Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Απριλίου 2022

Το τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού (2022)


Σαν σήμερα στις 14/4/2022, o ΠΑΟΚ έχασε στην κατάμεστη Τούμπα με 0-1 από τη Μαρσέιγ, στον επαναληπτικό προημιτελικό του Europa Conference League, της περιόδου 2021-2022...

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή περιπέτεια της ιστορίας του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με γλυκόπικρο τρόπο. Η ομάδα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, "πάτησε" τη Μαρσείγ αγωνιστικά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει κι αποχαιρέτησε την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Η αποθέωση που γνώρισε η ομάδα μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μάκελι στην Τούμπα, αποδεικνύει πόσο περήφανοι ένιωσαν άπαντες για την προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ ήταν απολαυστικός, κυριάρχησε πλήρως των Γάλλων, έχασε σωρεία ευκαιριών, δεν τα παράτησε ποτέ, αλλά στο φινάλε δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Η Μαρσέιγ είχε όλες κι όλες δύο ευκαιρίες σε 90 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη είχε 16 τελικές, έχασε απίθανες ευκαιρίες, είδε τον Μανταντά να κάνει μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του και να χαρίζει στην ομάδα του το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά πριν τη σέντρα. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί στο ζέσταμα ένιωσε ενοχλήσεις και έδωσε τη θέση του στον Χάρη Τσιγγάρα, αναγκάζοντας τον Ράζβαν Λουτσέσκου να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν πτοήθηκε. Μπήκε με ξεκάθαρο πλάνο κι άρχισε να σφυροκοπά την αντίπαλη άμυνα. Μέχρι το 15ολεπτό είχε χάσει ήδη τρεις μοναδικές ευκαιρίες με Τσιγγάρα, Κρέσπο και Άκπομ, με τον Μανταντά να έχει τις λύσεις.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το πρώτο τέταρτο ισορρόπησαν, πήραν τη μπάλα αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Στο 26′ ο Ίνγκασον σε προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον Πασχαλάκη την έστειλε στο δοκάρι και στο 34′ οι Μασσαλοί έκλεψαν τη μπάλα μετά από κόντρα του Γκεντουζί σε γέμισμα του Κρέσπο και ο Παγέ εκτέλεσε για το 0-1.

Το γκολ δεν πτόησε τον ΠΑΟΚ που αντέδρασε άμεσα και έφτασε κοντά στο γκολ μέχρι την ανάπαυλα σε τρεις ακόμα περιπτώσεις με τον Α.Ζίβκοβιτς να μην βρίσκει στόχο στο 39′, τον Μανταντά να νικά τον Λύρατζη στο 41′ και τον Άκπομ να μην μπορεί να σκοράρει εξ επαφής στο 45′.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Η Μαρσείγ έκανε μόνο μία ευκαιρία με ένα σουτ του Μπακαμπού από πλάγια θέση στο 48′. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έφτιαξε κι έχασε μπαράζ ευκαιριών, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Κορυφαίες στιγμές το τετ α τετ του Τσόλακ, το σουτ του Ντόουγκλας και ένα ακόμα σουτ του Μιτρίτσα . Η μπάλα δεν του έκανε ποτέ το χατήρι και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Μόλις ο Μάκελι σφύριξε για τελευταία φορά η Τούμπα αποθέωσε για ώρα τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ για την υπερπροσπάθεια, αλλά και για όλη την ευρωπαϊκή πορεία.

Ο ΠΑΟΚ άφηνε πλέον πίσω του την Ευρώπη και έστρεφε την προσοχή του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (68' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (57' Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Ντόουγκλας, Α.Ζίβκοβιτς (77' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (77' Σβαμπ), Άκπομ (68' Τσόλακ).

Μαρσέιγ (Χόρχε Ντέσιο): Μανταντά, Λιρόλα, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέρες, Ρονζίε, Γκέιγ, Γκεντουζί, Χαμίτ, Παγιέ (88' Κολάσινατς), Μπαγκαμπού (72' Ουντέρ).

.............................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ ...


Αναλυτικά ο τεχνικός του Δικεφάλου τόνισε:

Ο τρόπος που αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ, δείχνει τι ακριβώς θέλει η ομάδα για την επόμενη σεζόν επιθετικά:
"Για να πάμε στην Ευρώπη πιο μακριά; Δημιουργήσαμε μία ομάδα με καλή νοοτροπία. Αυτά που ζήσαμε φέτος θα μας δώσουν πολλά για τα επόμενα χρόνια. Όπως είπα και χθες, μία μικρή λεπτομέρεια μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Μάθαμε να διαβάζουμε καλύτερα τα παιχνίδια και να αντιδρούμε καλύτερα. 

Δεν μου αρέσει να μιλάω για μπάτζετ, αλλά σίγουρα η Μαρσέιγ έχει πολύ μεγαλύτερο από εμάς. Είμαι χαρούμε από τη δουλειά μας κόντρα στην Μαρσέιγ που έρχεται από ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Στα δύο παιχνίδια, δεν ήταν μόνο το μπάτζετ. Ένα λάθος του διαιτητή έκρινε πολλά. Οι φάσεις της Μαρσέιγ ήταν λιγότερες από τις δικές μας. 

Για την μεταγραφές δεν μπορούμε να μιλήσουμε τώρα. Δεν μπορείς πάντα να αγοράζεις κάτι στο γκρουπ. Δεν μπορείς να αλλάξεις όλο το γκρουπ σε μία μέρα. Κάθε χρόνο, κάθε ομάδα κάνει 2-3 αλλαγές στο ρόστερ. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και την προσπάθεια που κάναμε σήμερα."

Εάν είναι η πρώτη φορά που είναι κάπως χαρούμενος μετά από μία ήττα: "Δεν είμαι χαρούμενος. Απλά πλέον δεν είναι στο χέρι μου. Μία φάση έκαναν και δεχθήκαμε γκολ. Εμείς κάναμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Σήμερα αξίζαμε την πρόκριση, αλλά θα μείνουμε στο σπίτι. Βγαίνουμε από την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι."

Εάν φοβάται μήπως αυτό επηρεάσει την ομάδα για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και πώς υπάρχει τόση ευπάθεια στους τραυματισμούς του Ελ Καντουρί: "Δεν μπορώ να κάνω κάποια επιστημονική ανάλυση για τους τραυματισμούς. Και εμείς στεναχωρηθήκαμε με τον τραυματισμό του. Είναι ένας παίκτης με ποιότητα, διαβάζει τις φάσεις και πάντα μπορεί να μας προσφέρει μέσα στο γήπεδο. 

Αυτό θέλαμε και σήμερα. Σήμερα είμαστε δυσαρεστημένοι από την κατάληξη, αλλά οι περισσότεροι παίκτες έφτασαν για πρώτη φορά σε αυτό το σημείο. Οι παίκτες έδωσαν το 100% σε αυτό το παιχνίδι και η εμπειρία θα τους βοηθήσει. Δεν πρέπει κανονικά να είναι δυσαρεστημένοι μετά το σημερινό παιχνίδι. Και ατομικά και σαν ομάδα αυτές οι νύχτες μας σπρώχνουν προς τα πάνω."

Εάν θα άλλαζε κάτι για την αναμέτρηση, τώρα που τελείωσε το παιχνίδι: "Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν σκοράραμε. Πριν έρθουμε εδώ και για να μην λέω ανοησίες κοίταξα γρήγορα τις φάσεις. Θα μπορούσε ο Τσούμπα να βάλει γκολ, ο Αντόνιο να έβαζε γκολ, αλλά και ο Μανταντά ήταν σε καλή ημέρα. 

Δεν ξέρω εάν η Μαρσέιγ έπαιξε με άλλον αντίπαλο που της έκανε τόσες φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο η Μαρσέιγ πήρε την μπάλα μετά από δικά μας λάθη και στο δεύτερο δεν μας απείλησε. Και στο πρώτο παιχνίδι, δύο μεγάλες φάσεις και πέτυχαν δύο γκολ."

Για την άνοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή βαθμολογία και για την στάση του Ολυμπιακού: "Δεν έχω να πω κάτι για την αναβολή. Είναι ένας κανόνας που δημιουργήθηκε για τον Ολυμπιακό. Κανένας δεν περίμενε τον ΠΑΟΚ να φτάσει τόσο μακριά. Απλά τα μίντια προσπαθούν να μας βάλουν να μαλώνουμε. 

Για τον Ολυμπιακό πρέπει πάντα να υπάρχει ένα πέναλτι. Όλα αυτά είναι από ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί υπέρ του Ολυμπιακού. Είναι μία καλή ομάδα, αλλά ξέρουμε ότι προσπαθούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Βλέπουν ότι ανεβαίνουμε και πλέον αρχίζουν και φοβούνται από μία τέτοια κατάσταση."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4