Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Ιουνίου 2022

Φιλική νίκη επί της Γκόου Αχέντ Ίγκλς (2022)


Σαν σήμερα στις 29/6/2022, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-0 της Γκόου Αχέντ Ίγκλς στο πλαίσιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία κι έδωσε την δυνατότητα στον Ράζβαν Λουτσέσκου να βγάλει κάποια πρώιμα συμπεράσματα για την κατάσταση της ομάδας του ...

Ο Ρουμάνος τεχνικός ετοίμασε δύο 11άδες και έδωσε από 45 λεπτά στους περισσότερους από τους διαθέσιμους παίκτες, με τους Βιεϊρίνια και Α.Ζίβκοβιτς να μένουν εκτός, όπως κι ο Κοτάρσκι , αλλά και ο Ενέα Μιχάι που έφτασε σήμερα στο Άπελντοορν.

Το παιχνίδι ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να ξεφύγουν από την καθημερινότητα των σκληρών προπονήσεων και να δείξουν στο τεχνικό επιτελείο όλα όσα έχουν μάθει αυτές τις πρώτες μέρες της σεζόν.

Οι Ντάντας , Κάργας , Ράφα Σοάρες και Κουαλιάτα πήραν φανέλα βασικού στο ανεπίσημο ντεμπούτο τους με τον Δικέφαλο και μετά τα πρώτα 15 αναγνωριστικά λεπτά ο ΠΑΟΚ άρχισε να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα και να προσπαθεί να φτιάξει ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία.

Το μοναδικό γκολ του πρώτου ημιχρόνου ήρθε από τον Νέλσον Ολιβέιρα , ο οποίος ξεκίνησε τη φετινή προετοιμασία όπως ακριβώς και την περσινή. Ο Πορτογάλος φορ κατέβασε τη μπάλα με το στήθος μετά από σέντρα του Φιλίπε Σοάρες και με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0 στο 29′.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Δικέφαλο. Ο Λύρατζης έκανε τη σέντρα από δεξιά κι μετά από κόντρα σε αμυντικό η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 στο 47′.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην επανάληψη, είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα και έκανε αρκετές ευκαιρίες, βρίσκοντας δίχτυα ακόμα δύο φορές.

Στο 63′ μετά από εξαιρετική σέντρα του Ομάρ Ελ Καντουρί , ο Αντρέ Ρικάρντο με κεφαλιά έκανε το 3-0, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Στέφαν Σβαμπ να γράψει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και πλάσαρε, με τον Αυστριακό να σπρώχνει με τακουνάκι τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-0.

Ο ΠΑΟΚ θα έδινε το δεύτερο φιλικό του το Σάββατο (2/7) στις 16:30, κόντρα στη Γκρόνιγκεν.

Οι συνθέσεις του Δικεφάλου:

Α' μέρος:
Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κάργας, Παναγιώτου, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Ντόουγκλας, Λάμπρου, Κουαλιάτα, Ολιβέιρα.

Β' μέρος: Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Ρικάρντο (78′ Τζίμας), Τσόλακ .

............................................

Ο Γιάννης Κάργας πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Γκόου Αχέντ Ίνγκλς, με τον Έλληνα στόπερ να σχολιάζει το οικογενειακό κλίμα που βρήκε στον Δικέφαλο αλλά και το «μείγμα» της ομάδας που «χτίζει» ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αναφορικά με τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία και τον ΠΑΟΚ: «Περνάμε πολύ ωραία αν και είναι δύσκολες οι προπονήσεις. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα και αυτό μου έκανε εντύπωση. Σήμερα αν και τα πόδια ήταν βαριά, βγάλαμε κάποια από αυτά που ήθελε ο προπονητής και πετύχαμε και κάποια γκολ. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Το σημερινό φιλικό δεν λέει πάρα πολλά για εμάς, πιο πολύ το κάνουμε για να βρούμε ρυθμό και να καταγράψουν και κάποιοι παίκτες αγωνιστικά λεπτά».

Για το γεγονός πως αν και νεοαποκτηθέντας, φαίνεται λες και είναι καιρό στην ομάδα: «Φαίνεται σαν να είμαι χρόνια στην ομάδα, γιατί προφανώς κάτι κάνει η ομάδα καλά και τους ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να έχουμε καλά αποτελέσματα όλον τον χρόνο γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια τέτοια ομάδα, που χρειάζεται τέτοια αποτελέσματα».

Σχετικά με το «μείγμα» του ΠΑΟΚ, με πολλούς νέους παίκτες: «Είμαι σίγουρος ότι αυτό το μείγμα με νέους μπορεί να το συνδυάσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, την εμπειρία δηλαδή με τη δίψα για διάκριση. Το έχει αποδείξει ο συγκεκριμένος προπονητής πως μπορεί, ωστόσο δεν είναι η θέση μου να το σχολιάσω».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που κάνει ό,τι του πει ο προπονητής. Αυτό θα προσπαθήσω».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4