Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Ιουνίου 2022

Άγγελος Αναστασιάδης, για 4η φορά (2014)


Σαν σήμερα στις 11/6/2014, ο Άγγελος Αναστασιάδης επέστρεψε για 4η φορά στον ΠΑΟΚ...

Μετά από καθυστέρηση πολλών ημερών, ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν πλέον κι επίσημα ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, με τον (τότε) 61χρονο τεχνικό να υπογράφει συμβόλαιο και θα παρουσιαζόταν επίσημα την Πέμπτη 12/06, στις 13:00 στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας.

Στο πλευρό του θα είχε τον Λεωνίδα Δημητρακόπουλο σε ρόλο γυμναστή και τον Απόστολο Τερζή σε ρόλο προπονητή τερματοφυλάκων.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ...

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την υπογραφή της συνεργασίας της με τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο νέος προπονητής του Δικεφάλου θα πλαισιωθεί από τον γυμναστή Λεωνίδα Δημητρακόπουλο και τον προπονητή τερματοφυλάκων Απόστολο Τερζή. Η παρουσίαση του Άγγελου Αναστασιάδη και των συνεργατών του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12.06, στις 13:00 στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας".

Το ντεμπούτο ως προπονητή του ΠΑΟΚ χρονολογείται στις 9/2/1997 στον αγώνα ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0. Ο Αναστασιάδης τότε αντικατέστησε τον Χρήστο Αρχοντίδη και υπό τις οδηγίες του η ομάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία με 13 νίκες, μία ισοπαλία και μια ήττα εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA έπειτα από πέντε χρόνια.

Η επιστροφή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη σηματοδοτείται, την μεγάλη ανατροπή στον αγώνα με τη Σπάρτακ Τρνάβα στην Τούμπα (από 0-3 σε 5-3), την επική πρόκριση επί της Άρσεναλ με το γκολ του μετέπειτα προέδρου του συλλόγου, Ζήση Βρύζα και τα θεαματικά ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο πρωτάθλημα ο Δικέφαλος τα πήγε αρκετά καλά, τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί και πάλι στoΚύπελλο UEFA.

Το καλοκαίρι του 1998, ο Αναστασιάδης παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αλλά επέστρεψε σχεδόν άμεσα όταν ο ΠΑΟΚ με τον Ολεγκ Μπλαχίν στον πάγκο αποκλείσθηκε από τους Γκλάσκοου Ρέιντζερς στην Ευρώπη και ξεκίνησε με δύο ήττες στο πρωτάθλημα.

Ο Ελληνας τεχνικός κάθισε ξανά στον πάγκο στις 13/9/1998, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν. Η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ λύθηκε στις 7/2/1999 μετά από εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τον Ιωνικό.

Η τρίτη και πιο επιτυχημένη θητεία του Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2002. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη σεζόν ως Κυπελλούχος επικρατώντας 1-0 του Άρη στην Τούμπα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2003-04) παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League. Ο Αναστασιάδης αναδείχτηκε καλύτερος Έλληνας προπονητής.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και στις 26/9/2004 ο Αγγελος Αναστασιάδης κοούτσαρε για τελευταία φορά τον Δικέφαλο στο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο.

Η 4
η θητεία του ολοκληρώθηκε στις 16/3/2015. Παραμένει ο προπονητής με τα περισσότερα ματς στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Αγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 1973 κι έμεινε στην Τούμπα μέχρι το 1981 κατακτώντας το πρωτάθλημα τη σεζόν 1975-76. 
 
Κρέμασε τα παπούτσια του το 1987 στον Διαγόρα Ρόδου (πριν πάει στις ΗΠΑ όπου αγωνιζόταν σε σύλλογο ομογενών). Φόρεσε 12 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας πετυχαίνοντας ένα γκολ (στο ντεμπούτο του).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4