Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιανουαρίου 2022

Νίκησε τον Παναθηναϊκό στον πρώτο προημιτελικό (2007)

Σαν σήμερα στις 17/1/2007, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2006-2007 ...

Ο Δικέφαλος έχοντας αποκλείσει σε προηγούμενους γύρους, τον Πανσερραϊκό (0-1 στις Σέρρες) και Εργοτέλη (1-0 στην Τούμπα), επικράτησε της αθηναϊκής ομάδας με 2-1, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε περισσότερους από 17.000 θεατές (13.924 τα εισιτήρια).

Ήταν η πρώτη εμφάνιση του Σαλπιγγίδη σαν αντίπαλος του ΠΑΟΚ και όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, ο κόσμος τον "στόλισε" με εντονότατα συνθήματα αποδοκιμασίας, για την επιλογή του να κατηφορίσει στο Λεκανοπέδιο!

Ο ΠΑΟΚ, με τον Μαυροβούνιο τεχνικό Μόμτσιλο Βούκοτις μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό χάθηκε πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 1-0, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού, μετά από σύγχυση στην μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων.

Στο 30' το σκορ άνοιξε! Ο Τόργκελε μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκοψε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Παντελής Κωνσταντινίδης, αφού έκανε μια περιστροφή γύρω από τον άξονά του, με ωραίο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα με αριστερό σουτ, στα δίχτυα του Εμπέντε.

Στο 42' και πάλι ο Τόργκελε μπήκε από δεξιά, γύρισε την μπάλα και ο επερχόμενος Μίετσελ με προβολή σκόραρε το 2-0, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Κάκου!

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 62', με τον Μάντζιο να βγαίνει τετ α τετ με τον Φερνάτεζ και αφού τον πέρασε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από πλάγια θέση, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Αραμπατζής, Μελίσσης, Μπαρκουάν, Χαραλάμπους, Ηλιάδης, Ζαγοράκης (59' Μπαλάφας), Μουμίν (79 ́ Χαραλαμπίδης), Κωνσταντινίδης, Τόργκελε (73' Ίντιο), Μίετσελ.

Παναθηναϊκός: Εμπέντε, Βύντρα, Μόρις, Μπίσκαν, Λεοντίου, Ρομέρο, Τζιόλης, Μπάβιο, Ιβαντσιτς (46 ́ Νίνης), Τσίγκας (79 ́ Βίκτορ), Σαλπιγγίδης (46 ́ Μάντζιος).

Στον επαναληπτικό αγώνα που έγινε στην Αθήνα στις 31/1/2007, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 3-1 στην παράταση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4