Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Ιουνίου 2022

Άφησαν την τελευταία τους πνοή στον Μπράλο (1955)


Σαν σήμερα 12/6/1955, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου για 3η φορά στη ιστορία του, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην "ουδέτερη" Λεωφόρο ...

Οι πρώτες ώρες εκείνης της Κυριακής σημαδεύτηκαν από ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό, που συνέβη στον Μπράλο και στοίχισε τη ζωή σε δύο συνοπαδούς από την Έδεσσα, οι οποίοι κατέβαιναν με Ι.Χ. στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα και ειδικότερα τον συμπολίτη τους ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου, Φόρη Γεντζή!

Την τετραμελή συντροφιά αποτελούσαν ο Ξενοφών Καραχατζής 42 ετών (έμπορος), Θωμάς Βασδάρης 47 ετών (ζαχαροπλάστης), Α. Γιαννούσης και Χρήστος Πρόγιος, όλοι κάτοικοι Έδεσσας.

Στο πέρασμα του Μπράλου, το αυτοκίνητό τους συγκρούσθηκε με φορτηγό που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση (ήταν στενός ο δρόμος για όσους θυμούνται), με αποτέλεσμα το Ι.Χ. να ανατραπεί και να σκοτωθούν επί τόπου οι Καραχατζής και Βασδάρης.

Οι άλλοι δύο συνεπιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και αφού επανέφεραν το αυτοκίνητο στον δρόμο, έβαλαν μέσα τα δύο πτώματα των φίλων τους (!) και πήραν τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη των καταρρακτών!

Ο καθένας μας μπορεί να φανταστεί την μακάβρια αυτή σκηνή που πραγματικά δε χωράει στο μυαλό του ανθρώπου! Να αναγκάζεσαι να κάνεις εκατοντάδες χιλιόμετρα σε ένα αυτοκίνητο, μεταφέροντας τις σορούς των φίλων σου!

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά πλήρωσε με το αίμα του την αγάπη για την ομάδα, αφήνοντας τη ζωή του σε μια  μετακίνηση προς την Αθήνα, που εκείνη την εποχή εκτός από την ταλαιπωρία του ταξιδιού και την δαπάνη αρκετών χρημάτων, ήταν άκρως επικίνδυνη λόγω της κατάστασης των ελληνικών δρόμων.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4