Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Απριλίου 2022

Τρίποντο με γκολάρες του Αντρίγια Ζίβκοβιτς (2021)


Σαν σήμερα στις 18/4/2021, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό με 2-0, για την 4η αγωνιστική των play offs, της Super League, της περιόδου 2020-2021...
 
Μεγάλη νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, καθώς εκτός από το τρίποντο δίνει στην ομάδα ψυχολογία ενόψει της συνέχειας!

Ο Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, στα χαφ τους Σοάρες, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Μπάμπα και μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Ελ Καντουρί.

Στο πρώτο μισό του ημιχρόνου και οι δύο ομάδες έπαιξαν με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και στο 15
ο λεπτό, καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με τον Ντόουγκλας να σουτάρει με δύναμη και η μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Στο 19
ο λεπτό, ο Σβαμπ γλίστρησε, ο Μπρούμα πλάσαρε, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω, ενώ στο 32ο λεπτό, χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Ζίβκοβιτς από θέση τετ α τετ να βλέπει τον Σα να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε.

Ο ΠΑΟΚ έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα ως το τέλος χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Σα. Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48' ο Ζίβκοβιτς πέτυχε το 1-0 με τρομερό σουτ!

Στο 64
ο λεπτό, μετά από ωραία κάθετη του Ελ Καντουρί. ο Ζίβκοβιτς και πάλι, αφού απέφυγε τον Σα από πλάγια θέση σημείωσε το 2-0! Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν ανούσια κατοχή μπάλας, ο ΠΑΟΚ ήταν επικίνδυνος στην κόντρα και στο 92' βρέθηκε κοντά στο 3-0, αλλά ο Τζόλης από θέση τετ α τετ πλάσαρε απελπιστικά άουτ!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (83' Βαρέλα), Ίνγκασον, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Μπάμπα, Ντόουγκλας, Σβαμπ (83' Τσιγγάρας), Α. Ζίβκοβιτς (71' Τζόλης), Καντουρί (66' Ουάρντα), Σφιντέρσκι (71' Κρμέντσικ).

Ολυμπιακός: Σα, Παπαδόπουλος (60' Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσουκ (71' Βαλμπουενά), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (60' Φορτούνης), Μασούρας (79' Κάιπερς), Ελ Αραμπί.

................................

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, εξήγησε την αλλαγή σχηματισμού ειδικά για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τον ρόλο του Ζίβκοβιτς και την αλλαγή θέσης στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πώς η νίκη (2-0) αποτελεί επιβράβευση για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα:

«Σήμερα αγωνιστήκαμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει έναν ξεκάθαρο τρόπο και ξεκάθαρο σύστημα με το οποίο θέλει να επιτίθεται. Από τη δική μας πλευρά κάναμε κάποιες προσαρμογές στο πώς αγωνιζόμαστε ώστε να εξουδετερώσουμε τον αντίπαλο και να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας στοιχεία. Ήταν μια άξια νίκη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί δούλεψαν όλη την εβδομάδα. Ήταν μια επιβράβευση για τους κόπους που έχουν κάνει όλον αυτόν τον καιρό. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά».

Για την πηγή της αυτοπεποίθησης του, σε σχέση με την αστάθεια που είχε η ομάδα τελευταία, ώστε να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας σήμερα: «Νομίζω ότι όλα είναι καρπός του μόχθου των ποδοσφαιριστών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις καλά παιχνίδια - όπως κάναμε εμείς σε αρκετές περιπτώσεις - και να μην παίρνεις αυτό που αξίζεις. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές το καταλαβαίνουν αυτό, δουλεύουν και ακούν όσα τους λέμε, θέλουν να βελτιωθούν και διατηρούν σε υψηλά επίπεδα το μυαλό και την προσωπικότητα τους. Σε δύσκολες στιγμές βλέπεις αρκετά πράγματα και αν έχεις το μυαλό εκεί που πρέπει, βελτιώνεσαι, γιατί γνωρίζεσαι και σε γνωρίζουν όλοι όσοι βρίσκονται στο περιβάλλον σου».

Για την αλλαγή πλευράς του Ζίβκοβιτς στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου: «Νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι όλοι οι παίκτες ήταν πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ο Ζίβκοβιτς έχει αγωνιστεί σε αυτή τη θέση και έχει σκοράρει, δεν έχει πρόβλημα εκεί. Από την άλλη πλευρά θα είχαμε τον Ομάρ, που γνωρίζαμε ότι λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων και της διατροφής του αυτήν την περίοδο ξέραμε ότι δε θα ναι στο 100% του καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός έκανε μια εσωτερική αλλαγή φέρνοντας έναν πολύ γρήγορο παίκτη από εκείνη την πλευρά και θέλαμε να γίνουμε πιο συμπαγείς σε αυτό το κομμάτι, φέραμε τον Ζίβκοβιτς εκεί, που στα αμυντικά του καθήκοντα δουλεύει σκληρά».

Για το αν έχει ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός ενόψει της επόμενης σεζόν: «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όσο ήμουν ποδοσφαιριστής ποτέ δε σκεφτόμουν το μακροπρόθεσμο μέλλον, το ίδιο ισχύει και τώρα που είμαι προπονητής. Η δεδομένη στιγμή δεν είναι κατάλληλη για να μιλήσουμε για αυτό. Εννοείται ότι χρειάζεται σωστός σχεδιασμός για να δούμε ποια πράγματα πήγαν καλά και ποια όχι, τι χρειάζεται και τι δε χρειάζεται η ομάδα, ωστόσο αυτήν τη στιγμή, παρόλο που μπορώ να πω πολλά, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να τα πω, γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα μπροστά μας για την ολοκλήρωση των play-offs».

.............................................. 
 
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Αντρίγια Ζίβκοβιτς στις δηλώσεις του τόνισε ...

Για τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, ξέραμε ότι αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον τρόπο που παίξαμε και τη νίκη μας απέναντι στον Ολυμπιακό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν συγκεντρωμένοι στο 100% για να πάρουμε τη νίκη και είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς για την συνέχεια των Play Offs».

Για τα δύο γκολ που σημείωσε: «Η πρώτη σκέψη με το που μου ήρθε η μπάλα ήταν να σουτάρω, έπιασα ένα τέλειο σουτ και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό. Πραγματικά θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε τον αγώνα και έγινε αυτή η εκτόνωση συναισθημάτων.

Καταρχάς ο Ομάρ κάνει μια εκπληκτική πάσα και πριν κάνω την κίνησή μου είδα την έξοδο του τερματοφύλακα, έκανα την κίνησή μου και τσίμπησα την μπάλα για το δεύτερο γκολ».

Για την αλλαγή στην πτέρυγα: «Ουσιαστικά η αλλαγή είχε λίγο αμυντικούς προσανατολισμούς. Μετακινήθηκα σε αυτή τη θέση για να μπορώ να δώσω περισσότερες βοήθειες στον Μπάμπα και τον Κρέσπο».

Για το πόσο σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ:
«Ήταν πάρα πολύ σημαντική νίκη για βαθμολογικούς λόγους και δείξαμε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει στα ίσα με κάθε ομάδα. Η ομάδα άξιζε να πάρει καλύτερα αποτελέσματα και αυτό που της λείπει είναι ο παράγοντας τύχη».

........................................

Για την ψυχολογική ώθηση που έδωσε στους παίκτες του ΠΑΟΚ η νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μίλησε ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα, με τον Γκανέζο μπακ του Δικεφάλου να σημειώνει ότι το αποτέλεσμα δίνει πόντους στην αυτοπεποίθηση της ομάδας.
 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι περισσότερο είχε ο ΠΑΟΚ και πήρε τη νίκη:
«Νομίζω ότι σήμερα κάναμε καλό ξεκίνημα με το πρέσινγκ και βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο όσα δουλέψαμε όλη την εβδομάδα. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου αλλά μπορώ να δώσω περισσότερα».

Για το ματς με τον Άρη: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά η σημερινή νίκη μας έδωσε πόντους στην αυτοπεποίθησή μας και πηγαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι γνωρίζοντας ότι είμαστε καλά».

.............................................

Ο Ροντρίγκο Σοάρες μίλησε για την σημασία της νίκης απέναντι στον Ολυμπιακό...

Αναλυτικά τόνισε:

Για τη νίκη και τη σημασία της: «Ήταν ένα ντέρμπι, ένα παιχνίδι που είναι ένα πρωτάθλημα από μόνο του, καθώς σε όποια βαθμολογική κατάσταση κι αν επικρατεί, είναι πάντα ντέρμπι. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα. Κάναμε κάποιες τακτικές αλλαγές, γιατί ο προπονητή θεώρησε ότι κάτι τέτοιο απαιτούσε το παιχνίδι. Αυτό έφερε αποτέλεσμα και είναι κάτι σημαντικό, γιατί χρειαζόμασταν πολύ τους τρεις βαθμούς, ενόψει της δύσκολης συνέχειας των play offs».

Για την αλλαγή σχηματισμού και την αντίδραση της ομάδας:
«Όταν μας το είπε ο προπονητής, δε μας έκανε έκπληξη είχαμε δουλέψει και με τον προηγούμενο προπονητή σε αυτό το σύστημα. Ουσιαστικά αλλάξαμε μόνο αμυντικά, επιθετικά ακολουθήσαμε την ίδια τακτική. Το δεχτήκαμε πολύ καλά, μας εξήγησε ο προπονητής γιατί έπρεπε να αγωνιστούμε έτσι. Το πιο σημαντικό ήταν ότι δουλέψαμε πολύ καλά στην εβδομάδα και πιο σημαντικό από τη νίκη, είναι η συλλογική δουλειά και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι».

Για τη συνεργασία του με τον Βιεϊρίνια από την ίδια πλευρά: «Η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή. Δε χρειάζεται να πω κάτι για την αξία του. Έχει μεγάλη ποιότητα κι έχει καταφέρει να αγωνίζεται με την ίδια ευκολία, σε οποιαδήποτε θέση του ζητηθεί. Είναι θετικό ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και είχαμε σωστή επικοινωνία. Μου άρεσε πάρα πολύ που παίξαμε μαζί».

Για το πως μπορεί να εκμεταλλευτεί η ομάδα αυτό το αποτέλεσμα:
«Πάντα μια νίκη είναι πολύ σημαντική, ειδικά αυτή σε ένα ντέρμπι. Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά είναι σημαντική νίκη και από βαθμολογικής και από ψυχολογικής πλευράς. Δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είναι πιο ωραίο να πηγαίνεις στην προπόνηση, έχοντας κερδίσει. Ελπίζουμε η νίκη αυτή να μας βοηθήσει και να μας σταθεροποιήσει ψηλά μιας και η ομάδα, έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4