση...

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Τιφλίδας:
Σκρίμπε, Λομπχανίτζε (58' Τεβτζάντζε), Αμισουλασβίλι, Τσιντσάντζε (69' Αλβάρο), Τσαντουρισβίλι, Παπουνασβίλι (63' Ντβαλισβίλι), Κιτεισβίλι, Παρουνασβίλι, Ρενέ Σάντος, Ζιγκάουρι, Τσελίντζε.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (46' Κάνιας), Σάκχοφ (68' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης, Κάμπος (81' Περέιρα).

..........................................

Στην βελτίωση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε στις δηλώσεις του ο Βλάνταν Ίβιτς...

Αναλυτικά τόνισε ο τεχνικός του Δικεφάλου:

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ έως τότε στην σεζόν: "Είναι δύσκολο για την ομάδα, γιατί έχουμε αρκετούς νέους παίκτες, το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Είναι το τρίτο επίσημο παιχνίδι στην Ευρώπη για εμάς. Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα, άλλο τα επίσημα, άλλο τα φιλικά παιχνίδια. Προσπαθούμε να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε και το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε την πρόκριση".

Για την εικόνα του αγώνα: "Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καθόλου καλά, ήταν ένα από τα χειρότερα ημίχρονα για εμάς, από τη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα. Ήμασταν φοβισμένοι, δεν είχαμε την κατοχή, χάσαμε μονομαχίες αλλά ευτυχώς βάλαμε το γκολ από το στημένο. Δουλεύουμε τα στημένα στις προπονήσεις, μπήκαν δύο γκολ και γενικά στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Μπήκαμε αποφασισμένοι, είχαμε καλή κυκλοφορία, κάναμε ευκαιρίες και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είχαμε και 3-4 ακόμη καλές ευκαιρίες".

Για την προσαρμογή των νέων αποκτημάτων της ομάδας: "Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες που έχουν αργήσει στην προετοιμασία, δεν τους αποκτήσαμε από την αρχή και βρίσκονται σε μία φάση που πλησιάζουν τους υπόλοιπους από πλευράς φυσικής κατάστασης. Δώσαμε κάποια φιλικά, θα συνεχίσουμε και με άλλα μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και στόχος μας είναι να έρθουν όλοι σε ένα επίπεδο που θα μπορώ να τους υπολογίζω και να είμαστε όσο πιο δυνατοί γίνεται όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα".

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: "Η αλήθεια είναι ότι οι στόχοι μας ήταν διαφορετικοί στην αρχή. Κάναμε δύο καλά παιχνίδια κόντρα στον Άγιαξ, δυστυχώς υπήρχε μία πίκρα μετά το δεύτερο παιχνίδι, αλλά τώρα έχουμε τον άλλο στόχο. Έχουμε συγκεντρωθεί στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, επόμενος στόχος είναι να προκριθούμε στο Europa League, γιατί τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο".

Για την Ντιναμό: 
"Ο αντίπαλος είναι μια καλή ομάδα. Έχει παίκτες με ποιότητα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι από εμάς. Είχαμε την τύχη με το πρώτο στημένο να βάλω γκολ. Ο αντίπαλος είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά στο πρώτο ημίχρονο το σκορ μπορούσε να είναι κι αλλιώς. Γνωρίζω ήταν απώλεια για την ομάδα τους, που ο βασικός επιθετικός είχε τραυματισμό και δεν μπορούσε να αρχίσει το παιχνίδι, όπως και ο αριστερός μπακ. Από την άλλη εμείς κάναμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πάλι είναι στο 60-70 αυτού που μπορούμε να κάνουμε. Κάτι φυσιολογικό γι' αυτή τη χρονική στιγμή. Έχουμε αρκετούς καινούριους παίκτες στην ομάδα και δεν είναι καθόλου εύκολο από την αρχή να κάνει μια ομάδα καλά και ποιοτικά παιχνίδια".

Για το αν το πίστευε ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50:
"Πιστεύω ότι ήταν 50-50 γιατί έχουν κάνει αρκετά επίσημα παιχνίδια κι εμείς έχουμε αρκετούς καινούριους παίκτες που πρέπει να προσαρμοστούν στην ομάδα".

Για το πόσο επηρεάζει τον ΠΑΟΚ η αναβολή του πρωταθλήματος:
"Για μας δεν είναι καλό που δεν θα παίξουμε πρωτάθλημα. Κάναμε προετοιμασία με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει 21 Αυγούστου. Με το καλό να μπούμε στους ομίλους, αλλά από αυτή την άποψη θέλαμε επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος".

..........................................

Ο Μαρίν Λέοβατς τόνισε πως η ομάδα έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά ανέβηκε στην επανάληψη...

Αναλυτικά όσα είπε:

"Το δεύτερο ημίχρονο σίγουρα θα μας βοηθήσει για το μέλλον. Το πρώτο όμως όχι, καθώς ήταν η χειρότερη εμφάνισή μας. Σκοράραμε ένα γκολ από μια στημένη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής βρήκε τις σωστές λέξεις και μας ζήτησε να ξυπνήσουμε και να καταλαβουμε τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο".

Σε ερώτηση αν ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερη ομάδα φέτος, απάντησε: "Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή ομάδα. Ήρθαν καλοί ποδοσφαιριστές, που θα χρειαστούν όμως χρόνο μέχρι να καταλάβουν τη φιλοσοφία του Club. Θα έχουμε όμως μία καλή ομάδα".

..............................................

Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ, Άνχελ Κρέσπο, μίλησε για το παιχνίδι στην Τιφλίδα ...

Διαβάστε τα όσα είπε:

Για το γκολ που σημείωσε αλλά και την εμφάνισή του: "Είμαι χαρούμενος για το γκολ, αλλά περισσότερο για τη νίκη της ομάδας. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League. Έχουμε να παίξουμε άλλα 90 λεπτά και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό".

Όσο για τις στημένες φάσεις, σχολίασε: "Εχουμε συγκεκριμένες θέσεις στα στημένα και αυτό κάποιες φορές μας βγαίνει και κάποιες άλλες όχι".

..............................................

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στις δηλώσεις του τόνισε πως ήθελε να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την υπόθεση πρόκριση: "Δεν έχουμε περάσει ακόμη στην επόμενη φάση. Στο πρώτο ημίχρονο κρατήσαμε καλά αμυντικά. Ο αντίπαλος μάς πίεσε. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αυτό που έπρεπε. Είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι θέλουν να παίζουν, παλεύει ο ένας για τον άλλο. Υπάρχουν 17-20 ποδοσφαιριστές που μπορούν να μπουν ανά πάσα στιγμή στο γήπεδο και να αποδώσουν καλά".

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: "Βρίσκομαι στο 70% ακόμη. Χρειάζομαι παιχνίδια για να μπορέσω να αποκτήσω ρυθμό. Ουσιαστικά σήμερα έπαιξα και ήθελα να δείξω στον κόσμο, τους συμπαίκτες μου αλλά και την οικογένεια του ΠΑΟΚ ότι ξέρω ποδόσφαιρο. Να δείξω ότι μπορώ να προσφέρω και η σημερινή εμφάνιση νομίζω ότι ήταν μια καλή αρχή".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4