Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Ιανουαρίου 2022

Τσάμπα "Χ", μπορούσε τη νίκη! (2021)


Σαν σήμερα στις 13/1/2021, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό ...

Ο Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλη, Βιερίνια, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ουάρντα, Α.Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Κρμέντσικ, μια ενδεκάδα με μοναδική έκπληξη τη συμμετοχή του Μουργκ σε αυτήν αντί του Τζόλη.

Η ομάδα ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, είχε στο δεύτερο λεπτό μια εξαιρετική ευκαιρία με τον Μουργκ να στέλνει στην μπάλα άουτ μετά από γύρισμα του Σβαμπ, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί.

Η καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο 45λεπτο καταγράφηκε στο 14', όταν χρειάστηκε μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Εμβιλά, στη συνέχεια το νέο σουτ του ίδιου έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μας, για να ακολουθήσει σουτ του Καμαρά με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού μας! Να σημειωθεί πως η φάση ξεκίνησε από λάθος του Κρέσπο!

Η πίεση των φιλοξενούμενων βραχυκύκλωσε τον ΠΑΟΚ που δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και τα λάθη από τους παίκτες ήταν πολλά, συχνά αβίαστα. Ο Πασχαλάκης σε δύο περιπτώσεις σταμάτησε τις εκτελέσεις φάουλ των Βαλμπουενά και Φορτούνη, αποκρούοντας τα φάουλ που εκτέλεσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην! Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, έχοντας έναν καταπληκτικό και αλάνθαστο Ουάρντα, αναγκάζοντας τους παίκτες του Μαρτίνς να περνούν τη σέντρα με το τηλεσκόπιο!

Στο 51' ο Ίνγκασον με σουτ από κοντά μετά την απόκρουση του Σα στην κεφαλιά του Ουάρντα, σκόραρε ανοίγοντας το σκορ. Ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο στο ματς, ο Ολυμπιακός  αρκούνταν σε σπασμωδικές κινήσεις, αλλά στο 77' η μπάλα μας τιμώρησε!

Μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ο Μπα πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνάς μας, ο Πασχαλάκης έκανε την έξοδο του Μεσολογγίου και ο στόπερ του Ολυμπιακού ισοφάρισε! Ήταν η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός πάτησε στην περιοχή μας στην επανάληψη και αυτό με στημένη φάση!

Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε, προσπάθησε για τη νίκη, ήταν όμως πολύ άτυχος καθώς στο 93' η φωτοβολίδα του Τζόλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Βιερίνια, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ουάρντα, Α.Ζίβκοβιτς, Μουργκ (83' Τζόλης), Κρμέντσικ (69' Σφιντέρσκι) .

Ολυμπιακός: Σα, Ρεαμπτσιουκ, Μπα, Σεμέντο, Ραφίνια, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (71' Χασάν), Φορτούνης (82' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (62' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (82' Μασούρας).

..................................

Ο σκόρερ του Δικεφάλου στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στο Ολυμπιακό δήλωσε μετά τη λήξη του ματς ...

Αναλυτικά ο Ίνγκι Ίνγκασον τόνισε:

«Είμαι χαρούμενος όποτε βοηθάω με γκολ από στατικές φάσεις, αλλά σήμερα είμαι απογοητευμένος γιατί αξίζαμε τη νίκη και δεν τα καταφέραμε. Μας πονάει αυτό, αλλά πλέον πρέπει να επικεντρωθούμε στο νέο δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί.

Η εμφάνιση της ομάδας μας άξιζε να μας δώσει τους τρεις βαθμούς. Έτσι ακριβώς θέλουμε να παίζουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την κατοχή, πιέζαμε τον αντίπαλο μας, τον αναγκάσαμε σε λάθη, είχαμε ευκαιρίες θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλο γκολ. Για ένα νανοσεκόντ έπεσε ο διακόπτης και το πληρώσαμε. Είναι μία ισοπαλία που μας πονάει πολύ.

Το σημαντικότερο είναι να συνεχίσουμε την ίδια απόδοση και την ίδια νοοτροπία. Έτσι ακριβώς, ίσως ακόμα και καλύτεροι, πρέπει να είμαστε και με τον ΟΦΗ. Να θέτουμε υψηλά στάνταρ και να τα ακολουθούμε. Έτσι, θα ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε τα παιχνίδια που έρχονται και οι τρεις βαθμοί που δεν πήραμε σήμερα θα έρθουν αργότερα. Έχουμε ρόστερ που μπορεί να ανταπεξέλθει σε ματς με μεγάλη ένταση.

Ας μην σκόραρα και ας παίρναμε τους τρεις βαθμούς. Αξίζαμε τη νίκη. Είναι θετικό να έχει η ομάδα παίκτες να σκοράρουν από στατικές φάσεις. Με στενοχωρεί που έχω σκοράρει δύο γκολ απέναντι στον ΟΣΦΠ, αλλά δεν έχουμε κερδίσει. Ελπίζω να σκοράρω στο Καραϊσκάκης και να κερδίσουμε. Και ο Κρέσπο και ο Γιαννούλης, αλλά όλη συνολικά η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά σήμερα και άξιζε τη νίκη.

Μας δίνει ελπίδα και αυτοπεποίθηση η εμφάνιση μας ότι είμαστε εδώ, είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας με τους χαμένους βαθμούς, αλλά εάν συνεχίσουμε έτσι πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μειώσουμε αρχικά τη διαφορά και από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά».


...............................

'Οσα δήλωσε ο τεχνικός του Δικεφάλου μετά την λήξη του ισόπαλο αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό...

Αναλυτικά ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε:

«Πράγματι το πρώτο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο, μας στοίχησε η δεύτερη μπάλα, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε την ομάδα που όλοι θέλουμε να βλέπουμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο δεν έχει πάντα δικαιοσύνη. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά.

Χάσαμε δύο βαθμούς σήμερα, ωστόσο δείξαμε ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τον αντίπαλό μας, η βαθμολογική διαφορά μεταξύ μας είναι πλασματική και είναι κάτι που πρέπει να το δουν οι ποδοσφαιριστές μας. Αν το κάνουν αυτό τότε σίγουρα ο άνεμος θα αλλάξει και θα είναι ευνοϊκός για εμάς.

Σε κάθε αγώνα προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λειτουργία της ομάδας και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά με αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές μας γιατί έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια μπροστά μας».

..............................

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για την ισοπαλία κόντρα στον ολυμπιακό παρά την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας...

Αναλυτικά τόνισε:

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι που δεν είχε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ένα λάθος μας στοίχισε τους τρεις βαθμούς. Σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι όπως με τον Ολυμπιακό το να μην τους αφήσουμε να περάσουν το κέντρο στο δεύτερο ημίχρονο δείχνει ότι έχουμε βελτίωση».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ: «Φυσιολογικό δεν μπορώ να πω ότι είναι έχουμε καινούργια πρόσωπα, είχαμε άλλο προπονητή με άλλο σύστημα και παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε και να δουλεύουμε για τη συνέχεια».

Για την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Το ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα, εγώ θα προτιμούσα να μην κάναμε καλή εμφάνιση και να κερδίζαμε το παιχνίδι. Στο τέλος αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, πρέπει να πιστέψουμε αυτό που κάνουμε, θέλουμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις».

Για τον Ουάρντα και τον Κρμέντσικ: «Ο Ουάρντα ξέρει που βρίσκεται είναι ένας παίκτης με ποιότητα και ο Κρμέντσικ, θα χρειαστεί λίγο χρόνο να βρει τον εαυτό του, αλλά είναι δύο παίκτες που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον».

Για την βαθμολογική διαφορά με τον Ολυμπιακό: «Έχουμε τουλάχιστον τρία παιχνίδια ακόμη με τον Ολυμπιακό, αν τα κερδίσουμε και τα τρία είναι εννιά βαθμοί. Μαθηματικά μπορούμε να το πετύχουμε, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι θα παλέψουμε, πρέπει να το πιστέψουμε μέχρι το τέλος, πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά που κάνουμε.

Φυσικά είμαστε στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα, νομίζω ότι η εικόνα της ομάδας έχει βελτιωθεί και θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία και στα επόμενα παιχνίδια».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4